Niçin açıktan okuyunca ezik olasın ki. Hatta şu bile yanlış bana göre, örgün okuyan iyidir diye, örgün dersleri görüyor ama uzaktan okuyanda hiç öğretmen yardımı olmadan kendi kendine o dersin alimi olup dersleri geçiyor bu durum bana göre örgün daha başarılı bir durum yok e örgünde öğrenci hoca ile muhatap olup kalacağı dersten dahi geçebiliyor bütünlemesi telafisi var ama uzaktan AÖF sistemleri geçtin geçtin kaldın sçtın modunda. Ki bu durum daha da zordur. Açıkçası okumak okuyabilmektir ve uzaktan okuyan gurbetlik çekmeden anne baba ailesi yanında okuyabilmektedir. Ama AÖF sisteminin en büyük eksikliği dönem sonunda dahi en azından uygulama ya da labaratuar atelye ortamının olmamasıdır ki buralardan da zaten o yönde değil sınıf ortamı bölümler tercih edilip okunuyor zaten.
Ben 4yıllık fakülte mezunuyum ve üzerine bir 2yıllık okudum diplomamı aldım ve de tekrar 2. Bir 2yıllık öğrencisiyim okuyorum. Rahat ol elalem ne'DERS'eye bakarsan eğer DERS'lerine bakamazsın bilesin🌸🌼💐🌹🌺
Sonuç şart değil ve kimse örgünmüsün sen demiyor diploman kabiliyetin var mı işin hakkını virebilirmisin ona bakıyor👍
AÖF öğrencisi ve tecrübe sahibi birisi olarak bunları sana söylüyorum rahat okuda🌺🌹💐
Umarım cevabım bir fikir vermiştir👍💐🌹🌺🖐️30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi günümüzde de şöyle bir şey diyeyim örgün öğretim okuyan da işsiz kalıyor açıköğretim okuyan işsiz kalıyoreğer okumuş olduğumuz üniversite Bilkent ODTÜ Aydın üniversitesi veya böyle çok ünlü bir üniversite ise zaten işimiz otomatik olarak hazır oluyor Ama normal bir üniversite okuyorsanız örgünde okusanız açıköğretimde okusanız hiçbir şey fark etmiyor işsizlik hat safhada neticede bir de şöyle bir durum var Ben doğuştan yürüme engelliyim örgün okumak gibi bir şansım olmadı gidip gelmek veya üniversite ortamında bulunmak gibi bir şansım olmadı o yüzden deAnadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi Fotoğrafçılık ve kameramanlık önlisans bölümü okudum yani insanları ezik diye ayırmayı doğru bulmuyorum öyle diyenlerin kendisi eziktir insanların ne şartlar altında olduğunu bilmeden açıköğretim okuyan insanlara fizik gözüyle bakmak insanın kibir ve kendi ezik olmasıdır. O yüzden de benim için açıktan okuyan insan ezik değil daha büyük başarı gösteriyor çünkü kendini çalışıyorsunuz kendiniz emek veriyorsunuz hoca yok herhangi bir şey yok yakın döneme kadar uzaktan dersi olayı yoktu şimdi bir de örgün de bile olmayan4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi geldi bence açık öğretim okuyan daha büyük başarı gösteriyor artık En azından çalışarak geçebiliyor.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır tabii ki de açıktan okuman eziklik değil ama örgünden okumak daha iyi o da var çünkü senin kendini geliştirme olanağın daha fazla mesela ben açıktan okusam bizimkiler beni dışarı hiç bir yere salmazlar kendimi geliştirmek icin dil kurslarına vs izin vermezler o yüzden örgün daha mantıklı
00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Örgün okudum atama yok bölümümle ilgili paso özel sektör, evli 2 çocuk annesi kuzenim açıktan okudu ilahiyat şu an öğretmenlik yapıyor Hatay da sözleşmeli olarak. Ezik olan benim şu durumda.
66 Yorumla- +1 yıl
bekle bakalım merve allah buyuk yasın olmus 27 bu satten sonra calısmasnda olur kısmet mısmet cıkar belkı bırsey olur acele etme bekle brom
- +1 yıl
tursunu kursunlar senın o zaman ınsan gıbı yol gosterdık mutlu ol ıstedık sende gulumse ıstedık ama goruyorum kı hata ettıkk yo yo yo yoooo bundan sonra kımsey ıyılık mıyılık yok arkadas bıttı son elım ayagım tıtredı resmen ya
Soran+1 yıl@mervems91 sözleşmeli öğretmen nasıl oluyor Merve?
- +1 yıl
Kpss de belirli bir puan alıp mülakata giriyorlar alım olduğu sürece, atama gibi değil gittikleri bölgelerde sınama süreli öğretmenlik yapıyorlar 5 ila 6 yıl. Torpilin döndüğü bir o kadar da aptalca ve atamalara çomak sokan bir sistem kuzenim nasıl gitti biz hala şoktayız nasip.. Ücretli öğretmenlikler de var izne ayrılan öğretmenlerin yerine görev alıyorsun dilersen ilçe milli eğitim ile iletişime geçebilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Örgun daha iyi tabiki de ortam acısindan ama su da var artik universite diye bir sey kalmadı sadece masraf o yuzden açiktan oku gitsin ha yine kendi cabalarinla bir seyler ogrenmeye calis tabiki de farkli seyler mesela dil kitap oku kitap derken roman degil tabiki de kurslara yazıl
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen açıktan ilahiyat okuyup Arapça dili öğrenmek için de kursa yazılıcam
Soran+1 yılAynen bende İngilizce için de ayriyeten kursa yazılıcam. Yalnız bana çevremdekiler açığım diye ilahiyat sana gitmez diyorlar. Ne alakası var ki örtünmek şart mı bu bölüm için? Birde dört yıl sonra önü kapanabilir boşuna okumuş olursun diyorlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılaçıköğretimi ne özel sektör ne de toplum ciddiye almıyor... maalesef gerçek bu... aöf dediğinde hıııııııı diyiveriyorlar...
maalesef bizim insanımız basmakalıp düşünür... git tabela üniversitesinde örgün oku üniv mezunu der. aöf oku eeeeaaaa yapar...
tabi bu kimin umrunda önemsenecek bişey değil de... iş ararken sorun.
ama kpss ile atanabileceğin puanların uygun fazla mezunu olmayan bir bölüm bulursan o zaman git oku değer... başka türlü erkekler için askerliği kısa dönem yapmaya yarayan memurlar için kademe yükseltmeye yarayan bişey aöf diploması başka bir özelliği yok.
örgün okursan da iş okumakla bitmiyor... sakın gidip örgün işletme okuma mesela :D
elini sallasan işletmeye çarpar bir de bunun aöf olanı da var... bölüm seçmeden önce iyice araştır o yüzden. iş imkanları var mı ataması var mı kpss puanları nasıl oluyor özel sektör de durumları nasıl bunlara bak...
yoksa okumak için okursan işsiz kalırsın14 Yorumla
Soran+1 yılİlahiyat nasıl sence?
Cevap sahibi+1 yılörgün okumanın şöyle bir avantajı var.. arkadaş ortamı yaparsın kendine... belki sevgili bulursun. sosyal olursun falan bu yani... eğer okumak için okursan elde kalan bunlar yani..
ama inan mezun olunca o arkadaşların hiçbiri kalmayacak.. hepsi aynı ortamda bulunduğun sürece vakit geçsin diye kurulan sahte arkadaşlıklar... birkaç tanesi ile sadece mezuniyetten sonra bile görüşürsen görüşürsün... insanımız çıkarcı samimiyetsiz vefasız ne de olsa
Cevap sahibi+1 yılen çok atama orda zaten :D yine de araştır olabilir
Soran+1 yılAynen bende öyle düşünüyorum. Açıktan ilahiyat okuyup aynı zamanda Arapça kursuna giderim belgemi alırım sonrası Allah Kerim
Ortalıkta örgün okuyup asalak asalak gezen, bir baltaya sap olamayan binlerce ‘genç’ var. Öte yandan açıktan binbir güçlükle hem ailesine bakıp hem okuyan ve başarılı olan insanlar var ki benim çevremde de var. Yani özetle nasıl okuduğun değil okurken kendine neler kattığın önemli. Eziklik diyenlere de aldırmamalı.
20 Yorumla
+1 yılAçıktan okumak, 2 yıllık okumak ve özel üniversite okumak üniversite okumak değildir bence. İnsana bir şeyler katar, hiç yoktan iyidir ama böyle okuyanları üniversite okuyan olarak görmüyorum şahsen. Kendini geliştirir ve bol kitap okursa bir insan gözümde değerlidir, üniversite okumasına gerek yok. Ama boş kitaplar okuyanlardan bahsetmiyorum. Türk klasikleri, dünya edebiyatını, tarih , felsefe ve kişisel gelişim kitaplarını okuyanlar kalitelidir.
10 Yorumla
+1 yılNeden açıktan okuyanları ezik gibi görüyosun ya da baskalarının düsüncelerini önemsiyorsunki acıktan okumak eziklik değil herkes acıktan okuyabilir belki o insan hem calısım hem okumak zorundadır ya da okuldaki cevreyi sevmiyodur acıktan okumak zorundadır sen önce kendi düsüncelerini sorgula
10 Yorumla
+1 yılben acıktan okudum cok ezıldım brom arkadaslar arasında dalgga konusu oldum hep yuzume vurdular acıkogretım kupegı senı dedıler hoca yuzu gormemıs mongol dedıler cok dıslandım otekılestırıldım ben bılırım gecelerı yalnız aglamalarımı gozlerım sıs uyanır sabah goz altlarına bepanten surerdım agla agla agla bır hal olurdum reıs
11 Yorumla- +1 yıl
😪 üzüldüm
+1 yılHiç bir fark yok bişey öğrenmedikten bişeyleri değiştiremedikten kendini geliştiremedikten sonra ha örgün ha açık.
40 YorumlaYahu neden ezik olsun.
Bu memlekette hem çalışıp hemde dışarıdan okuyan pek çok genç var ve hatta orta yaş üstü..
şu eziklik bilmem ne kavramını bırakalım artık.10 YorumlaNe alakası var? Açıktan okuyanlar zaten daha fazla zorlanıyor.
Örgün eğitimde dersleri hoca eşliğinde alıyorsun fark sadece bu. Sadece avantaj farkı var.
Eziklik çok saçma bir tabir bu yüzden10 Yorumla
+1 yılEzik değil ama iş imkânı daha zor olur.
Adı olan bir üniversitenin ilgili bölümüyle, açıktan mezunum demek aynı değil.
İşe alımlarda çok etkiler.
Ben liseyi açıktan okuyorum, üniversite okuyacaksam eğer mutlaka örgün okurum.12 Yorumla
Soran+1 yılAma ilahiyatın önü açık diyorlar
- +1 yıl
Evet öyle okumak istersen bölümüne göre.
Açıktan bitirdim ve herhangi bir eziklik hissetmiyorum. Eziklik olayı kişinin okuduğu üniversite veya bölümle alakalı değildir
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 869 cevap paylaştı. Hayir degildir ama anadolu universitesi ibaresi ayri , atiyorum bir marmara veya ege universitesi ibaresi apayri. Arti teknik ve uygulamali bolumler haric teorik bolumlerdeki egitim zaten icler acisi halde. Ha orgun ha acik. farksiz bence.
00 YorumlaKendini yetiştirmekle alakalı. Açıktan okursun okuduğun bölümle ilgili işte çalışırsın okul bittiğin de hem en az 4 yıllık tecrübeli hem de diploma sahibi olursun. Tabi genelde açıktan okunan okullar 4 yılda bitmiyor
00 YorumlaOkuyun da nasıl okursanız okuyun. Ezik olanlar sizi eleştirenlerdir.
10 Yorumla
+1 yılİlim irfan yolunda adım atan herkese saygı duyarım. Kimseyi hor görmem.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiplomanda acik ogretim muzunu yazmiyor lisans mezunu yaziyor yani ayni diploma degisen bir sey yok aciktan okuyop sonra formasyon alip turk dili edebiyatinda ogretmen olanlar var ve o bolumu orgunden okuyanlar ise hala atanamadi😀
40 YorumlaDiploma eline gecicekse her türlü eziklikle ne alakası var
20 Yorumla
+1 yılSanmıyorum öyle olacağını. Ben otel sahibiyim işe aldığım kimseye nereden mezunsun diye sormadım, bu işi nasıl yaparsın? ne kadar sürede yaparsın? Ben bunu sorarım sadece.
00 YorumlaFarketmez çalişma azmine bağlı açıköğretim daha güzel bile aileden uzak kalmıyor sun çıkarcı dedikodu cu menfaatçi insanlar dan uzak ohhh miii
10 Yorumla
+1 yılben açıktan bitirdin. örgün çok önemli değil hem açıktan %100 daha başarılı bitirirsin bu da puanlarına yansır
13 Yorumla- +1 yıl
Açıktan neden daha başarili dediniz. Aynı deseniz tamamda açık daha iyi diyorsunuz
- +1 yıl
@DELİKANLIPRENSSSS daha iyi çünkü şıklı sistemle soru cevaplıyorsun.
- +1 yıl
Anladım teşekkürler.
+1 yılBitane örgün okuyan getir karşıma hepsini eder geçerim bilgi konusunda bir açık öğretim mezunu olarak
12 Yorumla- +1 yıl
Bintane*
- +1 yıl
Neyini ve zekatı okul vermiyor kanka sen kendin geliştiriyorsun. Malesef bizim gençler koyun sürüsü gibi. Hiç bir bilgi birikimi yok belki hayatında eline bı roman almamış belki Googleden p*rno dışında bisiy izlememis kişiler. Sözde un mezunu
+1 yılBenim kuzen açıktan okuyodu sordum hangi bölüm diye bölümün adını unuttu diyor ki; kanka aniden sorunca öyle aklıma gelmedi. 😬 bu sene aldı diplomayı sen düşün durumu 😂
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 903 cevap paylaştı.
+1 yılÖrgün okuyan kendi alanında iş bulmuş mu ki? Herkes iş bulamıyor. O yüzden mi 4-5 yıl heba ediyorlar?
00 Yorumla
+1 yılEziklik değil de şöyle bir farkı var açıktan okuyunca tam üniversite okuduğunu anlayamazsın dersleri örgün almakla açıktan almayı kastetmiyorum okurken yaşadığın tecrübeler vs onları kastediyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiter kime ne? Ama üniversite hayatı yaşanmalı bence imkan varsa tabi
10 Yorumla
+1 yılörgün okuman şart değil. açıktan okuman da eziklik değildir kim söylüyor bu saçmalıkları
00 Yorumlane kadar aciktan okuyanlar tanidiysam hepsi tembel ve ezik.
01 Yorumla- +1 yıl
tembel ve ezık bakıs acısı sızce ıyı mı
+1 yılKimse açıktan mı okumuş örgün mü diye bakmaz herkes Diplomana bakar unutma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaçıktan okuyorum İstanbul uni. 3e geçtim tekrar sınava girdim elimde bir de örgün bölüm olsun diye eziklikle alakası yok
02 Yorumla
Soran+1 yılÖrgün şart mı yani
- +1 yıl
Örgün şart değil lisans diploman olacak elinde ve TC devletinin verdiğimiz olduğu bütün haklardan yararlanacaksın sonuç olarak örgün okuyanda aynı açık okuyanda aynı
Yok canım sonuçta ikisininde bir sonu var hangi şekil okursan oku
10 Yorumla
+1 yılNe farkı var ki açıktan okuyup da kendini geliştirebilirsin, bir fakültede de kendini geliştirirsin. Keyfin neye karar veriyorsa onu yap.
10 Yorumla
+1 yıl. hiç de eziklik değil.. sadece örgünden okumak tabiki daha bir hissiyatlı sonjçta hoca var sınıf ortamı güzel şeyler yani
00 Yorumla
+1 yılbu eziklik meselesi degildir bazen orgunlerde acik gibi basit kaliyor. meselemiz istedigimiz bolumu guzel veren yerlerde okumak o alanda uzmanlasabilmektir
00 YorumlaBitirebilirsiniz ama iş verenler açık üniversiteyi takmıyor.
00 YorumlaEzik degildir fakat uni hayatini yasamani tavsiye ederim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen örgün okudum eziğim evet. Çünkü asosyal çirkin ve utangacim. Kişilikle alakalı.
00 YorumlaEzik ne demek aşağılık kompleksin mi var senin
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlakası yok herkesin durumu veya vakti olmayabilir çok normal bir durum
00 YorumlaÖrgünle açık arasında hiçbir fark yok
10 Yorumla
+1 yıltanışın yoksa her türlü işsiz kalıyosun.
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl tanışın?
- +1 yıl
"tanış", yani tanıdık, bilinen kişi anlamında. İş yaşamıyla ilişkili tanıdıklar için genelde tanış kelimesi kullanılır. Bu kişiler sayesinde kolayca iş bulunulur, ticaret yapılabilir. Türkiye'de bu işler böyle.
+1 yılYaşın gençse eziklik olur
03 Yorumla
Soran+1 yıl20 yaşındayım
- +1 yıl
Örgün oku
Soran+1 yılMaddi imkanlar yok dershaneye gitmem lazım bu yıl alt yapım yok
Değil ama zor okuması diyelim
00 Yorumla
+1 yılOlmaz devlet bu imkanı tanıyor
00 Yorumla
+1 yılNiye ezik olsun çok saçma
00 Yorumla
+1 yılAçıktan okuyan açıkta kalır derdi babam 😂
00 YorumlaPek önemli bir detay değil.
00 Yorumla
+1 yılEmmanın fotoğrafını niye kaldırdın la
00 YorumlaAçıktan oku iş imkanın daha yüksek
00 Yorumla
+1 yılYani bir eziklik oluyor bencedd
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılKız tavlamak için örgün şart 🤔
00 Yorumla
+1 yılHepimiz ezik canim okumak zorunda kalan
00 Yorumla
+1 yılNiye ezik olsun oyle dusunme
10 YorumlaEziklik değil ama zor oluyor canım ya
10 YorumlaHayır önemli olan okumaktır
00 Yorumla
+1 yılokumanın açığı kapalısı olmaz
00 YorumlaYeter ki oku ister açıkta ister kapalı da oku.
00 Yorumla
+1 yılÖnemli değil ikiside aynı şekilde diploma alınıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEziklik, o ne be öyle😂😂
00 Yorumla
+1 yılBitirebilirsinde herşey zamanında güzel.
00 YorumlaEziklik değil de tadı yok. Ögrencilik yaşamazsın.
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat