Svgilimle birkac aydir beraberiz..gizlimiz saklimiz yok ama ben ne kadar maas aldigini sordm gecnlerde ve soylemek istemiyor...bnde ustelemedim haliyle neden boyle yapti anlmadim? Ne kadar kazaniyordur bilgniz varmi merak ettim gercekten:D bn ona soyluyorm amauzun yol gemi kaptanı ne kadar maaş alır?
Yeni sevgilim uzakyol gemi kaptanı ve ne kadar kazandığını soylemiyor bana!
bir yorumu gordumde ayıp olmasın diye o yorum üzerinden değilde burdan yorumumu belirtmek istedim... Bakma ablacim sen bunu yazana ya klasik kaptan bilgisi işte yok öyle dünya sen bana bir soylesene sevgilin kaçıncı kaptan 4,3,2,1 hangisi ona gore maaş değişir ama 5000 USD falan alması için 1. kaptan olması lazım kaç yıldır iş hayatında bu miktarı alması içinde en azından 5,6 yılını bak minimum diyorum 5,6 yılını vermesi lazım böyle diyenlerede çok sinir oluyorum her limanda bir sevgili bende kaptanlık okuyorum uzak yol kaptanlığı bu her limanda sevgilisi olayı bundan 20 yıl önceye dayanır be şimdi gelişen teknolojiyle limanlarda saatlerce anca kaliniyo tabi tankerde bu durum biraz değişiklik gosterebiliyo ama her limanda sevgili olayı kendisinin ayarlayabilecegi türden bisey olmaz anca limana yanastiklarinda müşterilerini bekleyen fahişeler olur olay bu yanı sana maaşını soylememesinin büyük iht sebebi de sevginden emin olmak istediği için vsvs olabilir uc ayda bir eve dönme kısmına gelirsek değişir bu genelde 4+1 6+1 falan çalışır. AMA SU KAPTAN DENDİGİNDE OOOOO HER LİMANDA Bİ SEVGİLİ HE cümlesine illet olduğum kadar başka şeye illet olmam birden çok sevgili için illa limanlara gerek olmaz sen işi bildikten sonra sadık olan liman miman duymaz
Kaptanım selamlar size bir sorum olacaktı maaş hakkında en düşük rütbesi olan kaptan 4. Kaptan oluyo heralde kaç tl maaş alıyor ve eve dönme kısmı 6+1 yazmışsın yani ayda 1 hafta mı çalışıyor bir soru daha kaptanlar cok gezer diyorlar doğrumu cevaplarsan sevinirim cok soru sordum kusura bakma
Bilinenin aksine geminin boyutuna göre değil geminin taşıdığı yüke göre maaşlar değişebilir örneğin şu an gemi piyasasında en çok maaş alan kaptanlar kimyasal tankeri tercih eden ve edilen kaptanlardır mesela şu an kimyasal tankerde süvari bey olan dedem aylık 50.000 USD Civarında para kazandığını biliyorum kimyasal tankerin ardından petrol ve sıvılaştırılmış gas tankerleri gelir sonra dökme yük taşıyan gemi ve ardındanda konteyner gemileri gelir konteynerda çalışan 3. zabitin ortalama maaşıda 2.250-4.000 USD arasında değişir en yüksekten en düşüğe doğru bu şekilde sıralanır. Ayrıyetten her limanda sevgili olayıda eskide kalmış şeyler şu an konteyner ve dökme yük gemileri zaten limanda maksimum 3 gün durur bilenlerde bilir zaten tankerlerin limana girmesi kesinlikle yasaktır yaklaşık karadan 500 metre uzaklıkta büyük şamandıralar bulunur yani tabiri caizse tankerlerin limanlarıda o şamandıralardır yükleme boşaltmayı ordan yaparlar. Eskiden limanda sevgili olayları afrikada bolmuş ama artık gemide çalışanlar afrikadaki limanlara bile inmeye cesaret bulamıyor malum hırsızlık olayları boldur oralarda olası saldırılara karşılıkta gemide silahlı paralı askerler bulundurulur teşekkürler;)
Uzakyol gemi kaptanı diye bahsetmiş hanimefendi. İlk őnce yorum yapan denizcileri bilgi vermek istiyorum. Arkadaslar gemide 1 tane kaptan olur, ne o oyle 2. kaptan 5. kaptan ne sacmaliyorsunuz. Gemi kaptanı 1. zabit"chif officer" 2. zabit second officer 3. zabit "third officer yani gemide 1den fazla kaptan olmaz! maasi duzgun bir sirkette 8000 usd + kontrat ucreti ve sinyorita" yipranma veya kidem" bazi sartlari yani kontrat ve seferlerin kisaligi ve sirket politakaliri 6000 usd civarina maaslarini ceker. kabaca 6000 -10000 usd civari eline geciyordur ve bu kaptanlar sevgiyi, sevkati!
Kardeşim gemide 1. kaptan 2. kaptan ve 3. zabit (kaptan) olmak üzere genel anlamda 3 kaptan bulunur. Geminin boyu fark etmeksizin bulundurulması zorunludur. Grostonajına göre bu sayı artabilir de.
Gemide 1 kaptan vardır geminin sevk ve idaresinden sorumludur süvari bey olarak bilinir ama bunun yanında güverte zabitleri vardır 1. Zabit 2. Kaptan olur süvari beyden sonraki gemide en yetkili kişidir 2. Zabit 3. Kaptan vardır ve geminim boyutuna cinsine göre daha çok zabit olur ve örnek olarak veriyorum 9 Eylül deniz ulaştırma mühendisliğinden mezun olan bir öğrenci uzun yol kaptanı 3. zabit 4. Kaptan satjyer maaşı kuru yük gemilerinde 2800 dolar 1. Kaptan süvari bey anlaşılan şirkete göre 7500 dolar dan başlıyor fiyatları yani anlayacağın gemide 1 kaptan yoktur geminin cinsine boyutuna göre değişir mesela kruvaziyer gemisinde 5 6 Kaptan bile olabiliyor mesela süvari bey gemide rahmetli olsa yerine 1. Zabit 2. Kaptan geçer onun görevine geçici bir süreliğine
Sana ne kazancından ? Malının ortağımısın ? Çok istiyorsan oku. Aylık 5000 USD.- 8000 USD arası gemiye göre , şirkete göre değişir.. Gidip gelirken alıp getirdikleri parfüm, laptop, ilaç, v.s. hariç..Her limanda bir sevgilisi olur..Aylarca denizde sallanıp bir hafta vardığı limanda gemi boşalıncaya kadar bekler..o arada zevkini sürer...Üç ayda birde evine döner..
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bir hafta beklemek?:D yok ole bise, konteynerda ve bi gun beklio max
Bende uzakyol Gemi Kaptanıyım. Doğrudur 5000'den 15000 usd'ye kadar bir aralıkta değişir maaşlar. Parası iyi, iş zor, her limanda bir değil yeri geldiğinde 3-5-10 sevgili olur:) Konteynerci ise 1 ancak olur... Bu işin parası bol, karısı dul derler. Doğrudur.
Kadına yaşını ve kilosunu erkeğe de maaşını sormayacaksin şekere bilir misin ? ((= ben 3 yıl sonra cebinden düşen banka dekontuyla zengin bir sevgilim olduğunu öğrenmiştim
sürdüğü geminin büyüklüğüyle doğru orantılı değişir uzun büyük bir yük gemisi yada yolcu gemisi ise 10-15bin dolar bile alıyor olabilir. genelde 4-5 bin dolar alırlar uzak olanlar tahminim