Gelecek derken ne kadar sonradan bahsediyoruz? Soruda belirtilse daha kolay olabilirdi.. Fakat genel olarak aklıma gelenler ve tahminlerim şöyle : Yapay zeka, big data, arttırılmış gerçeklik, görüntü işleme vs vs bunlar yazılımsal, mekanik olarak mekatronik, makine, elektrik hiçbir zaman yok olmayacak meslekler. Genel olarak mühendislik ağırlıkta kimya, fizik, biyokimya, biyofizik, genetik, matematik gibi bu işin temel taşlarını saymama gerek bile yok. Sağlık alanın büyük kısmı robotlara kalsa da yine de insana ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum.
Sonuç olarak temel mühendislikler ve bilim adamları gelecek vaadeden meslekler. Bunun yanında üst düzey yöneticilik, akademisyenlik, diplomatlık, politikacılık da var.
Ve en en üstte kimler mi olacak herzamanki gibi tabi ki girişimciler.. Ayrıca tarım fakat bu teknolojiyle harmanlanmış bir tarımcılıktan bahsediyorum. Artan nüfüs dolayısıyla Enerji ve bol bol yiyecek su kaynağına ihtiyacı olacak insanlığın hep. Bu yüzden tarım çok önemli. Yani Enerji, Tarım, Teknoloji bu üç ayağın üzerinde şekillenir herşey.
Geleceği bile yok ettiler. İnsanlar işsizlikten canına kıyacak durumlara geliyor. Bunun için geleceği vaat eden bir meslek yok. İnsanları her şeyden soğuttular. İnsanları işsiz bıraktılar. En azından benim için bu şekilde..
Ben size ölmeyecek bir meslek söyleyeyim arkadaş. Bayanlar var olduğu sürece, asla bitmeyecek bir sektör. İlla gidilecek o kuaföre, illa yaptırılacak o saçlar. Bu mesleğin yok olması için, kadın ırkının yok olması gerekiyor. Al sana ölmeyecek bir meslek :)
Emeğinizle iyi parayı en kısa zamanda, şu mesleklerde kazanabilirsiniz; "Doktorluk, diş hekimliği ile yazılım mühendisliği."
Hukuk Fakultesini ise güçlü torpili olan okusun. Zira hakim-savcı, uzman yardımcısı ve yahut kurum Avukatı olamaz iseniz, serbest Avukatlıkda para yok.
Nitekim, ortada çok fazla fakir ve işsiz Avukat var. Zengin olanları ise; rekabetin az, ekonominin iyi olduğu zamanda sağlam bir kaç yer bağladıkları için iyi kazanıyorlar.
Şimdi ise Ülke iflas eşiğinde olduğu için yeni Avukat ancak sinek avlar. Benden söylemesi...
Temel mühendislikler (inşaat-makine-elektrik/elektronik ) ve yazılım-bilgisayar gibi mühendislik dalları, hukuk, tıp, diş hekimliği gibi bölümler her zaman geleceği olan bölümlerdir. Sen yandakinden iyi olduğun sürece bu meslekler sana çok güzel şeyler sağlar. Bunlara ek olarak gemi inşaatı mühendisliği , uçak mühendisliği , pilotluk gibi bölümler de geleceği daha güzel diğerlerie nazaran.
Tiyatrocu Gösteri Sanatları Oyunculuk Olmadığı kesin Sanat ile bağı olmaması lazim bence Satış ve pazarlama ( anlayabilene ) çünkü halen bir sahne oyun biletinin 5 10 tl oldugu halde 10 kisi izlemez buna yanarım.
yazılım geliştirme web tasarım bilgisayar mühendisliği sosyal medya fenomeni olmak ama bilişim konusundaki meslekleri kitaplardan bilgi alarakta yapabilirsin
En İyi Cevaplar