Yks taban puan ve sıralamalarında bazı üniversitelerde kontenjan dolmadı yazıyor. Bu nr demek?
O üniversite öğrenci almamış mi?
O üniversite öğrenci almamış mi?
Örneğin 80 kişi alıyorlar. Ama 80 kişi yerleşmemiş oraya, tercih edilmemiş demektir kontenjanı dolmadı demek.
Kontenjan dolmadiginda o bölüm açılıyor mu
Açılır :)
Eğer tercih listesinde varsa açılır. Eğer hiç talep yoksa bölümü kaldırırlar zaten tercih listesinden.
Çok teşekkür ederim. Bu sene ilk defa girdim sınava ve bilgim yok çok yardımcı oldunuz 😊
Nasıl geçti sınavın peki? :) Ne istiyorsun?
Gida muhendisligi istiyorum ama çok iyi geçmedi. sınav baya zordu
Benim arkadaşım burdurda gıda mühendisliği okuyor. Eğer gönülden istiyorsan olmazsa seneye girersin sorun değil ama yien de iyi hazırlanman gerekiyor.
Biluyorum insallah olur 300 bin barajini gecsem cok sıkıntı olmayacak aslında da emin olamiyorum
soruları kontrol etmisşindir, geçmek lazım biraz tabii.. bakalım ne olacak :)
Ettim ama geçen yılki sıralamalara göre 324 binde oluyorum ama bu sene sıralamalar nasıl olur bilemiyorum. Rehberlik hocam sıralamam 300 binin altında olur sen okul araştır demişti o yüzden bakıyorum ama çok umutlu degilim
Tamamıyla diğer öğrencilerin durumu ile alakalı evet ama olmazsa da seneye tekrar yapar bu defa geçersin eğer olmazsa bile dert etme.
Teşekkür ederim umarım olur ama olmazsa da dert etmem çünkü bu sene sınava hazırlamamıştım
Evet dert etme sıkıntı yok :) Önemli olan hayatın. Bir iki senenin önemi yok.
Aynen öyle ilgilendiniz için çok teşekkür ederim iyi geceler
Ben teşekkür ederim, iyi geceleeeeeeeeeeer
40 kişi alabiliyor mesela ama 35 kişi almış 5 kişilik yer var demek
Peki o 5 kişi olsun veya olmasin sinif açılıyor mu
Acilir
Tercih edilmemis demek ama bu okulu bağlamaz, o sınıf açılır.
Peki sinfin az olmasının herhangi bir dezavantajı olur mu
Neden olsun, sistem değişmez.
Cevap
1Cevap
yeteri kadar tercih edilmemiş demek
Bazı yerlerde kontenjan sayısı 40 yerleşen öğrenci sayısı 12 bu 12 kişi için sinif açılıyor mu
Yardumci oldugunuz icin Çok teşekkür ederim 😊
Iyi geceler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar