Son zamanlarda nereye baksam, bayan eleman aranıyor ilanı dolu. ya arkadaş anlamıyorum işin özelliklerinde sadece bayan eleman aramanı gerektirecek hiçbir neden yok, nedir bu cinsiyetçilik, aynısı erkek için de yapsa onu da savunurum, artık gerçekten yeter, biz erkekler neden bundan eleniyoruz, işverenler masum mu düşünüyor bu konuda? siz ne diyorsunuz?
Bu şirketlerin bayan eleman arama takıntısı nedir?
Cinsiyetçilik olayına oldum olası zıtım gerçekten de. Ama işverenlerin özellikle kadınları işe almayı istemelerinin altında her zaman sapıkça bir neden var mı bilemiyorum. Müşteri çekmeleri gereken işlerde bilhassa güzel alımlı kadınları kullandıkları doğru. Ancak tamamiyle şirket içi işlerde yönetici statüsünde erkekleri, normal çalışan statüsünde kadınları tercih ediyorlar. Bu da kabaca 1 erkeğe karşılık 5-10 kadın demek gibi. Belki de kadınların daha uyumlu ve esnek olduklarını düşünüyor olabilirler mi? Ve bir erkeğin yöneticiğini daha kolay kabul edebiliyor olmasını. Ne kadar kadınlar tercih ediliyor gibi dursa da üst kademelerde iyi eğitim almış yönetici vasfı olan erkek personel daha çok tercih ediliyor. Bir de kadının doğum izni, işte çocuklarından dolayı izin alma ihtimali vs. gibi nedenlerle belli bir yaşın üzerinde evli falansa onu da çok istemiyorlar. Benimkiler tahmin sadece genel bir araştırmam yok bu konuda.
Bütüncül olmaya ne kadar ters bir durum. Ama böyle bir gerçek var. Kimi işveren kadının daha özverili olduğunu düşündüğü için tercih ediyor olabilir. Bazı kadın çalışanlarda geçimi sağlamak için değilde geçime destek olmak amacıyla daha düşük maaşla çalışmayı kabul ettiği için tercih ediliyor olabilir..
Açıkcası şirket yönetiminde erkekler varsa kadın eleman aramaları çok normal. bir arkadaşım iş görüşmesine gittiğinde yönetimdeki adam vücut ölçülerini sormuş düşün yani çalışacak eleman değil şirkete manken arıyorlar
En İyi Cevaplar