Üniversiteler nereye bağlı?

Üniversiteler herhangi bir bakanlığa değil öncelikle. 'Üniversiteler nereye; hangi kuruma bağlı?' sorusunun cevabı; Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bağlı.
Dünyanın en iyi üniversitelerinin paylaşıldığı Times Higher Education listesine göre Türkiye'nin en iyi üniversitelerini paylaşıyorum hemen.
Times Higher Education sıralamasına 401. sıradan giren, 2020'de Türkiye'nin en başarılı üniversitesi olan ve 5 fakülte, 20 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitü altında 23 yüksek lisans programı ve 8 doktora programı bulunduran Çankaya Üniversitesi, Balgat Kampüsü’nde Hukuk ve Mimarlık Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüleri, Eskişehir Yolu 29. km’de bulunan Merkez Kampüs’te ise Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Çankaya Meslek Yüksekokulu yer alıyor.
Times Higher Education, sıralamasına göre 2020'de Türkiye'nin en iyi ikinci üniversitesi olan Sabancı Üniversitesi, Türkiye'den EFQM'e başvuran ve üyeliğe kabul edilen ilk üniversite.
Sabancı Üniversitesi, Ekim 1999'da öğretime başladı. Her yıl başarılı öğrenciler yetiştirmeye de devam ediyor.
Times Higher Education sıralamasına göre 2020'de Türkiye'nin en iyi üçüncü üniversitesi olan Bilkent; Başkent Ankara’da 13.000 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesidir. Eğitim düzeyi, bilimsel araştırma ve yayınları, kültür-sanat etkinlikleri, öğrenci ve mezunlarının başarıları ile dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları arasında gösteriliyor.
Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. :)
üniversiteler direkt ya da dolaylı olarak devlete bağlı
Ülkemizdeki üniversiteler Yüksek Öğretim Kurumu'na bağlıdır. Kısaca YÖK olarak anılır.
Cevap
6Cevap
Rekor e bağlı. Rektörü de cumhurbaşkanı bizzat atamasını yapıyor. Yanı cumhurbaşkanı na bağlı. YOK te arada var
YÖK (Yüksek öğrenim kurumları)
Yök diye bir şey duydun mu hiç? hah işte ona bağlı
Yuksek öğretim kurumuna
YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu)
Yöke bağlı.
YÖK e bağlı
YÖK’e bağlı.
Yök e
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar