İş başvurusu yapacağım CVmi oluşturuyorum neye dikkat etmeliyim. bir de referans yazmak zorunda mıyım yaa 😒
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Insan kaynakları mezunuyum. Lakin cv de olmaz da olmazları unutmamalısın. Her şeyden önce yalan yanlış seyler yazmamalisin. Bunu fark ettiklerinde işten tazminat almadan çıkartırlar.
Cv de fotograf mutlaka olmalı ama bu fotograf duzgun vesikalık şeklinde olmalı gidip fotoğraflardan kırparak değil. Referansin varsa yazmalısın çünkü çoğu yer referansa çok önem veriyor. Kişisel bilgilerini, eğitim bilgilerini, iş deneyimlerini, sosyal faaliyetlere katıldın mi? Hobiler, referans, başvurduğun pozisyon gibi şeyler mutlaka olmalı cv de.11 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Dikkat edilen hususlarda en önemlisi deneyim, nerde çalışmış ne iş yapmış. Ve neden ayrılmış?
Sonrasında eğitime bakarlar, esnek çalışma saatlerine uyar mı ve maaş beklentisi nedir?
Referansa eğer deneyim yoksa çok da takılma, tanıdık bir şirket sahibi ya da ünvan sahibi birisi varsa yapıştır gitsin :)00 Yorumla
- +1 yıl
Bir CV'ye bakılma süresinin 5-10 saniye olduğunu varsayarsak aslında pek önemi yok gibi standart gelişimdeki insanlar için.
Ama mesela sigara dumanıyla yuvarlak çıkarabiliyorsan, mutlaka yazmalısın.
Referans yoksa biz sizi ararız kardeşim.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
17Cevap
Internette birçok CV hazırlama icin site var. İstediği bilgileri girdikten sonra sana çıktıyı standart formatta bir CV olarak veriyor. Hiçbir sorun yaratmaz.
03 YorumlaZorunda değilsin. Ama senin hakkında iyi şeyler söyleyecek birkaç kişinin cep numaraısnı bırakabilirsin onlardan izin alarak. Tecrübelerine ve yetenek kısımlarına özen göster. Görüğün eğitim ve aldığın sertifikaların varsa mutlaka yaz.
00 YorumlaDaha önce varsa referansların, ya da tecrübe edindiğin iş hayatında güvendiğin ve sana yön veren bir insanın numarası.
04 Yorumla- +1 yıl
Referans yazmak mühimdir. Ve iyi bir referans her zaman iyi bir etki bırakır yetkinlikleriniz eğitiminiz ve kabiliyetlerinizi en doğru şekilde aktarmak zorundasınızdır
00 Yorumla - +1 yıl
2 sayfayı geçmemeli, referans olmalı. Ad soyad iletişim, kısa özgeçmiş, tecrübeler, referans. Bukadarı yeterli
00 Yorumla - +1 yıl
Yazım ve noktalama işaretlerinr dikkat etmek sanırım 😂
10 Yorumla - +1 yıl
kişisel bilgilerini eksiksiz doldurman yeterli olacaktır
00 Yorumla - +1 yıl
bilmiyorumki hayatımda hiç cv hazılayıp bir işe girmedim
00 Yorumla referans yoksa yazmak zorunda değilsin doğruları yaz yeter :D
00 Yorumla- +1 yıl
2006 yılı times dergisi tarafından yılın kişisi seçildiğini de yaz
00 Yorumla Referans yazmak zorunda değilsin ama yazsan iyi olur bilgilerinin doğruluğuna ve güncelliğine dikkat et
00 Yorumla- +1 yıl
referans herzaman yaz tabikide arıtıs cok oluyor birde ince detayla ekle ögrenimin olsun özellikle yapacagın işi severk se hoslanarak yaptını belirt
00 Yorumla Bence referans senin için artı olur
10 Yorumla- +1 yıl
Referans beni yaz sedo alınmayacağın iş yok jsajsj
01 Yorumla - +1 yıl
Sen ancak makyaj malzemeleri işi yaparsin
00 Yorumla Referans koyarsan faydana olur
04 YorumlaBu konuda bir fikrim yok çalışmıyor um bn
00 Yorumla- +1 yıl
Bosyna yapma
00 Yorumla - +1 yıl
İsminin yazmasına
00 Yorumla