+1 yılYorum da biri abdest yuzunden yazmis o dallama yuzunden telefonu firlattim yeter mk diye..
Askerligi, polisligi anlarim da digerlerin de geri kafali olduklari icin yukarda ki bahsettigim insan tipin de olduklari icin calistirmazlar.51 Yorumla
En İyi Cevaplar
Askeriye dövme olan kişiler alıyor. Kamuflaj giydiğin zaman görünmeyecek yerlerde olmasını tercih ediyor. Benimle beraber görev yapan dövmeli arkadaşlar vardı.
110 Yorumla- +1 yıl
Ben uzmanlığı bıraktım. Astsubay olmaya çalışıyorum, askerdeyken toplumsal olaylara müdahale sırasında kolumdan bıçaklandım. Çok ufak bir çizik olduğundan dolayı ben de elendim. Askeri sistem gerçekten berbat.
Orada hizmet ederken aldığım yara yüzünden beni elediler. Şimdi sahil güvenlik için uğraşıyorum. - +1 yıl
Ben dövmeden bahsediyorum. Dövmeli olanları alıyorlar. Dediğim gibi yazlık kamuflaj giydiklerinde belli olmayan yerlerde olan dövmelileri alıyorlar. Şöyle bir şey var ama biz de askerliğimizi Şırnak'ta komando olarak yaptık. Komando olarak askerliğini yapanların direkt geçiş hakkı var. Elemeye giriyorlar dövmelileri fazla ayırmıyorlar. Çünkü bizler komutanlardan nitelik belgesi alıyoruz. Karakol komutanı, birlik komutanı, tim komutanı gibi hepsi bize puan veriyor.
Dışarıdan alımlar ne derece yapılır bilemem.
+1 yılValla dövme yaptırsam okulda tek etkisi olur öğrencilerde özenip o yaşta yaptırmaya kalkarlar velilerle papaz olmak istemem daha geçen bir öğrencim hocam istiyorum ama babam izin vermiyor gizli yaptırcam dedi pişkin pişkin sen düşün 😁
17 Yorumla- +1 yıl
Evet canım tarih öğretmeniyim
- +1 yıl
Önceden tarih öğretmeni bir bayanla anlaşamıyor muydun 😂😂
- +1 yıl
Bayan hocalar kız öğrencileri sevmez erkek hocalarla tam tersi 😁😁
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmenliğe ve memurluğa da alınmıyor diye biliyorum.
Öğretmenler çocuklara kötü örnek olabir diyeymiş...22 Yorumla- +1 yıl
Evet.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Çünkü sadece dövmede değil bedeninde belli büyüklüğü geçen yara izi doğum lekesi vs o tarz şeylere sahip kimseleride almıyor bu kişinin kendini ifşalaması için bedeninde bir şifre rolü görüyor polis asker gibi meslekler bu konularda hassasiyet gösterilmesi gereken meslekler etkili tabiki
30 Yorumla
+1 yılPatronların vasıflı eleman yerine, vasıflı köle çalıştırmak istemesinden. Dövmeye ise alınmadığıniz bir şirket sahibi, sizin evli olmanızı hatta aranız biraz iyiyse, evlenmenin için size tatlı dille psikolojik baskı yapar. Dövmeli kişi, hayatı olduğu gibi değil de, kendi çizgileriyle yaşar ve biraz yırtık karakterli olabilir, haksızlık karşısında susmayabilir. Evli kişi de, ise mahkum olduğu için sessiz kalacaktır. Bekar kişi, istediği zaman işi bırakabilme potansiyeline sahip elemandir.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPolislik, askerlik gibi mesleklerde herhangi bir iz ya da dövmeden; kötü niyetli kişiler seni kolayca tespit edebileceği için bir nevi güvenlik önlemi adına izin verilmiyor. Bence yerinde bir karar. Diğer mesleklerde zaten kalıplaşmış bir yargı yok. Sadece modeller bazı çekimlerde dövmelerini kapatıyorlar, yalnızca kıyafet ve aksesuarlara odaklanılması adına. Geriye kalan asi duruş sağlaması vs hep insanların boş ön yargıları mesleği etkilemez.
20 YorumlaEn başta belirleyiy bir iz olduğu için... Daha sonra hastane aşamasında ise psikiyatri ve psikolog gibi bölümlerde bu kişi kendine dövme yaptırarak zarar vermiş, kendine zarar verme eğilimi var, acı çekmek hoşuna gidiyor şeklinde düşünüyorlar ve biz bu şahsa silah verirsek kendine ya da bir başkasına zarar verebilir şeklinde yorumluyorlar.
20 YorumlaAsker de olabilirsin polis te sadece belli büyüklükte olmasına izin veriyorlar. Çok büyük olanlar evet sıkıntı çünkü kamu dairelerinde vs tisört kullanımı yapılması gerektiğinde koldan görünmemesi gerek. Bir nevi doğru bir uygulama her yerde Amerikan dövüşçüsü gibi adamlar olabilirdi
10 YorumlaEşgâl belirtisi olduğu için. Kasıkta ki dövmede sorun olmaz ama vücudun görünen yerlerinde ki dövme elenme sebebidir.
211 Yorumla
+1 yılKimyasal Boya deri altına işlendiği için ve yapılan bölge de iz kaldığı için istenmez polislikte askerlikte çünkü bu konu da hassas lar ufak dövmeler dışın da fkt diğer meslek dalların da kişi kendi tercihi diye saygı duyulmalı.
20 YorumlaSadece asker ve polislerde sorun oluyor diye biliyorum.
225 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 378 cevap paylaştı. Cidden bu kadar mı safsınız yav yeni nesil
tabi ki birdaha gördüğünde tanınması kolay olur diye alınmıyorlar. Dışarıdaki çoğu görev için tanınmamak esastır.30 Yorumla
+1 yılDövme yaptırmayı çok istiyorum umarım sorun olmaz doktorlukta
17 Yorumla- +1 yıl
Çok mu sorun olur sence 😕
- +1 yıl
Pişman olmaktan değil de önyargıyla yaklaşanlardan çekiniyorum 😕
- +1 yıl
😂 doğru dedin 😂
Asker ve polis olamamalarının sebebi döğme görüntüsünden dolayı ayırt edici (tanınma açısından) bir özellik sergilediğinden.
Hiç bir mesleğe ne bir avantajı nede bir dezavantajı olacağını düşünmüyorum.10 YorumlaDövme günümüzde kız tavlama sanatı olarak kullanılıyor malasef. Askeri veya polisi alımlarda disiplin var. Dövme ciddiyeti bozar. Küpe takan Türk askeri olmayacağı gibi dövmeli askerde olmaz. Ciddiyeti bozar.
10 Yorumla
+1 yılDövmenin zararlarını anlayamayacak kadar sorunlu olan birine neden güvensinler?
112 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Neyin önyargısı mesela? Kendine zarar veren bir adamla neden çalışayım? Aynı şekilde sigara-alkol vb. şeyleri kullananlarla da arkadaş olmak da istemem.
- +1 yıl
Farklı olmaya çalışanlar devlette çalışamaz zaten. Onlara ters gelir o düzen.
- +1 yıl
Var canım var. Normal biri olsaydın anlardın.
- +1 yıl
Yahu sorgulamıyorum. Bunlar önyargı da değil. Her şeye böyle saldırıyor musun? Herkes normal olmak zorunda mı? Bir sanatçı ve asker aynı türde insan olabilir mi? Olamaz yani sanatçı anormal olmalı askerse normal ve mantıklı biri olmalı. Hayata karşı bu kadar isyankar olma mutlu olamazsın.
Zamanında ben ehliyet alırken bile sorun çıkarmıştı doktor.
23 Yorumla- +1 yıl
Potansiyel bir trafik canavarı olacağından tahmin ettiğinden değil yani:)
- +1 yıl
Takıldım sadece :d , bayanlar gerçekten daha dikkatliler.
+1 yılErkeklere dövme yakışıyor, erkek çalışanlara dövme yasağı koymasalar daha iyi olur. Sadece bir dövmesi var diye işe alınmamaları erkeklere ayrımcılıktır.
10 Yorumla
+1 yılHiçbir mesleğe uygun değildir.
Serseri izlenimi verir.112 Yorumla- +1 yıl
Dövmenin ne önemi var?
Dövmeler insana fazladan bilgi mı katıyor? 🙄 - +1 yıl
Dövmecilik dışında cidden hiçbir mesleğe yakışmıyor 🙄
- +1 yıl
Sen hangi mesleğe dövme yakıştırıyorsun?
- +1 yıl
Yalnız serseri gibi görünüyorlar 🙄
- +1 yıl
Dövme dine göre caiz değil 🙄
- +1 yıl
🙄🙄
+1 yılÇünkü o izler o kişiyi belirli eder misal bı asker görev dişinda iken birini vursa ve vuran kişi onun ustunse şöyle bir dovmw vardı dese ayvayi yer
30 YorumlaDövmenin aslı “kendine zarar verme” niteliği taşıyor. Asker/ polis olayında da belirleyici iz olarak geçiyor.
20 Yorumla
+1 yılDövme belirleyici iz niteliği tasıdığından kabul görmüyor.. hatta bir arkadasımı yüzünde ben var diye eleyeceklerdi.. cocuk ameliyat olduda oyle girdi mesleğe..
20 Yorumla
+1 yılAsker ve polislerde artık sıkıntı olmuyor diye biliyorum. Ama hostesler için ve öğretmenler için hala uygun karşılanmıyor.
10 Yorumla
+1 yıliz ve emare belirleyeci dovme dikia izi yanik izi dogum lekesi yuz kol kismindaysa bunlar kolluk gorevlisi olamaz. dovme varsa hic olamaz. diyer saydigim kusur bas ve kolda degilse sorun olmuyor
15 Yorumla- +1 yıl
evet ama kolun ust kismi omuza yakik yerde yanik izi dikis izi dogum lekesi varsa yarim kol giyinirken gorunmuyorsa eger sorun olmuyor dovme heryerde sorun zaten
- +1 yıl
burasi tayip erdogan turkiyesi o aldim demisse bitmistir. itirqz edebilecegin yerde yok ustelik adalette tayip adaleti olmus sikayet edecek yerde yok.
Ailemin meslek konusunda sıkıntı olucağını düşündüğü için yaptıramadığım içimde kalan şey. Çok şey çaldınız bizden..
10 Yorumla
+1 yılNe için kabul edilmiyor bilmiyorum ama dövme kesinlikle efsane bence
20 Yorumla
+1 yılBilmiyorum bir etkisi olmamalı bence. Kişisel tercih sonuçta. Dövmesinin olması onun polisliği icra edemeyeceği anlamına gelmez
20 Yorumla
+1 yılGüven telkin etmiyor. İnsanlar serserilik olarak düşünüyorlar.
10 Yorumla
+1 yılgizli göreve gönderilemezler. tanımlayacı özellik olduğu için
10 Yorumla
+1 yılDisiplinsiz dengesiz görüntüsü veriyor ondan olabilir
10 Yorumla
+1 yılO kadar yorum içinden bir kişi doğru demiş eşkal belli eden her iz engeldir polisliğe 5 metreden baktığında belli olan dikiş izleri yanık vs engeldir
12 Yorumla- +1 yıl
Çünkü eşkal belirleyici olduğu için
Eğitim & Kariyer konusunda 363 cevap paylaştı. Bu konuda bir cok yorum yapiliyor.. :/
Tam bir fikrim yok maalesef :/10 Yorumla
+1 yılherkes aynı tip olmalı mantığı sanırım. askerde herkesin saçının 3 numara olması gibi.
20 YorumlaHerşeyden önce askerlikte herkes nizami olacak. Ayrıca dövme etik görülmüyor.
10 Yorumla
+1 yılEşgal belirleyici olduğu için seni sivil olarak bir olayda dövmenden tanımasınlar diye
20 YorumlaCiddiliği ve tek tipliği azaltıyor o mesleklerde, askeriyede farklılık iyi değildir
10 YorumlaMantığına anlamıyorum. Dövmeli olmak engel olmamalı.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılÇok etkili.
Polis, Özel kuvvetler hele10 Yorumla
+1 yılSevmem yaptırmam ben 😂
29 Yorumla- +1 yıl
Etkisi bilmiyorum 😂
- +1 yıl
Bilmem 😂😂
- +1 yıl
Hehe evet biraz 😂
- +1 yıl
Kırıldım ama bak 😂
- +1 yıl
Ön yargım yok ☺️
+1 yılSaydığın mesleklerde mülakatta eleme yaptıracak kadar etkili.
10 Yorumla
+1 yılayırd edici özellik bulunmaması için asker de ve poliste alınmıyor.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma bir düşünce zamanla yok olur diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılKonu ön yargı kişilik değil. Devlet kuruluşları nizamiyet disiplinle çalışır. Yakın zamana kadar takım elbise şarttı yavaş yavaş istisnalar oluyor
10 Yorumla
+1 yılNedenini söylerim ama linç yemeyeyim şimdi 😄
26 Yorumla- +1 yıl
Kişilik bozukluğu olabiliyor bir çoğunda
- +1 yıl
Evet
Hem psikiyatri dersi hem psikoloji dersi hem de psikososyal rehabilitasyon dersi aldım. Bütün hocalarımız bunun nedenini bu şekilde açıkladı. Kişilik bozukluğu ve dövmenin ilişkisini araştırabilirsin - +1 yıl
Çoğunda dedim farkındaysan hepsinde demedim
Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı. Swrserimi alıyoruz diyorlar yoksa memur mu.
221 Yorumla
+1 yılAbdest kabul olmuyor diye olabilir mi?
129 Yorumla- +1 yıl
Zaten ne oluyorsa o bazıları yüzünden olmuyor mu?
- +1 yıl
İyide meslekle abdest ne alaka
- +1 yıl
@nazımhikmetçiii Cünüp gitmesin diye, çünkü şehit olma ihtimalleri çok yüksek.
- +1 yıl
Arkadaş kafan mı iyi
- +1 yıl
Bir
- +1 yıl
Şehit cunup sayılmaz
- +1 yıl
2) herkes müslüman değil
- +1 yıl
Bunun sebebi ayırt edici özellik olmasın diyedir
- +1 yıl
@nazımhikmetçiii Cünüp şehit olabilir ama.
- +1 yıl
Yarım yamalak bilginizle konuşuyorsunuz birde insanları dinden soğutuyorsunuz
- +1 yıl
Lan şehit olan cunup olsada cunup sayılmaz aklın yetiyor mu buna
- +1 yıl
@nazımhikmetçiii Aç bir Osmanlı tarihi oku. Askerlerin bir elinde kuran bir elinde bayrak anlatıldığını bilmiyor olamazsın.
- +1 yıl
Ruh hastası mısınız nesiniz devlet kurumlarında böyle şeyler esas alınmaz laik ve çok dinli bir ülkede yaşıyorsun
- +1 yıl
Burası Osmanlı mı?
- +1 yıl
Harbiden 28 yaşına kadar bu beyinle sağ kaldıysan helal olsun dostum
- +1 yıl
@nazımhikmetçiii Senin yaşadığın gün kadar kitap okuyup araştırma yaptım. Hadi git parkta oyna çocuk.
- +1 yıl
Şu embesili eğitiyorum.
Ben de laik düzenden yanayım ama ülke bu sistemde yönetiliyor anlamıyor musun? Kör müsün nankör müsün? Yoksa cidden sıçarken aklına gelen düşünceleri mi savunuyorsun? - +1 yıl
Belli oluyor
- +1 yıl
Ya yürü yürü git yetersiz beyninle laga luga yapma
- +1 yıl
Bir halt bildiğin yok zaten bildiğin bilgi ya da okuduğun kitap başta yazdığın yanıtla belli oluyor
- +1 yıl
Bilgisinin ne denli kör olduğu belli olan biri ile daha ne tartışayım ki daha cevap bile vermem 😅
- +1 yıl
@nazımhikmetçiii Baktığın pencereye göre değişir çocuk. Diyorum aç oku. Magazin dışında çok şeyler oluyor dünyada.
- +1 yıl
Soru sahibesi yorumuma salça olan oksijen israfının ta kendisi.
+1 yılO izler kişinin imzasıdır, belli olmasın diye
20 YorumlaKalıcı iz olduğu için kabul görmüyor
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılCiddiyet lazim oldugu icin
20 Yorumla
+1 yılGayriciddi olduğu için herhalde
20 Yorumlasaçma birşey ama bilmiyorum
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Kötü örnek oluyorlar fmksjd
10 YorumlaDovme sevmiyorum fikrim yok bu konuda :)
10 Yorumla
+1 yılGüvenlik için önlem alıyorlar ondan.
20 Yorumlaiş veren az olur. Kendimden biliyorum.
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. aşırı fazla değilse engel olmamalı
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Modellikte olur en fazla tarz olsin diye
20 Yorumla
+1 yılDövmeyi tercih eden meslekler de var ama
10 Yorumla
+1 yılBence etkili olmamalı
10 Yorumla
+1 yılSaçmalık zaten hiç anlamış değilim.
10 YorumlaBazılarında çok kötü duruyo
10 Yorumla
+1 yılSerseri gibi gözüktükleri içindir
00 Yorumla
+1 yılÇok dövüyorlar
30 Yorumla- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem