Cevabın nedir?
Yabancı dil öğrenme süreci dikkat, motivasyon, çalışma ve azim gerektirir. Hangi dili öğrenmek istediğini bilmiyorum ama, dünyada en çok konuşulan dillerinin İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca olduğunu ve senin de bu dillerden birini öğrenmek istediğini varsayıyorum. Yani Hint-Avrupa dil ailesine mensup diller olduklarından, Rusça, Çekçe, Lehçe, Çince, Japonca gibi birçok dile göre daha kolay öğrenilirler diyerek seni biraz motive edeyim. :)
Yabancı dil en kolay nasıl öğrenilir?

1. Telefonundan yabancı dil öğrenme uygulamalarını eksik etme
Yabancı dil öğrenme sürecinde pratik yapmak çok önemli. Mesela Duolingo'yu deneyebilirsin. Kendisi birçok dilde pratik yaparak, yabancı dil öğrenmeni kolaylaştırıyor.
2. Altyazılı filmler izle
Yabancı dil öğrenme sürecinde dinleme, yazma ve konuşma aşamalarına yeterli zamanı ayırmak çok önemli. Altyazılı film izleme önerim tabii ki Türkçe altyazı değil; orijinal alt yazıyla izle ve anlamaya çalış. İlk başta çok zorlanacaksın ama birkaç kelime bile kapsan kardır.
3. Dil okullarını değerlendirebilirsin
Bir dil en iyi, anadil olarak konuşulduğu yerde öğrenilir. Yurt dışı eğitim danışmanlıklarının birçok avantajlı paket programları var, bu paket programlar konaklama ve eğitim süreci masraflarını karşılıyor. Sadece pasaport, vize ve uçak bileti masraflarını karşılıyorsun. Pegasus ve Türk Hava Yolları gibi global havayolu firmaları, çok güzel kampanyalar yapıyorlar takip etmeni öneririm. Oldukça ekonomik rakamlarla hem yurt dışı deneyimi edinir hem de yabancı dilini geliştirirsin.
Başarılar. :)20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKendi kendine öğrenmek bir yere kadar pratik anlamda yararlıdır ancak işin gramer tarafı var ki bir native speaker ya da öğretmenden dinlemek, öğrenmek daha rahat olacaktır. Müzik dinleyerek, alt yazısız film izleyerek kelime hazneni geliştirirsin, günlük konuşmaya hakim olursun.
00 Yorumla
Genc arkadaşlara tavsıyem bol bol pratık yapın yabancı arkadaşlar edının ınternetten bol bol yazısın cekınmeyın yazmak en ıyı pratıktır ben 4 dılı ana dılım gıbı konusuyorum unıversıtede 2sını ogrendım dıger ıkısınıde yabancı arkadaşlarla dıyalog ve pratıklerle yıne yurtdısında unıversıtede malum sınıvta her mılletten ogrencı oluyordu fınalde ısın özu arkadaşlar bol bol pratık ve sureklı yabancı fılm ızleyın yabancı dılle anlamasanızda zamanla sızın beynınıze oturuyor hersey emın olun br sure sonra yenı dogan bebekler gıbı kelımeler dokulmeye başlar
10 Yorumla
5 dil aktif konuşan onun dışında ucundan bucağından dokunduğum 17 dil ile youtube deki naylon polygot'lardan daha yetenekli olduğumu düşünen birisiyim. günübirlik bir soru değilse yardımcı olurum. ama içerik olsun diye soruyorsan hiç anlatmıyım.
17 Yorumla- +1 yıl
İngilizce öğrenemiyom ben hala. İsteğe bağlı ingilizce hazırlıktayım bu sene. Tavsiye versene ya.
- +1 yıl
@tosunpaşa16 ingilizceyi ben de gramer kitaplarının arasında boğularak 11 yılda öğrendim. en büyük pişmanlığım o. ama ispanyolca B2 seviyesinde 6 ayda. endonezya dilini A2 seviyesinde 1,5 ayda öğrendim. Azericeyi akıcı konuşmayı 3 haftada söktüm... hiçbirinde 1 defa gramer kitabı açmadım
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
49Cevap
O dil dile değecek yoksa öğrenilmiyor😂. Tabi ki de şakası bir yana gerçekten yabancı bir arkadaş çok etkiliyor hazırlık okumama rağmen bir şey öğrenemeyip arkadaş bulup onunla bir ayda öğrendim bir çok şeyi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜç dil biliyorum. Üniversitede dil üzerine okuyorum.
Dört temel beceri var. Dinleme, konuşma, okuma, yazma.
Hangi dili öğrenirsen öğren, bu dördünü o dile uygun şekilde geliştirmelisin.
Dinleme için sadece şarkılar yetmez. Podcast gibi yerlerden konuşmalar, hikayeler dinlemeli ve not almalısın gerekirse.
Konuşma için internetten yararlanabilirsin. Arayarak konuştuğun uygulamalar işe yarar ama native speaker yani anadili o dil olan kişiler olmalı.
Okuma için seviyene uygundan başlayarak metinler okuyabilirsin. Seviyen yükseldikçe ona uygun şeyler okursun. En son kitap, makale vb okuyabilir hale gelebilirsin.
Yazma için de ben okuduklarımı yazarak tekrar ediyordum. Hem metin aklımda kalıyordu hem de bilmediğim kelimeleri çıkartıyordum. Tabii ki kelime çok önemli kendini ifade etmede, hem yazma hem de konuşma olarak.10 YorumlaBen şuanda instagramdan ingilizce sayfalarınıbtakip ediyprum şuanda yapmıyorum ama orada sık kullanılan kelimeleri paylaşıyorlar bende o kelimeleri alıp not edip onlar üzerinden çalılmak istiyprum
10 YorumlaResimi çok beğendim 😂, genelde gün içinde ögrendiğim kelimeleri kullanarak bol bol tekrarla öğrenirim.
10 YorumlaSenin yontemin nedir bize de soyler misin? İlk once kelime ezberlemekten baslarim herhalde ve o dili konusanlarla konusurum
10 Yorumla
+1 yılValla B2 seviyesine kadar İngilizce biliyorum, sertifikasını da aldım. İçimden geldi gittim yoksa mesleğime yaradığından değil. Önce içinizde başlatın, gerisi zaten gelir.
10 YorumlaYabancı dil birşeyler öğrenmek yardımcı olur bir de o dili konuşan kisilerle konuşmaya çalışmak lazim kelime öğrenmek için etkili oluyor.
11 Yorumlaanadilini konuşan insanların yanında, daha hızlı bir şekli de yok zaten.
20 Yorumla
+1 yılYabancı arkadaş bul benim sürekli oluyor hatta şu an bir aydır konuştuğum İspanyol arkadaşım var tavsiye ederim
10 YorumlaOrtamına göre. Mesela, bulunduğum ortamda Türkçe konuşan insan fazla, ama eğer mesela İngilizce konuşan insan fazla olsaydı ister istemez İngilizce konuşmak zorunda kalırdın.
10 YorumlaEn iyisi o dille bir şekilde içli dışlı olmak. O dili hayatına sokmak , sonra zamanla öğreniyorsun
10 Yorumla
+1 yıltürkçe alt yazılı filmlerini izleyerek tavsiye ederim ben koreceyi öyle öğrendim mesela
10 Yorumla
+1 yılaçıkcası ben de kendi başıma öğrendim rusça ilk alfabeden başladım
10 YorumlaPratik yap. Sözlü olarak birileriyle konuş Türk değil ama. Kurs murs hikaye
10 Yorumla
+1 yılKendi yönteminle öğrenemezsin. Dizi izlemek de işe yaramaz. Gidip yaşamak lazım.
10 Yorumla
+1 yılşu an İngilizce öğreniyorum. Turistik bölgelerde bol bol pratik yaparak, kelimeler ezberleyerek ve de zaman zarflarını bilerek dil öğrenilebilir.
20 Yorumla
+1 yılBen kendi basima ogreniyorum. Ingilizcemi anadil seviyesine tasidim sayilir. Almancam ve arapcam orta seviye. Şu an arapca ve almancami gelistiriyorum.
19 Yorumla- +1 yıl
Ingilizceni nasil bu kadar ileri tasidin
- +1 yıl
@MasterMagician. Intermediate seviye ye kadar kendi basima geldim. Daha sonrasinda Intermediate-Advanced araliginda Ingilizce kursuna gidip pekistirdim. Kurs doneminde internet uzerinden Birkac siteden ve telefondan kullandigim 3-4 programdan ingilizce seviyemi arttirmaya basladim. Amerikan radio kanallari, tarihi hikayaleri takip etmeye dinlemeye basladim. Sonra 2-3 ay Shadowing technique uygulamaya basladim tabi artik grammar ile ilgili bir sikintim kalmamisti. Ardina Gunluk hayatima gecirmeye basladim ingilizceyi , makaleler, kendi hakkimda self-improvement records olusturdum ve kayit tutmaya basladim. Daha sonra yabanci arkadaslar edindim ve en sonunda yabanci bir firmada ise basladim ve gun icin sadece ingilizce konusuyorum boylece dilim aktif bir sekilde canli kalmaya devam etti. Kisa tutmaya calistim daha bircok yontem denedim, belli bir kirilma noktasi var eger o noktaya geldinizmi ve kirildiginizda ne kadar basit oldugunun farkina variyorsunuz.
- +1 yıl
Benim b2 seviyesinde ingilizcem. kursa gidicem ben de. umarim ise yarar
- +1 yıl
@MasterMagician Gercekten Upper-intermediate seviyesindesen kursun en fazla katacagi sana C1-C2 seviyesinde mesleki, siyasi terimler ve formal olarak iletisim kurma daha suslu konusma vs. gibi seylerdir. Eger is hayatinda cok profosyonel kullanmayi dusunmuyorsan C1 de birak ve konusmaya yonel.
- +1 yıl
Is hayati icin istiyorum. hep cok iyi seviyede ingilizce istiyorlar istedigim pozisyonlar
- +1 yıl
@MasterMagician Birkac tiyo verebilirimde Sorani daha fazla rahatsiz etmekte istemiyorum. Gercekten kariyer odakli istiyorsan Basvuracagin firmalarin hangi ulkelerle calistigina bagli olarak Yurtdisina dil egitimine git eger firmalar amerika ve overseas odakliysa ( Amerika, Miami vs) gibi yerlerdeki dil okullarina ve uygunsa en az 2-3 ay kal. Avrupa odakli bir firmaysa Ingilteredeki ya da maltadaki dil okullarina bakabilirsin.
- +1 yıl
Bankada calisiyorum, müfettiş olmak istiyorum mufettis olmak icin ileri seviye ingilizce istiyorlar. pozisyon turkiyede. turkiyede yasicam yani. yurtdisina filan gidemem
- +1 yıl
@MasterMagician Ozaman ingilizce bilen ve cok az turkce bilen yabanci bir sevgili bulacaksin ya da Iyi derece ingilizce bilen bir turk sevgili bulabilirsin. Inan bana en hizli gelistirme yontemi bu.
- +1 yıl
Pratik açısından, Antalya veya Muğla'da İngilizlerin tatil yaptığı oteller var. İngiliz portföylü oteller de çalışarak rahatça konuşabilir, hem de para kazanabilirsiniz.
+1 yılSiteleri tek tek dolaşır sevdiğim tür filmlere bakarim
10 Yorumla
+1 yılAynı anda 6-7 dil yüklemesi yapmıştım, ing., Alm. biraz var en çok Rusça kastı.. Asıl istediğim Latince ama...
10 Yorumla
+1 yılYabancı bir Sevgili bularak öğrenmek daha kolay, çünkü önce beden dili ile iletişim kurulur daha sonra ise konuşma dili zaten oluşur;)
10 Yorumla
+1 yılduolingo diye bir site var, beleş oradan dilbilgisi öğrenirim, kendim de kelime ezberlerim böyle Almanca ve İtalyanca öğrenmeye başlamıştım ama sıktı.
10 Yorumla
+1 yılYabancı dil öğreten sakız çıkmış ondan al çiğne 5 dk da öğrenmiş oluyorsun skdkfkf
10 Yorumla
+1 yılönce kendim tek başıma öğrenmeye çalışırım işe yaramazsa destek alırım kurslar vb.
10 Yorumla
+1 yılYabancı arkadaşlarım var onlarla konuşarak pratik yapıyorum. İnterneten aldığım İngilizce uygulama paketleri var onlarla öğreniyorum
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 900 cevap paylaştı. birileriyle sürekli iletişimde olmak gerekiyor , yabancı filmlerle de sağlaması yapılır
10 Yorumla
+1 yılKursta 3 senedir almancayi okumak için gidiyorum sadece çat pat biraz ezberledim
20 Yorumlaispanyolca ogrenmek istiyorum ama kursa gitmek gereklidir
10 YorumlaEvde kendine kendine yabancı dil öğrenilmiyor bunu bilin de 😅😅
00 Yorumlaya ben genelde o bölgeden insanlarla twitterdan vs konuşmaya çalışırım ya da dizi izlerim o dilde
10 Yorumla
+1 yılİlkbaş temeli atarım sonra dinlerim ve dinlediklerimi karşımda biri varmış gibi yaparım ki bu sayede şu an dil okuyorum.
00 Yorumlafransızcayı öğrendim öyle, kitaptan
20 Yorumla
+1 yılAlmancayi full kelime tekrariyla ogrnedim
20 Yorumla
+1 yılPratik ve bol bol kelime ezberi
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılYabancı bir sevgili bul hem seviş hem öğren
10 Yorumla
+1 yılTemel grameri öğrendikten sonra full pratik
10 YorumlaÖgrenemedim henüz maalesef
10 Yorumla
+1 yılAlmanca biliyorum başka dil ögrenmeye gerek yok
10 YorumlaBeleş mezar olsa girersiniz
10 Yorumla
+1 yılYabancı ülkeye giderek
10 Yorumla
+1 yılkursa giderim kendim öğrenemem
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 639 cevap paylaştı. Param olsa ülkeye giderek kolayca ogrenirdim
10 Yorumla
+1 yılbol bol kelime ezberleyerek
10 Yorumla
+1 yılAksan çok sıkıntı ama:/
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılgoogle translate kullanıyoree :SAdfjsbd
10 Yorumla
+1 yılDizi film izlerim sonra kendim calisarak ogrenirim
10 Yorumlaönce grammer sonra pratik ve kelime ezberleme
20 Yorumla
+1 yılÖnce yabancı bir kız bulurum sonra dilini incelerim :D
00 YorumlaDiziler çok yararlı oluyor.
10 Yorumlaben kendi yöntemlerimle öğrenirim :)
10 Yorumla
+1 yılNormal hayatta bile o dili kullan
10 YorumlaBen de kendi yöntemlerimle öğrenirim.
10 YorumlaYabancı arkadaşlıklar kurarak
10 Yorumla
+1 yılKursa giderek falan filan
10 Yorumla
+1 yılaslında almanca öğrenmek istiyorum bide fransızca
10 Yorumla
+1 yılKelime ezberiyle öğrenilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇevreyle o dili konuşmaya çalışarak
10 Yorumla
+1 yılDizi izliyerek ogrenme en iyisi
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 667 cevap paylaştı.
+1 yılBilmem hiç öğrenmeye çalışmadım zaten biliyordum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGece uyurken dinlerim sabah konuşmaya başlarım
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılMüziklerini dinlemeye başlayarak
00 Yorumla - Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı