Hadi bir sene hazırlandı falan ama ikinciye kalan için ne düşünülür sizce? Kuzenim var, sülaleyle muhabbeti kesti çünkü her gören kazanamadın mı diyor çocuğa. Çok üzücü bence. Siz kaçıncı yılda okula girdiniz?ikinci kez mezuna kalmak
Merhaba, ben notlarına çok önem veren bir insandım her zaman. Derslerimi her şeyden önde tutardım, aile ilişkilerimden akraba ilişkilerimden arkadaşlarımdan vs... Bir gün dayımla konuşurken istediğim üniversiteyi sordu, 3 tane sıraladı. Hayatının odak noktasına dersleri koymuşsun ama hayat bundan ibaret değil diye. Eğer kazanamazsan bu üçünden birini o zaman göreceğim seni, demişti. Ve bilmiyorum ben kendimi gerçekten çok kötü hissetmiştim, tehdit ediliyormuşum gibi. İlk 100'e girmem gerekiyordu kazanmam için ve ilkte kazanamasaydım kesinlikle mezuna bırakacaktım. Bu yüzden kuzenini anlıyorum. En iyi fakülteyi hedefliyorsa 3 kere de olsa 5 kere de olsa mezuna bıraksın. O psikolojiye girmek de gerçekten çok kötü. Umarım atlatabilir çok etkilemez bu durum kendisini.
Olabilir böyle şeyler. Sınava ne kadar hazır olsan da sınav anında insan yapamayabiliyor. Ben şanslıydım ki ilk girişimde kazandım. İstediğin bölüm varsa puanın yetmeyebiliyor bazen. Şansını denemek isteyebilirsin olana kadar. Konuşanlar da süper zeka değiller zaten.
İstenilen bir bölüm vardır da orayı tutturmaya yetecek puan alınamamıştır, bu olabilir seneye daha fazla çalışılıp tekrarlanabilir ancak barajı bile aşamamış birisine aptal ya da canım denir başka ne gözle bakılacak. Onun adınıda yumuşatıp mezuna kalmak diyorsunuz ama gerçeği nedir. Liseyi bitirmiş üniv. kazanamamıştır.
Bende sınava 2. girişimde istediğim yeri tutturabilmiştim. Eğer o dışardan konuşanları takmış olsaydım hiç istemediğim bir bölümde hiç istemediğim bir şehirde okuyor olurdum. Hayatınızla ilgili önemli kararlar alırken milletin ne dediğini zerre önemsemeyin evlenirken de bu böyle..
Benim ilk senem hemsirlik maalesef kacirdik ama ben mezuna kalmak yerine 2 yillik okuyacam dgs den gececem simdi sen ne macera ariyon diyeceksin. Sana bir ornek veriyim orta dogu teknik inssat muh. 503 aldi en son kisiyi inssat muh. 2 yillik okuyup dgsden 319 puanla aldi fark bu hocam.
İstediği kadar girebilir sınava gelecek onun geleceği nefret ediyorum öyle akrabalardan ilişkisini keserek çok doğru bir karar almış gelecekte hangi meslekte mutlu olacağını düşünüyorsa o bölüme girmesi kendisi için vereceği en mantıklı karar olacaktır.
ben 3. girişimde kazandım ama diğer yıllar kötü değildi, kendim istemedim daha yüksek yapmak için Şimdi herkes okuyor, önemli olan çok iyi yerde okumak. Yoksa okumak için okuyanların hali belli malesef.
Normal gözle bakarım. Etrafının dediklerini umursamadan kendi hedefi doğrultusunda çabalıyor, sonuçta olması gereken de bu bence pes etmeden devam etmek.
Ben zamanında girebildim. Ama etrafın dediklerine bu kadar dikkat etmemek lazım. Hayat onların değil senin hayatın sonuçta, karışmamaları lazım diye düşünüyorum.
Evet çok üzücü. Sanki o istemiyor. Ama bir tanıdığım var ben lisans üstü tıp okuyorum diyor hep. Oysa okudğu bölüm su ürünleri. Yani başta kendisiyle dalga geçiyor. Öyle yapcak artık.
1 kez mezuna kaldım yıllardır okulu bitirmeye çalışıyorum gitmediğim için bitmiyo. Gören herkez bitti mi bitti mi diye soruyo bende aynı şekil bayramlarda felan akraba ziyaretini kestim😂
Kimin ne düşündüğünün ne önemi var? Hayat onun hayatı, olmuyorsa zorlamanın anlamı yok. Kötü gözle bakıp, incitmektense olmamış yahu buda onun sınavı işte deyip geçmek lazım. Ama nerede o akrabalar.
İnsanları neden umursuyoruz ki? Onuncu kezde mezuna kalsam umurumda olmaz. Onlara mı okuyorum sanki.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben 3. yılımda girdim. Akrabadan aileden yemediğim laf kalmadı. Şimdi de çalışmadığım için laf yiyorum. En hızlı şekilde para kazanıp bu lanet olası insanlardan kurtulmam gerekiyor.
@Deliyimbendeliyim Daha okuyorum. Geçen sene kazandım, bu sene 2. sınıftayım ama okumadığın zamanlarda git, çalış diye laf yapıyorlar. Bir iş buldum, haftada 3 gün. Bu sefer de diğer günler evde duruyormuşum diye laf yiyorum. İnsanlar laf atmaktan başka hiçbir işe yaramıyorlar.
Haklısın zor yaa hele o ortam da valla ben mezuna bile kalamiycam ne tepkileri kaldirirm nede o sinav stresine girerim ailem hazirlan diyor ama Allah korusun diyorum sadece 😂
@Rahat0810 Benim için de öyleydi. Ailemden yemediğim laf kalmadı. Şimdi de yiyorum ama en azından ilgimi çeken bir bölümü okuyorum. Benim para kazanıp bu insanlardan kurtulmam lazım. Sen de kendi istediğin mesleği yap, mutlu olarak para kazanmaya çalış. İleride yapmadığın için pişman da olabilirsin. Şimdiye kadar ölen milyarlarcası gibi.
Beni kabul etmez kimse çocukluğum ergenliğim gençliğim her konuda başarısız geçti zayıf başarısız korkak özgüvensiz biriydim hep benden adam olmayacağı çocukluğumdan belliydi zaten
@Handemyy0 konuşabiliriz ama 😂 Ben özel olarak bir şey yapmadım sadece son 2 ay çalıştım maliye, iktisat, Insan Kaynakları gibi şeyler kazandım ve gitmeyi düşünüyorum bu sene. Mezuna kalınca "ya bu sene de kazanamazsam" diye diye psikolojik olarak bunalıyorsun ama ders çalışacığına ve seneye kazanıcağına inanıyorsan mezuna kal.
En İyi Cevaplar