Mandibulayı (alt çeneyi) açan ve kapatan kaslar hangileridir? Sınavda çıkacak olan sorulardan biri bu fakat her kaynak farklı bilgi vermiş ve bana bu bilgiler birbirleriyle çelişiyormuş gibi geldi biraz. Kimisinde kas sayıları farklı, kimisinde farklı gruplandırılmışlar. Bilen biri varsa beni de aydınlatabilir mi lütfen? Arkadaşımın notları.1. Kaynak2. Kaynak2. Kaynak3. Kaynak4. Kaynak#elifguccix
Sağlıkçı olan, anatomi dersi iyi olan, anatomiden anlayan var mı?
Bildiğim bir şey var çeneyle ilgili çenede beyine giden bir çok kas gurubu toplanıyor bu yüzden çeneyi iyi kollamak durumundayız çeneye yediğimiz sağlam bir darbe nakavt edicidir beyinin power tuşu da diyebiliriz aldığımız darbeye karşılık beyinin zarar görmemesi için kendisi kapatmasını sağlıyor buda bayılma olarak biliniyor halk arasında aslında beyin kendini kapatıyor az önce dediğim gibi
Haha ben mi boş yaptım çeneni korumada gör bakalım maçta nasıl nakavt oluyorsun ben bir kerem sana bir insanın çeneden bayılacağını öğrettim eğerki çok sert vurursan ölüm bile mümkündür bunu tıp kitabında bulamazsın 😂😂
İstediğin yerine vurabilirsin sağlam vurmak şartı ile ister alttan (aparkat) ister yandan (kroşe) ister düz (direk) 😂 Sana genel anestezi yi anlatıyorum burada tabi birde kulak arkası vardır oraya fazla bir kuvvet gerekmez esas power tuşu oradadır
M. Temporalis:mandibulayı yukarı kaldırır ve ağzı kapatır M. pterygoideus lateralis:iki taraflı kasıldığında çeneyi açar M. pterygoideus medialis:çeneyi kapatır M. masseter:çeneyi kapatır
En İyi Cevaplar