3 4 haftalık bir dil okulu düşünüyorum. Konuşmamı geliştirmek için. İrlanda 4 5 bin tl civarında tutuyor. İngiltere 7 bine kadar çıkabiliyor. Sizce hangi ülke daha mantıklı olur?
İrlanda
İngiltere
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İngilizce dil okulu için hangi ülke sizce daha mantıklı?
Ben 2007 yılında İngiltere'nin Paignton kasabasındaki LAL Torbay dil okuluna gitmiştim. O zamanlar bu kadar enflasyon yoktu tabi. Şimdi fiyatlar ne durumda bilemiyorum. Dil öğrenmek isteyen, her yerde öğrenir. Birazda senin azmine de bağlı tabi dil öğrenme mevzusu. Hangi ülkenin fiyatları daha uygunsa o ülkeye gidebilirsin. Aşağıdaki linkten kursu görebilirsin...
Nakit olarak arada çok oynamıyor demişler ama buna artı olarak bir çok masrafı göze alarak gideceğini de düşün. Eğer gideceksen İrlandaya gitmeni tavsiye ederim. Sonrasında bir proje bulup onun üzerinden de İngiltereye gidebilirsiniz ya da benim yaptığım gibi üniversite yaz tatillerin de hem para kazanıp hem de dil öğrenmek için Amerikaya gidebilirsiniz. Ne kadar zor durumda kalırsan o kadar iyi öğrenirsin.
Lise arkadaşlarımdan birisi İrlanda Dublin'e gitmişti. 3 Ay kadar. Biraz faydası olmuştu ama istediği düzeyde olmamıştı gözlemlediğim kadarıyla. Biraz da kişiye bağlı bir durum sanırsam. İmkan varsa Londra daha cazip ama İrlanda da olabilir tabiki. Aslında Malta' da var sanırsam dil okulları.
Yani dil eğitimi, biraz kişiye ve imkanlara bağlı bir durum gibi görünüyor efenim. Hayırlısı olsun İnşallah :) Çok sevindim bu habere gerçekten :) Umarım faydalı ve verimli bir eğitim süreci olur :)
En İyi Cevaplar