Bu günlerde özellikle devlet okullarına giden çocukların velileri telaşta; ya okulda virüs varsa? Hepsi bunalıma giriyor. Ama söylemek istediğim bir şey var. Okullarda detaylı temizlik için yeterli çalışan olmayabilir. Bu gibi acil durumlar için kalıcı eleman da alınamaz... E ne olacak? Ben velilerin biraz destek olmasını istiyorum açıkçası. Biri çamaşır suyu alır, biri fırça alır, biri sabun alır... Bir sınıfta 4 anne girişse 2 saatte her yeri temizlerler. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Evet okul aile birliği ne işe yarar? Toplanıp okulları temizlesin veliler.
Ne münasebet veli temizleyecek? Okul parayla temizlikçi tutsun.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Okulları Korona'dan temizleyecek personel yok diyen veliler toplanıp temizlik yapmalı mı?
okul temizleme işini ev temizlemek gibi zannetmeyin. meb'de iki tür var biri okul içinde yüzlerce öğrenci olan diğeri de kurum halk eğitim gibi öğrencisi olmayan. halk eğitimlerin kendi bütçesi olur bağış toplar çünkü ve basar parayı temizlik şirketi tutar temizletir binası ya da binalarını ama halk eğitimler her yerde kurs açabildiği için en az 200 250 yerde olan kurs yerlerini nasıl temizleteceksin? para desen para adam desen adam dayanmaz vakit desen yetmez hiç durmadan sürekli temizlemen lazım. bu olmaz bunu geçtik öğrenci olan okullarda tek bina var ama o kadar çocuk içerideyken nasıl ilaç sıkacaksın her yere? bunun yazısı geldi bana ama ertesi gün tatil ettiler sanırım vazgeçtiler bu işten olacak bir şey değil çünkü ama göstermelik yapalım derlerse işte iki köşeye sıkarlar 10 dk sonra etkisi kalmaz. insanlar temiz olmadıktan sonra sürekli temizle hiçbir esprisi yok havada asılı kalıp bulaşıyor çünkü. okulun bütün atmosferine de fıs fıs sıkamayacağına göre sıksan da ilk gelen insan gene kirletebileceğine göre 10 dk sonra öldüğü masa sandalyeye dezenfektan sıkmak müsriflikten başka bir şey değil.
Meb de çalışıyorum merak etmeyin bu tip temizlikler için görevliler tarafından okullar dezenfekte ediliyor. Temizlik için görevli kimse yoksa idareci kimseler görevli tahsis edilmediğinde kendileri el atacaktır. Bu konuda pek endişe etmeyin derim. Bizim masalarımız, korkuluklarımız genelde çok temas edilen çoğu şey dezenfekte edilip okullara da dezenfekte ilacı dağıtılmıştır.
Bilemiyorum artık. Okullarda gerçekleşen temizlikten sorumlu kişi öncelikle müdür olacağı için temizlik personeli olmayınca temizlik yapmadık diye geçmesi onun zararına olur. Yani sanmıyorum temizlik yapmayacak herhangi bir okulun olacağını ve her kuruma temizlik için ekstra bütçe ayrılıp dağıtımı gerçekleşirken temizliğin yapılmaması söz konusu olamaz. Yapılmayacaksa bile okullar tatil edildiğinden dolayı sıkıntı çıkmaz. Sırf çocuklarına bakmamak için okullara gönderip sevgisiz davranan veliler okula göndermenin yolunu arıyorlarsa bu gibi durumlarda aramasın lütfen. Evinizi dezenfekte edin, okullar mebden sorulur.
Şimdi okuldan yigenimi aldım. Müdür yardımcısı temizlik personeli ve güvenlik görevlisine " yarın okul köşe bucak temizlenecek ve dezenfekte edilecek " diyordu.. İstanbul Eyüp Sultan da bahsettiğim okul Eyüp Sultan belediyesi ilçe sınırları içindeki bütün okulları dezenfekte ediyormuş. Sırf yapılan hizmeti görmemek için muhalefet eden sığırlar her dönemde olacak..
@Corona_Virüs onlar yancı okey masasında daha fazla kavga olsun bizde yandan yandan indirelim çayları ama o yancılar kimler kazançları neler onları bilmem :) belki çoğunun çocuğu bile yok...
Aynısını düşünüyordum. Veliler kendi çocuklarının hijyeni için böyle bir durumda neden 2 3 saatlerini ayırıp en azından kendi sınıflarını temizlemiyorlar?
Hepsi bir şeyler alır, sonra köpürtürler fırçalarla... Mis gibi olur her yer. Üstüne eğer kimyasal önleyici sıkacaklarsa o zaten fıs fıs halledilir ama temelde bir iyice ova ova silseler iyi olurdu.
Bir zamanlar şey duymuştum. Bir kış çok kar yağmış, bir mahalle sürekli belediyeyi arayıp evin önü kar birikti girip çıkamıyoruz temizleyin diye arayıp duruyormuş. Belediye başkanı da gülerek şey demişti. Kar her yere yağdı, ne bu kadar küreğimiz var ne elemanımız. Sen eline alsan bir kürek, çocuğunla çıksan kapıya hem eğlensen hem karları kenara yığsan olmaz mı? :) Bizim vatandaşta yok bunlar işte.
Kızımı gönderdiğim devlet ilkokulunda birinci sınıftan beri yeterli temizlik elemanı ve bütçe ayrılmadığından biz aramızda para toplayıp kadın tutup yaptırıyoruz. Ama okul tuvaletleri allahlık. Kızım girmiyor o tuvaletlere. Nereye kadar veliler temizleyecek! Nereye kadar cebimizden para çıkacak. Sadece korona için değil okullarda hijyen eksikliği KRONİK bir sorun. Evet yapılır tabii ki gerekirse ama nereye kadar? Bizim vatandaşta yokmuş böyle şeyler? Var yapıyoruz da! Her anne de yapar. Ama insan sorar o kadar vergi neden ödeniyor? Bu arada evinde sifon çekmeyi elini yıkamayı bile çocuğuna öğretmeyen anne babayı napıcaz? Nasıl öğreticez. Dışardan konuşması ne kolay...
İlkokulu köyde okudum Sınıfları kendimiz sırayla temizliyorduk Bir tarafımız da eksilmedi. Ben yapmam diyen kibir budalasidir. Japonya'da okulları çocuklar temizliyor. Hani bilin istedim. Bizde tuhaf bir kibir. Sonra da angut sorumsuz tipler türüyor.
Milli eğitim ücretsizdir! Vatandaşlık hakkıdır. Sağlık hakkı ücretsizdir insan hakları bildirgesine göre. Devlet eğer devlet ise, baştaki çoban değil de gerçek yetkili ise okulların temizliğini yaptırır. Sen Çin’de dezenfekte çalışmalarını gördün mü? Halk maske alıp çıkıyor mu sanıyorsun?
Hastalıklı olan hangisi? Sağlık ve eğitimin vatandaşlık hakkı olması ve ücretsiz olması mı seni rahatsız etti? Devletin görevi benim canımı, malımı, beden ve ruh sağlığımı korumak demem mi sana battı?
Hangi ülkede sağlık ücretsiz.. Avrupa'da ve Amerika'da sağlık sektörü iflas etmiş durumda. Yurtdışından hastalar tedavi olmak için ülkemize geliyor.. Üç kuruş muayene katkı payı veriyorsun 17 yıl önce Kemal Kılıçdaroğlu SSK müdürü iken hastanede ölen yakınını parayı ödemeden vermiyordu devlet.. Ameliyat olmak için önce doktorun özel muayenehanesinde bıçak parası ödüyodun.. ders kitabı bulmak için kırtasiyeye fazladan para veriyordum yinede alamıyordun. Şimdi ise okulların açıldığı ilk gün bütün kitaplar öğrencilerin sıralarında hazır bekliyor ve belediyeler kırtasiye yardımında bulunuyor. Benim bulunduğum Eyüpsultan Belediyesi her yıl ilköğretim çocuklarına 45 liralık kırtasiye yardım çeki veriyor. Hangi birini sayayım ben sana...
Küba çoktan önlemini aldı. Virüssüz tek ülke. Ooffff senin derdin siyaset yapmak. Ben de seni insan sanmıştım. Meğer koyunmuşsun. Aktroll de olma ihtimalin yüksek.
Ne münasebet? Okul orası, temizlik yapılacaksa ve bunun sebebi ölümcül bir virüsse bu profesyonel olmalı, ev hanımları toplaşıp da aceyle girişmemeli, bence. Hani parasını verip tutsunlar derdim de vermiyorlar, annem öğretmen ordan biliyorum. Devlet desteği gerek.
Gerçekten de bu okul sadece idareciler ve hizmetlilerden oluşmamaktadır. Velilerimizin de okula yardım etmesi gerekmektedir. Okuldaki herkesin velisi gelse, ayrıyeten hizmetliler de dahil olsa güzel bir temizlik yapılabilir.
O kadar vergi, aidat, kayıt parası vs veriyoruz; bir de devlet hayrına temizlik yapılmasını mı bekliyorsunuz. Verdiğimiz vergi, aidat ne işe yarıyor o zaman? Boş konu.
Zaten okullarda calisan ucretli temizlik gorevlileri var. Velilerin temizlemesi sacma olur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim kardeşim bir köyde ücretli öğretmen kendi imkanıyla malzeme alıp temizlik yaptı Bir de gitmediği günler maaşından kesiyorlar adam akıllı maaş yok 😶😶
Köy okulunda ücretli öğretmenlik yapıyorum. Her gün ben ve öğrencilerim temizleyip siliyoruz okulu, velide destekte bulunabilir istedikten sonra kolay.
okulun temizlik gorevlisi her gun ogrenciler ciktigi anda temizligini yapsin, heryeri aklsin ciksin. Bir de siniflarda sadece sinifta giyilen ayakkabilar olsun ( ilkokullar icin)..