Hızlı Okuma Teknikleri Hakkında?

Sınavlara hazırlanıyorum ve her sınavda bu süre sıkıntısını mutlaka yaşıyorum. Hızlı okuyamıyorum okuduğum an her şey hamur oluyor ve en başa tekrar dönmek zorunda kalıyorum. Geçenlerde arkadaş ortamında yine sınav konusu açıldı anlattım onlara böyle böyle bir derdim var diye. Bir arkadaşım bana hızlı okuma teknikleri kursunu önerdi kendisi de gitmiş dakikada 350 kelimeye yakın okuyabildiğini bunun eskiden sadece 170 civarında olduğunu ve eskiden anlama yüzdesi 40 larda iken şu an 70 olmuş. Arkadaşlar benim maddi durumum pek iyi değil burslu okuyorum zaten e malum öğrenciyim kurslara o kadar parayı veremem. Bende yurtta internetten bakınmaya başladım ve benim sorunumun içimden sesli okumak olduğunu öğrendim. Yani gözle takip edemiyorum ben hep içimden okuyorum ve konsantrasyonum bozuluyor kendimi veremiyorum ama bunu yenemiyorum sürekli bu şekilde okuyorum. Bunu nasıl yenebilirim? Lütfen kursuna gitmiş veya kendi kendine geliştirmiş , azıcık olsun bilgi sahibi olan arkadaşlarımız varsa paylaşabilirler mi? Bunu nasıl aşabilirim.
Hızlı Okuma Teknikleri Hakkında?