Yazı takıntım var, örneğin e harfinin azıcık taşmasında bile siler tekrar yazarım. Bu şekilde birkaç problemim daha var ve bunlar biriktikçe 30 saniyede yazacağım şeyi beş dakikada yazabiliyorum ders çalışırken.
Başka bir problem olarak hızlı yazamıyorum önceki sıkıntım sebepli.
Yazı yazmayı geliştireceğim yöntemler var mı? Sizin de böyle şikayetleriniz olup buna bir çözüm bulabildiniz mi?
Bence bahsettiğin düzgün yazma isteğinden çok takıntı, yorumda arkadaşın da belirttiği gibi. Ben kendimden biliyorum, kütüphanedeki kitapların hepsini teker teker düzeltirdim.
Bence seninki obsesif-kompulsif bozukluk beceriyle ilgisi yok
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Beceri derken aslında ondan bahsetmeye çalışmıştım aslında. Evet takıntılılık durumu hakim ama yazı hızı olarak beceri eksikliğim derste not alırken ortaya çıkıyor. Hocanın yazdırmasının verdiği bir adrenalinden olsa gerek ders içinde bu takıntım o kadar olmuyor
Not alırken hızlı alıyorsun yani silip düzeltme olmuyor mu? ama bence bu takıntılı durumundan kurtulman lazım güzel yazmanı gerektirecek bir durum yokken okunabiliyor olması neden yeterli değil senin için? hızlı yazınca ister istemez yazı çok güzel olmaz zaten
Güzellik değil aslında sorunun tam tanımı simetri hastalığı gibi bir durum. Örneğin kulaklık kelimesini yazdım diyelim. Eğer l harfini biraz kalın yazarsam geri kalanları da kalın yazıyorum, sonra bakıyorum kelime diğerlerinden daha kalın olmuş. Bu sefer çıldırıp tüm sayfayı kalın yazmıyorum tabi ama kelimenin tamamını silip tekrar yazıyorum. Zaten yazım da güzellik takıntılı olacak kadar estetik değil sadece demin anlattığım saçmalıklar var
İlaç falan yazıyor doktor ama ben bu tarz işlerin belli yöntemlerle aşılacağına inanıyorum. O alternatif yöntemi bulmak için sormuştum soruyu ama bilen yok demekki 😅
Hoca yoklama listesini getirmemiş bugün adımızı boş kağıda yazıp imza atıp verdik sonda da ben vardım. Millet hocanın tek tek okumasına zaten gerilmiş bir de üstüne benim adımı okuyamadı bir türlü. Dört kere sindi dedi milletin siniri bozuldu gülüyor benim sinirler zaten uçuşa geldi haykırıyorum, dedim sonra ‘hocam sinandır o diye’ anca düzelttik durumu.
Bide olayın üstüne senin yazıma güzel demen gerçekten güldürdü Allahta seni güldürsün üstad 😄
hahahahaha tam gerilim filmine dönmüş :D yazı senin miydi? gerçekten benimkine göre çok güzel ama. seninki daha çok ilkokul öğrenci yazıları masumiyetinde dljfsf
En İyi Cevaplar