Tm'den mezun kalıp Mf'ye geçmek?

Daha öncede bu başlıkta bir soru sormuştum ama farklı düşünceler açısından bir daha sormak istedim. TM öğrencisiyim öğretmenimin tavsiyesiyle sözele yöneldim ve 2 hafta sonra sözelden sınava giricem. Edebiyat yönelmiştim sözelde ama açıkçası edebiyat okumak istemiyorum. Çalışmadım hiç bir şekilde. Ne TM'den ne de TS'den. Tememlim zayıf. Ortaokuldaki öğretmenim yüzünden. Fen adına bişi diyemem ama Matematiği oturup düzenli çalıştığım zaman yapabiliyorum. Genel olarak durumum bu şekilde. Asıl sormak istediğim yere gelince. Mezuna kalıcam ama MF geçmek istiyorum. Sağlık bölümleri düşünüyorum. Olursa TIP , veya Diş , Veterinerlik. Bu üçünden biri. Diploma notum 74.57 ama bu 12. Sınıf hariç olan. Ösym başvuru kağıdımda yazan ortalama. Dershaneye yazılabilirim. Eğer yazılamazsam Halk Eğitim Mezun Kurslarına yazılmayı düşünüyorum. Onun dışında youtubede de ders kanalları var. Ailemde her türlü yardımcı olmak istiyorlar o yönden bir sıkıntım yok. Sıkı, günü gününe, konu takipi ve denemeler (ki bu zaten mecburi) ile sık sık kontrol ve eksik kapatarak 1 senede (0 dan başlamış olucam) ne kadar mümkün bir şey? Ve mezunluğu yaşayan, bir tecrübesi olan, öneride bulunmak istiyen ve paylaşan olursa çok sevinirim. Teşekkürler :)
Tm'den mezun kalıp Mf'ye geçmek?