+1 yılGünümüzde insanlarin hedefleri; en iyi telefon bizim elimizde olmalı, en lüks evde biz oturmalıyız ve en son model araba bizim altımızda olmalı mantığı üzerine işliyor, hal böyle oluncada zamanla nesneler duyguların önüne geçmeye başlıyor, yani üstadın da dediği gibi, "Eskiden insanlar sevilir, eşyalar kullanılırdı, bugün ise eşyalar sevilir, insanlar kullanılır oldu”.
Hayatımızı paylaşmayı düşündüğümüz eşimizi seçerken bile bu maddi olgular önümüze engel olararak çıkmaktadır. Düğün yapmanın maksadı; etrafa artık o çiftin evli olduğunu bildirmek ve duyurmaktır ama günümüzde düğünler sadece gösteriş ve bir şeyleri kanıtlamaya çalışma şovuna dönüşmüş durumda. Düğün bu sonuçta, yeni bir hayat kuruluyor elbette masrafsız olmaz ancak en kötüsü işin israf boyutu; mesela sadece bir kez giyilecek bir gelinliğe 6000 TL vermek kızların “bir kez evleniyorum” şımarıklığı yüzünden her iki tarafada yıllarca ödeyebileceği borçlar yüklenmesine sebep oluyor; yani düğünde gelini öpen kişi belli iken, damadı öpenin sayısı pek belli olmuyor, amacına hizmet eden eşyalar haricindeki diğer her şey sadece etrafa gösteriş için alınıyor. Bunun en önemli nedeni ise gelenek görenek diye dayatılan maddi çıkarlardır, hani bir söz vardır ''fakirden kız almak kolaydır, ama doyurmak zordur, zenginden kız almak zordur ama doyurmak kolaydır'' diye.. işte bunlar hep doyumsuzluk ve görmemişlikten kaynaklanmaktadır, görmemişlikten kasıt ise zenginlik veya fakirlik değil, birazda kendi kazandığının değerini bilmekle alakalıdır, zira çalışan ve işinde gücünde olan kadınları bu konudan tenzih ederim çünkü çalışan kadın paranın kıymetini bilir ve böyle şımarıklıklara girmez, sırf gelinliği inci beyazı değilde yumurta kabuğu beyazı oldu diye damadın dünyasını başına yıkıp fazla para dökülmesini isteyen ve hayatta o erkeği kendine aşık etmekten başka hiç bir başarısı olmayan kızlardır aslında kastettiğim.60 Yorumla
En İyi Cevaplar
2.ci güncelleme yani şu kağıda yazma fikri oldukça mantıklı bana göre, evlenirken duygularla değil de, mantıkla hareket edilmeli diye düşünüyorum, duygu pek çok şeyi görmezden gelmemize sebep oluyor fakat o gözden geldiğimiz şeylere arada bir tahammül etmekle ömür boyu tahammül etmek arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca evlenmeden önce bir süre birlikte yaşamanın, evlilik stajı olarak değerlendirilerek kişilerin birbirlerini daha iyi tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Hafta da bir kaç gün ya da her gün gördüğün gişiyle 7/24 birlikte olmak kesinlikle aynı değil, kişinin ev içersinde ki belirli alışkanlıkları tecrübe edilmeli kesinlikle. Benim için evlilik ne bir zorunluluk ne bir amaç, eğer hayatımın sonuna kadar birlikte olmak isteyeceğim birisi çıkarsa düşünebilirim.
11 Yorumla
- Ev & Yaşam konusunda 710 cevap paylaştı.
+1 yılYukarıdaki şıklardan neredeyse hiçbirisine katılmıyorum. Evlilik benim için eğer doğru kişi ile yapılmışsa en güzel şeylerden birisidir. İnsanın hayatında seveceği ve her daim güveneceği bir insan olması çok önemlidir. Ve eğer doğru kişiyse de eşler bu güveni ve sevgiyi zaten karşılar.
31 Yorumla- +1 yıl
Doğru herkese göre değişir. senin doğruların başkasına doğru gibi görünmeyebilir değil mi? Aslında senin doğru kişi dediğin senin gibi düşünen biridir. zaten sorunun amacı da buydu. eğer evlilik konusunda karşındaki kişi de senin gibi düşünmüyorsa yanlış kişiyle birliktesin demektir.
+1 yılbence evlilik bir cati altinda insan toplulugunun duvarlara dunyaya esyalara canlilara herseye kanitidir ki, iki insanin neler becerebilecegini nelere karsi guclu kalabileceginin kanitidir.. yani bence evlilik bir KANITTIR..
25 Yorumla- +1 yıl
Adam Phillips evlilik 2 kişilik bir suç çetesidir demiş:))) Birden aklıma bu geldi şimdi
- +1 yıl
XD hmm olabilir..
- 1 yıl
Merhaba
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Evlilik, bir erkek ve bir kadının yasal olarak bir araya gelerek, duygusal, fiziksel, sosyal ve ekonomik olarak birbirlerine bağlı olma durumunu ifade eder. Evlilik, çeşitli kültürel ve toplumsal normlara göre farklılıklar gösterse de, genellikle iki kişinin birlikte yaşaması, birbirine destek olması, birlikte bir aile kurması ve hayatlarını paylaşması gibi ortak hedeflere sahip bir ilişkidir.
Evli bir çift, karşılıklı sevgi, saygı, güven, sadakat ve paylaşım gibi değerlere dayalı bir ilişki sürdürmek için çaba sarf eder. Evlilik, iki kişinin birbirlerini anlamaya, desteklemeye, zorlukları birlikte aşmaya ve birlikte büyümeye çalıştığı bir süreçtir. Evlilik aynı zamanda birçok zorluk ve zorluklar içerebilir, ancak karşılıklı anlayış, iletişim ve çaba ile bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışmak da evliliğin bir parçasıdır.
Her evlilik farklıdır ve çiftlerin kendi dinamikleri, beklentileri ve değerleri vardır. Evlilik, sevgi, saygı, güven ve paylaşım gibi değerlere dayalı bir ortaklık olarak görülebilir ve çiftlerin birbirlerine destek olma, hayatlarını paylaşma ve birlikte büyüme yolunda ilerleme fırsatı sunar.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik onu onunla hiçkimseye hesap vermeden doya doya aşkla yaşamak onu her defasında bir nefes gibi içine çekmek onda huzur bulmak tek beden tek yürek olmaktır
#onyedi 🙈 2 3 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 18
#Aşksevgiveiyibirseks bu yani 3'ü bir arada ☺21 Yorumla- +1 yıl
Evlendiğin (ya da evleneceğin) kişi de seninle aynı şıkları işaretliyorsa o zaman mutluluğu yakalamamanız için bir sebep kalmamış demektir.
+1 yılEvlilik hakkında bu kadar düşünülmesi gereken bir şey değil bence.
Sen Cumartesi akşamı arkadaşlarında 2 3 erkek mı eğlenceye çıkmak istersin yoksa sevgilinle mi çıkmak istersin.
Hala erkeklerle cıkarım ben kızın ne işi var ya da kız evde dursun haberı olmasın ben erkeklerle çıkayım diyorsan o iş yaş.
Bizde durum ise farklıdır. Benim kız ile ben heryerde daha çok eğlenirim. Erkek arkadaşlarım bile her zaman der çağırsana gelsin iki gülelim derler.
Önemli olan geçirdiğin vaktin değeri kıymeti. Önceliği o ise gerisi kolaydır.
Bu şıkları önümüze koy 2 - 14 deriz ikimizde eminim :)20 Yorumlafarklı sosyo ekonomik kesimlerden insanlarla iç içeyim ve gözlemim evlilik gençler için cinselliliği yasal olarak yaşayabilme aracı olmuş
daha yaşca büyük kişiler için ise akranlarıyla çevre kurabilmek için kullanılıyor yani bekar insanlar evli yaşıtlarıyla görüşemediği için evlenmek zorunda kalıyor bunların hepsinin ortak özelliği de toplumsal baskı
bu nedenle bana göre evlilik insanın doğasında olan bişey değil toplumun dayatması yoksa tek eşlilik gibi bir mülkiyetçiliğe nasıl dayanılsın
siz psikologmusunuz bahsettiğiniz kağıda yazma falan danışmalarda uygulanan şeyler sanki?12 YorumlaEv & Yaşam konusunda 395 cevap paylaştı. Evlilik 2 kişilik bir ülke kurmaktır.. Omuz omuza verip birlikte dış dünya ile savaşmaktır.. Zorluklara birlikte katlanmak, mutlulukları birlikte yaşamaktır..
Ve seninle birlikte aynı savaşa devam edecek yeni bireyler dünyaya getirmek, onlara sevgini vermek, onları en iyi şekilde hayata hazırlamaktır..
Evlilik 2 iken 1 olmaktır.. Senin annen, benim annem, senin araban, benim param demeden, her şeyin "bizim" olmasıdır.. "Onu da sen yapsan ölür müsün" diyerek değil, "hayır bu sefer ben yapacağım" diyerek tartışmaktır..
Tabi bunlar hep hayal.
Gerçekte kadının erkekten istediği tek şey bol para, erkeğin kadından istediği de meme popo cilve.. "Fahişe ve müşteri" ilişkisinin nikah altında resmi olarak yapılan şekline evlilik diyoruz malesef..
maddeler ise 2-3-7-8-10-12-1410 Yorumla
+1 yılBir musluman olarak evliligin ibadet oldugunu dusunuyorum. Tabi karsilikli haklar itidalli bir sekilde yerine getirildigi ve Allah'in rizasi arandigi surece...
60 Yorumla
+1 yılNEDEN EVLENDİM:
yoluma yoldaş derdime sırdaş olsun diye, en fırtınalı günlerde gecelerde sığınacağım limanım olsun diye, derdiyle dertleneyim sevinciyle sevineyim diye, derdimle dertlensin benimle sevinsin benimle birlikte ağlasın gülsün diye, eşim arkadaşım moda uzmanım aşçım temizlikçim ütücüm hesap uzmanım hayat koçum içişleri bakanım çalar saatim kaybolan eşyaları bulma sensörüm ana muhalefetim ağrı kesicim neyse uzatmayım herşeyim olsun diye02 Yorumla- +1 yıl
Eywallah. Bu dediklerine kim ne diyebilir.
Eğer Evlendiğin kişi de seninle aynı fikirleri paylaşıyorsa o zaman mutluluğu yakalamamanız için bir sebep kalmamış demektir.
Evlenmeden önce tüm bu detayları karşılıklı açık açık konuşmuş ve üzerinde hemfikir olmuş muydunuz? - +1 yıl
bizim buralarda yani iç anadolunun kırsal yörelerinde kadın ve erkeğin evlilikteki sorumluluk alanları gayet açık ve nettir. o yüzden konuşmadık çok fazla. o yüzden kendi kültürümden kendi yöremden benimle aynı fikirde olan biriyle paylaştım hayatımı Elbette insanların sıkıntılı günleri olabilir o günlerde sorumluluk alanı diye birşeyden söz edilmez kim uygunsa o yüklenir diğerinin sorumluluklarını. (çok ta katı değilim yani arada mutfağa girip bulaşık yıkamak beni daha az erkek yapmaz :) )
Çocuk sahibi olmak. Diğer şeyleri evli değilken de yaparsın zaten
32 Yorumla- +1 yıl
çok zekice bir yaklaşım. +1
+1 yılEvlilik güzel ama evlendikten sonra eşim eşimin aile ve akrabası birde kendi ailemi n sürekli hayatıma müdahale edicegini düşündükçe ve sadık olmayan bir eş üstelik çekilmez Allah koruusn
21 YorumlaEvlilikten kaçmak isteyen neden erkekler ki bence kadınlar olmalı erkeğe evlilik gibi ücretsiz müessese varken neden biz istiyoruz ki çok saçma bu algı duzeltilsin
12 Yorumla- +1 yıl
Siz iyi misiniz.. Biz erkeklerin 1 ayda size ödediğimizle 6 aylık ihtiyacımızı gideririz..
Evlilik benim için imkansız bişey.
Hayallerden vazgeçmek ya da seçenekler sona erdiğinde başvurulacağı düşünülen ama aslında bu olduğunda zaten seçenekler sona erdiği için başvurulamayacak çok sorunlu bir yol.
İçselleştirdiğim tanım bu sanırım :(14 Yorumla- +1 yıl
çok karamsar bir yorum ama haksızsın da diyemiyorum
- +1 yıl
inan bana evlilik güzel bir şey. yeter ki kendin için uygun erkeği bul. Ve tabi asla umutsuzluğa kapılma
+1 yılbana göre evlilik sadece iki cinsinden birbirini gercekten anlamasıdır buna eşimle bosanıp tekrar 16 ay sonra evlenememizden dolayı bu yorumu yapabiliyorum ilk evlendigimizde 9 yıl evli kaldık ama sorunlarımzı her sekilde devam ediyordu lakin bosanıpevlendikten sonra bu sorunlarımızın %70 ini atlatmış durumdayız. bosandıgım sırada mutlulugu cinsel ya da farklı paysalım oalrak bir cok kişide denedim ama eşim kadar kimseyi kendime yakın hissedemedim.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik birligine olan inancini yitirmeye yakin biri olarak söylüyorum.. aile yapisina bakmadan asla evlenme
21 Yorumla- +1 yıl
Aynn katılıyorum bende kötü tecrübe yaşayarak edindim bu bilgiyi
+1 yılşıkları üşengeçliğimden okumadım. evlilik üreme içgüdüsünün ve hormonların tetiklediği, hormonlarla dolu beynin doğru olarak nitelendirdiği bir seni derinden tamamladığına inandığın, hayatını daha iyi devam ettirebilmek için bencilce isteklerin doğrultusunda bir karşı cinsi kendine bağlama olayıdır.
02 Yorumla- +1 yıl
anladım. zaten sorunun amacı herkesin kafasındaki evlilik fikri farklı farklı olduğuna göre evlilik kararı alanlar aslında hiç bir zaman ortak bir karara varmış olmuyorlar demektir bu.
- +1 yıl
eğer hormonlarını engelleyecek ilaç olsa ki belki vardır bilmiyorum,1 ay kullanırsanız eşinizden ayrılırsınız :D seks in ve sevgili olmanın ne kadar saçma şeyler olduğunu görürsünüz.
sorunla alakası yok ama diğer sorularına levelden dolayı cevap yazamadım.
tüm soru ve cevaplarını üşenmeden okudum, baya uzundu ama hiç sıkmadı çünkü laf olsun diye değil düşünerek mantıklı şeyler yazmışsın.
Ben senden kasidie ile ilgili bilgi almak istiyorum. Bana yardımcı olabilir misin?02 Yorumla- +1 yıl
nedir bilmek istediğin?
Özgürlük için en ağır darbenin ismi evliliktir. Gereksiz ve ilkel olduğunu düşünüyorum.
Sevgiyle beslenen bir ilişkiye ikinci bir isim gerektiğine inanmıyorum. Bir kadına yapılabilecek en büyük seremonili hakarettir.02 Yorumla- +1 yıl
Evlilik kanlı canlı bir gardiyan değildir ki özgürlüğü kısıtlayabilsin.
Birbirlerini karşılıklı olarak kısıtlayan kişilerdir. Sonra da suçu evliliğe atarlar.
Kafasını sehpaya çarpan çocuk sehpayı suçlar. Annesi de sehpayı "ıh ıh " diye döver ya.
İşte bu kadar çocukça bir düşüncedir hatayı kendinden başka şeylerde aramak.
Kurmasını ve yürütmesini bilene evlilik yeryüzündeki cennettir. - +1 yıl
Senin gibi düşünmüyorum. Tabii ki suçu ilk önce kendinde aramak büyük bir erdem. Bu konu hariç. Suç atma niyetinde değilim evliliğe çünkü evliliğe senin yüklediğin anlamları yüklemiyorum. Bu normal bence. Yüzyıllar önceki insanların örf ve adetleri senin benim değer yargılarıma göre oluşturulmadı neticede. Dolayısıyla sana bana uyacak diye bir kaide olmamalı. Uymayacak diye de bir kaide olmamalı keza. Sonuçta “ben evliliğe karşıyım ve evlenmeden çocuğum olsun ve her türlü meşru hakları olsun” diyemiyorsam orada özgürlükten bahsedemeyiz. Bu da kişilerin tercihi olabilmeli diyorum. Hele ki babası vermiyor diye intahar etmiş kadınları ve ya erkekleri saymıyorum bile. Ki kadının alınıp, istenen veya başlık parasıyla satılması, hele hele küçük yaşta evlendirilen çocukları hiç demiyorum.. Kendini tanıyıp ne istediğini tam olarak bilen insanlar ve her şeyi birbirlerine anlatabilen ve yaşabilen insanların evli olup olmaması çok önemli değil sanıyorum. Her türlü beraberlikleri payidar olacaktır. Özgürlüğü elinde olan kadınların evliliği tercih etmesi, evliliği tercih etmeyi bırak daha yaşı bile tutmayan kızların zorla evlendirilmesine çanak tutmaktadır. Çünkü bu kavramın eğitimi olmalı. Bilinci ve özgür irade kuralı olmalı. Hadi gel bunu bizim memleketlerdeki amcalara ve teyzelere anlat. Komplike bir mesele bu ve ancak insanların bilinçlendirilmesiyle mümkün. Ama bu da istenmiyor çünkü o zaman altınlar alınıp satılmayacak, başlık paraları olmayacak, düğün dernek masrafları derken kapitalizm büyük zararlar edecek. Kısacası bu adet; göbekten kapitalizme bağlı. Bizim duygularımıza değil.
+1 yılevlilik hayat akışı sevdiğin insanla değiştirmeden yaşamaktır. yani öyle evlendim hafta sonu evde oturayım asosyal biri olayı değildir. aksine daha sosyal olmaktır yanındaki insanla. daha çok gitmektir farklı yerlere.
02 Yorumla- +1 yıl
hmm dikkate değer bir yorum
- +1 yıl
Kesinlikle
evlilik bir bütündür,aşk varsa aşık olunanla aynı çatıyı paylaşmak,cinsel hayatı düzene sokmak,çocuk sahibi olmak,erkek için hizmetini gördürmek,yemek çamaşır gibi..saydığın diğer maddeler beklenen sürprizlerdir,katlanılması kişilik meselesidir .mesela çıkan zorluklara kimi katlanır kimi evliliği bitirir
11 Yorumla
+1 yılEvlilik iki kişinin birleşmesi birbirini tamamlaması dır
Tabi ki de bir başlangıç yeni zorlukları bir sürü engelleri aşmaktır evlilik
Herşeyi paylaşmak
Yeni bir hayat vermektir evlilik
Tıpkı ailelerimizin verdiği gibi
Bence evlilik yepyeni bir hayatın başlangaçı dır01 Yorumla- +1 yıl
Bence evliliğin kötü gitmesi evlilik anlayışından kaynaklanmıyor
Daha çok insanların egoistleşmesinden ve ısrarla birbirini anlamak istemeyeşinden kaynaklanıyor temel nedenler bunlar aslında bence hiç te zor olmayan bişey sadece anlayışlı ve biraz fedakar olmak gerek
Ev & Yaşam konusunda 316 cevap paylaştı. 3 6 11 14 17 bunları seçtim. güzel soru olmus bence maddeleme basarılı bir istatistik tutta bana da haber ver etiketleyip olur mu kumru hanım:d
10 Yorumla
+1 yılDüşünmiyim düşünmiyim diyorum fakat çevre koşullarından dolayı hep önüme gelir bu mevzu sorduğun soru gibi. Evlilik birbirine katlanabilen 2 insanın bir bebek yaptıktan sonra ayrılmadan aldatmadan ömür boyu yaşamaktır. fakat mümkün mü? bilemiyorum.
09 Yorumla- +1 yıl
Galiba en doğru tanımı sen yaptın. Mümkün mü sorusuna gelince. Neden mümkün olmasın diye düşünüyorum. Ama önce şeref, namus, sadakat gibi değerleri bacak arasına indirgemekten vazgeçip gerçek yerlerine çıkardığımızda başarılabilir gibi geliyor bana.
- +1 yıl
önce şeref, namus, sadakat gibi değerleri bacak arasına indirgemekten vazgeçip gerçek yerlerine çıkardığımızda başarılabilir gibi geliyor bana. bunu bir anlasam belki mümkün olacak :)
- +1 yıl
Sadakat o kadar önemli kavramdır ki: Vatanına, milletine sadık olmak, sözüne sadık olmak (kaç kişi verdiği sözleri tutuyor?), borcuna sadık olmak (kaç kişi borcunu ödememek için taklalar atıyor?), işine sadık olmak, arkadaşına sadık olmak, ailene sadık olmak, eşine sadık olmak... Bütün bunları bir kenara atıp, sadakat'i bacak arasında aramaya kalkmak düpedüz sahtekarlık ve iki yüzlülük değilse nedir?
- +1 yıl
Çok doğru söyledin. Ama ima ettiğin şey benim aldatmayı hoş görmediğimse eğer, aldatılmak ne olursa olsun affedilemez bir olay benim için :) değilse eğer söylediklerini zaten anlamıştım ve doğrusun.
- +1 yıl
Ben aldatmayı, aldatılmayı, ihaneti asla kabul edemem. İhanet sadece evliliği değil, her türlü ilişkiyi öldürür. İster iş, ister arkadaşlık, ister evlilik olsun farketmez. Ayrıca aldatmak deyince hemen başka erkek akla gelir. Peki insanın eşinden gizli parası olması aldatma değil mi? Eşinden gizli saklı yaptığın her şey aldatmadır
- +1 yıl
Doğru artık insanlar aldatma olmasında ne olursa olsun diyorlar. Bizlere de senin sahip olduğun mutluluk nasip olur umarım. mutluluktan kastım sadakat :)
- +1 yıl
sadakat tek taraflı değildir elbette. Ama insan önce kendi sadık olmalı ki sadakat beklemek hakkı olsun. Bu güne kadar bir çok erkekle yattım ama bir kere bile yalanla dolanla gizli saklı yapıp eşimi kandırmadım aldatmadım. Eşimden hiç bir gizlim saklım yoktur
- +1 yıl
@KumruSahin Tabiki sadakat çok önemlidir. Gizli saklı iş yapmamak, dediğiniz gibi "gizli bir para" bile sadakatsizliktir.
Diğer erkekle olan birlikteliğiniz evliliğinizden öncemiydi yoksa evlilikten sonra da eşinizin bilgisi dahilinde gerçekleşen birşey miydi?
Ev & Yaşam konusunda 603 cevap paylaştı. Hayatı bir televizyon, evliliği hayatın çlışması için hayatın enerjisi olan kadının piriz erkeğinde fiş olduğunu düşünüyorum ikisi birleşmeden hayat çalışmıyor. Bazen akım sorunları yaşansada hayat birlikte çaiışıyor.
00 Yorumla
+1 yılŞu devirde size kısaca evliliği özetlemek gerekirse ;Her şey para değil, bu bir. Evliliğin adı değişmiş, erkek para koyacak ortaya, kadın bedenini. Bu çok zalimce, aslında iki kişinin ortaya koyması gereken tek bir şey var, o da sevgi olmalı. Bu iki. Zaman evliliğin anlamını ve değerini çoktan çöpe atmış, buda son. Bunları yerine getirebilen bir insan evladı bulduysanız kaçırmayın.
11 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
+1 yılBana göre pişmanlıktan öte gidemeyen, toplumun bize dayatması olarak gördüğüm bir olgu..
10 Yorumla3.8.10.14 ve 18. Numaralar bence evlilik bu şekilde
10 Yorumla
+1 yılBütün eğlenceden, rahatlıktan ve özgürlükten vazgeçip hayatını tek bir kişiye adamak demektir. Çocuk sahibi olmak dışında bir değeri yok benim için...
18 Yorumla- +1 yıl
Hayatını bir kişiye adamak ve çocuk kısmına katılıyorum ama bütün eğlenceden, rahatlıktan ve özgürlükten vazgeçmek kısmına katılamıyorum ne yazık ki. Tam tersi insan kendi evinde yuvasında çok daha rahattır. Ben evlendikten sonra annemlere gittiğimde bir an önce evime gideyim istiyorum. Ohh evde rahat rahat keyfime göre istersem cırılçıplak dolaşırım. Kim karışır. Eğlenceye gelince: evlilere eğlenmek yasak değil ki. Aksine insanın eşiyle doya doya eğlenme şansı oluyor
- +1 yıl
Mesela imzayı attık diyelim, eşime olan ilgim azalıp başka birine ilgi duyarsam ne olacak? Hiç birşey eli mahkum bişey yapamıcam ama sevgililikte ayrılma seçeneği var...Bu işin bir örneği, uzun süreli ilişkilerden de pek hoşlanmam zaten aynı kişiye uzun süre bağlı kalamam sıkılgan bir yapıya sahibim.
- +1 yıl
Kocana ilginin azalması şart değil ki. Kocana ilgin doruktayken bile başka bir erkekten hoşlanabilirsin. Bu insanın doğasında olan bir şey. Kendini tutman gerekmez. İstersen sevişirsin. Hoşuna giderse görüşmeye devam da edersin. Hoşuna gitmezse devam etmezsin. Ama önemli olan eşini yalanla dolanla gizli saklı şeyler yaparak aldatmaman. Evlilik sadakat demektir
- +1 yıl
Haklısınız ama başka bir erkekten hoşlanıp da sevişmemi normal karşılayabilecek bir erkek olduğunu hiç sanmıyorum...
- +1 yıl
neden olmasın ki? İşin aslına bakarsan eşini çok seven erkeklerin büyük bölümünde bu fantezi vardır. Ama yetiştirilme tarzı yüzünden kimi gizler, saklar, inkar eder. Sorsan "yok öyle bir şey" der kızar filan ama az da olsa cesareti olan erkekler bunu arzuladığını itiraf eder.
- +1 yıl
O kadar hafife almayın, türkiyede bu boşanma sebebi
- +1 yıl
Buradaki kelime kısıtlaması yüzünden tam hakkını vererek yazamadım. Sana özelden mesajla daha uzun bir cevap yazayım dedim ama arkadaş listende olmadığım için o da olmadı:(
- +1 yıl
Ekliyorum sizi öyleyse
+1 yılEşimin fatura kira ödemesi benim yemek temizlik yapmam.
kısaca müşterek bir hayat evlilik.
öyle aşklı uçmalı kaçmalı şeyler yok tabii Dr. "karınız ölebilir bir kaç ay içinde" demediği sürece.10 YorumlaEvlilik anlamaktır, anlaşmaktır. Guvenmektir her konuda, kendin olabilmektir. Huzurlu olabilmektir kendi iç dünyanda, hayatın zorlukları karşısında yanlız olmadığını bilmektir. Sevmek, saymaktır, destek olmaktır. Bence olması gerekenler bunlar ama ne yazik ki öyle değil günümüzde anlamak, anlaşmak yerine anlatmal, zorla anlatmak kendi dünyasını eşine zoraki kabullenip ona göre yaşamak olmuş bencillik ve egodan ibaret oldu
00 YorumlaSEN EVLİLİĞİ SADECE BİR İMZA OLARAK GÖRÜRSEN KADININ VEYA ERKEĞİN İSTEDİĞİ KİŞİYLE YATMASINI NORMAL OLARAK GÖREBİLİRSİN.BENCE ZATEN ÖYLE GÖRÜYORSUN.BUNUN MODERNLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSUN.FAKAT MODERNLİK BİR EVLİ KADININ NE KADAR ÇOK ERKEKLE YATMASIYLA ÖLÇÜLMEZ.BUNU ELEŞTİRENLERİ GERİ KAFALI VEYA SALAK OLARAK ETİKETLEMEK YERİNE KENDİNE BENİM YAPTIKLARIM DOĞRU MU DİYE SOR.ANLADIĞIM KADARIYLA SEN DE BUNU YAPIYORSUN
00 YorumlaEvlilik bir nevi kendini kısıtlama hapis etme dert sahibi olma ömrünü harcama eşşeklik kölelik oo anlat anlat bitmez bu evlenende ekıl yok derim
10 Yorumla
+1 yılgüncellemede de yazmışsın zaten evlilik herkese göre farklıdır. kimisi özgürlüğünün kısıtlanmasıdır der kimisi düzen der. mesela sadece çocuk için evlenirim yoksa hayatta işim olmaz diyen adam tanıyorum
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı. evlilik sevdiğin insanla mutlu olmak onun hep yanında olmak sevmek güvenmek iyi günde kötü günde elini bırakmamak iyi anne baba olmak iyi eğitimli kültürlü çocuk yetiştirmek
10 Yorumla
+1 yılçocuk .
33 Yorumla- +1 yıl
hmm anlamlı cevap
- +1 yıl
evet çocuk 2 kişinin ortak projesidir
+1 yılolmasi gereken ve benim bekledigim: 3+7+14
gercekte olan (bana göre): 1+205 Yorumla- +1 yıl
Bu listeyi sakla ve mustakbel eşinle oturup her maddeyi tartış. Bakalım o kişi de senin gibi mi düşünüyor.
Çok işe yaradığını göreceksin - +1 yıl
zaten evliyim ben.. ve suanki durum 1+2
- +1 yıl
pardon 1+4 diycektim
- +1 yıl
tartissamda benim duymak istediklerimi söyler. uygulamaya gelince isler degisir.
- +1 yıl
Anlıyorum.(
ilk 3 şıkkı görmem diğerlerini görmememe yeterli oldu..
evlilik bir hayattır bir düzendir!
ancak günümüzde ergenlik yaşı düştüğü için çıtır evlilikler sorunlu olabiliyordur.00 YorumlaEvlilik hiç iyi değildir.Aşkı öldürür.Sorumluluk almak gerekir.Yaşam tarzınıza herşeye karışır.Kafalar tam uyuşmuyorsa evlenmemek lazım
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra instaya "15 yılın sonunda imzayı attık" açıklamalı post atmak gerek. Gelmiş geçmiş bütün eski sevgililer düşünsün dursun lan arada ben kaynamışım diye
10 YorumlaOlmazsa olmaz bişey değil ama bir yerden sonra da olmalı gibi bişey sanki ya. Evliliği tam şey yapamıyorum kafamda 🤷🏻♂️
00 Yorumla
+1 yılBelediyeden alınmış cinsel birliktelik izni ve çocuk üretim ruhsatı.
10 YorumlaEvlilik ömrün yettiği kadar sevdiğin kişinin elini bırakmamak
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek istiyorum ama evleneceğim kadın zengin olmalı öyle bir bayan var mı?
00 YorumlaEvlilik benim için eşimle heyecanımızı yitirmeden yaşlanma sanatıdır..
00 YorumlaErkek için hayatımı hipotek altına almak kadın için kendini gsrantiye almak
00 Yorumla
+1 yılKaderdir
20 Yorumlahayırdır kumru? hayatın anlamını aramaya çıkmış gibisin.
00 Yorumlaburda yok ama şöyle soyliyim karsima cok guzel iri cikmadikca evlilik anlasmali koleliktir diyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Peki, güzel biri çıkarsa o zaman gönüllü kölelik mi oluyor?
+1 yılbenim için direk işkence :) evli değilim ve bayaa uzağım bu duruma..
00 Yorumla
+1 yılbenim için aile kurup çocuk sahibi olmak demek sadece
22 Yorumla- +1 yıl
kesinlike haklısın ipekyolu
+1 yılbu saçma anlamsız hayatı paylaşmaktır.. bütün gün çalışıyorsun.. ne için kim için.. en azından evlenince bir amacın oluyor.. çalışmak için ve yaşamak için..
00 YorumlaGörnüşe bakılırsa 5.9.12.14. Benim aradığım. Ama evlilik ne demek onu hala çözemedim
00 Yorumla
+1 yılbu sitede gördüğüm en dürüst kişi sensin,
fake olabileceğini bile düşündüm, çünkü bu kadar dürüst ve delikanlı birisi olamaz dedim11 Yorumla- +1 yıl
Kumru Şahin sitemizin cinsellik konularındaki DUAYENİ dir. Süper 1 bayan kendisi.:)
yukarıda ki seçeneklerden 2. 3. 5. 7. 8. 9. 10 11. 12. 13. 14. 15. 16 .17 .18 .
bu seçenkler de evlilikle ilgili olanlar00 Yorumlaevlilik butun gelecek planlarının ve hayallerın sona ermesidir..son durak =)
00 Yorumlauyan maddeler 2,3,6,8,9,10,12,14,17
birde pranga meselesi var sanki bazen ayaklarım ağırlaşıyor :)01 YorumlaEv & Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. çocuğumun annesi benim kadınım olmalı.hayatı beraber paylaşmalıyız.Yalnız bir ömür geçmez.
02 Yorumla- +1 yıl
evet. yalnızlık Allah'a mahsus derler.
Evlilik güzel bisey hak edenler ömürlük olmalı maalesef evde kaldım
10 YorumlaEvlilik guzel iyi bi insana denk gelirsen ama zoryaaa her turlu
10 Yorumla
+1 yılİki insanın hayatını birleştirmesi birbirine hayatı kolaylaştırması
10 Yorumla
+1 yılevlilik önce yasal heyecan sonrada gizli heyecanlarındır. son olarak isegizli heyecanların zamanla yasallaşmasıdır
00 Yorumla
+1 yılEvlisin ama ya yetmiyorsa? Ya baskalariyla da sevişiyorsan?
04 Yorumla- +1 yıl
Yetmiyorsa başka bir şey, başkalarıyla sevişmek başka bir şey. İkisinin aynı soru içinde geçmesi eklektik bir bütünlük bile sağlamaz. Yetmeyen vardır ama başkasıyla sevişmiyordur. Başkasıyla sevişmiyor diye bu yettiği anlamına gelmez. Ya da fazla fazla yetiyordur ama gene de başkasıyla sevişiyordur. Başkasıyla sevişmesi yetmediği anlamına gelmez.
- +1 yıl
çok ilginç. Böyle evlilik mi olur diyor insan
- +1 yıl
Kimi insanın parası çok azdır. Bir lokma bir hırka yaşar ama daha fazlasında gözü yoktur. Kimisinin torununun torununa yetecek kadar serveti vardır ama gene de daha fazla kazanmak için koşturur durur. İnsan denilen varlık böyle bir şeydir. Kimse kimseye benzemez. Ben asıl senin şaşırmana şaşırdım. Senin dışında başka türlü düşünen , hisseden ya da yaşayan insanlrın olması seni hala şaşırtıyorsa kendi durumunu gözden geçirmen gerektiğini düşünmelisin belki de...
- +1 yıl
Yoo ben de bu hayattan daha fazlasını isterim :) istediğimi alırım ya da almak isterim.
- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat