Ya artık hayat mücadelesi düşündüğün gibi değil. Okuyan sayisi arttı rekabet çoğaldı buna oranla da üstelik piyasa daraldı. Okumayın demiyorum okuyun cahil olmayın ama okuyup alacağınız maaş 3 bin tl genel harcamalariniz çıkınca ailenizle yaşıyorsanız eğer 1500 tl ayda ancak birikim sağlarsınız ortalama 1 sıfır araba almak için 10 yıl para biriktirmeniz lazım ya da ev için minimum 15 yıl. Isyerinde yaşayacağınız stresler de cabasi. Isyerinde patron laf yapacak amir laf yapacak müşteri laf yapacak. Gereksiz bir çaba. 20 yaşında 24 yasinda iyi bir ailenin çocuğu size denk geldiyse şanslısınız kaçırmayın derim. Benim okuyan çok arkadaşım var hic biri bir iş yapamadı kuramadı. Uluslararasi ilişkiler okuyan arkadaşım otel de güvenlikçi oldu. Kimyager olan arkadaşım ilaç mümessili oldu. Ingilizce öğretmenlik okuyan arkadaşım işsiz geziyor. Alman dili okuyan arkadaşım kökten tutunamadı burada abd ye göç etti. Mimar olan akrabam işsiz geziyor. Inşaat mühendisliği okuyan arkadaşım bir tekstil firmasında iş takibi yapıyor. Yazılım uzmanı olan arıyor ki 1000 tl ye web sitesi kuracağı bir müşteri çıksın. Öyle ben okudum ben bilirim ben başarırım yok öyle. Kimsenin hayatı planladığı üzere gitmiyor. Birisi işinde gücünde kurulu düzeni var evi arabası işyeri var kirada yerleri var. Bırak okulu kaç kocaya derim artık böyle bir kısmet görse kocaya gitmek isteyen erkekler bile var 😂😂😂. Öyle genel müdür olarak yarın gel başla 7bin maaş al buda araba al buda işyerimizin müdürlere tahsis ettiği lojman evi vs diyen yok. Okuduysan okumussundur sadece cahil değilsin. Hayatini garantiye almak adına hicbir faydası yok diyebilirim
Çok doğru. Müge anlının bir şüpheli kadına dediği geldi aklıma. Sen orda burda kısır yerken biz sınavlarda ter döküyorduk demişti. Hayatlarımızı seçimlerimiz şekillendiriyor. Aklı olan nehir gibi akan bir hayatı kaya olmaya yeğler. Aklı olan.
Zaman kötü diye zaten okutulmalı bence. Evlendiği insanın doğru insan olacağı ne malum? Kimseye muhtaç olmaması, kendi ayakları üzerinde durabilmesi için okutulmalı.
Aksini iddia etmedim haklısın ama okumak özellikle kadın için çok önemli diye düşünüyorum. Kendi ayakları üzerinde durabilmesi, kimseye muhtaç olmaması için..
En İyi Cevaplar