Çocuklar sabahtan akşama kadar okuldalar fakat sosyal/sportif veya başka bir alanda kendilerini geliştiremiyorlar. Yapsalar bile çok kısıtlı oluyor yani bizim zamanımızda da öyleydi. Böyle bir şeyi okuldan beklemesek dahi çocuk o kadar saat derse girip akşam eve geldiğinde zaten yorgun argın oluyor.
Dolayısıyla ben okullara artık bu yönde bir düzenleme gelmesi kanaatindeyim hatta geç bile kaldık. Okullar bu işe bir el atmalılar kesinlikle. Peki sizce de okul saatlerinin önemli bir kısmı ders dışı etkinliklere ayrılmalı mı?
Okul saatlerinin önemli bir kısmı ders dışı etkinliklere ayrılmalı mı?
Boyle bir uygulama icin cok gec kalindi bizler bu uygulamalarla egitim goremedik lakin gelecek nesillerimiz cocuklarimiz torunlarimiz acisindan boyle bir uygulamanin yararli olacagini dusunuyorum insallah olur 30 sene once Avrupa da olan egitim uygulamalari hala bu ulkede yok cok aci ama egitimde sıkmak istemedigi seyleri yaptirmak gercekten cocuklari ve gencleri okullardan sogutuyor zaten gunun buyuk bir zaman dilimi okullarda geciyor bu tarz yaklasimlara bir an evvel adim atilmasini temenni ediyorum..
Sadece ders dışı etkinlikler olarak degerlendirmemek gerekiyor bunları. Sistem en bastan düzenlenerek derslere bir düzen bir sistem getirilmeli. Atölye ve doğa dersleri konulmalı ki çocukların öğrendikleri formullerde kağıtlarda kalmamalı.
Bence Türk okulları böyle Finlandiya okulları böyle değil zaman ayırmalı aktivitelere hayadi dolu dolu yaşayanlar mutlu insanlar olur ama eksik yaşayanlar hep icinde bir kıriklık taşır.
Bizim okulda hafta sonu resim, roboteknik, spor ve sanat etkinlikleri var. Fakat spor etkinliklere katılım az. Ikıncı dil Almanca ama anne babalar tarafından bile önemsemiyor nasıl olsa sınava tabii değildir. Yani okul veriyor bu imkanları ama kullanan az, herkes telefonda. Anneler, babalar, dedeler, teyzeler, ablalar, abiler, bebekler.
Lise birde, arada sirada son saat ders islemiyoduk. Bahceye cikip bisiklet suruyoduk. Top oynuyoduk kosuyoduk. Ama keske bunlarin hicbirini yapmasaydim. Heryerim yara bere icinde. Sakarligimi heryerde belli ettigim doğrudur 😅
Bence de. Hem okulu daha fazla sevecektir. Bir de özgür düşünme ortamı yaratılmali. Kütüphanede istediği konuda araştırıp istediği konuda kendini geliştirmeli. Fikirlerini çekinmeden dile getirebilmeli.
Beden dersleri kesinlikle boş gecmemeli spor o kadar onemli bir sey ki, sen nasil bunun egitimini alip cocuklari en iyi ihtimalle koşu yaptirip birakirsin.
En İyi Cevaplar