Bildiğimiz gibi, çoğu öğrenci okuldan nefret ediyor ve bir an önce okulların tatil olmasını diliyor. Peki neden okuldan bu kadar çok nefret ediliyor? Derslerden dolayı mı, insan içine çıkma korkusundan dolayı mı, asosyallikten mi?
Öğrencilerin yarısından çoğu neden okuldan nefret ediyor?
Yeteneğe dayalı bir sistem lazım. Herkesten matematik kimya gibi derslerde başarılı olması bekleniyor ki bu çok saçma. Ayriyeten adım başı üniversiteler yüzünden işsizlik fazla, diplomanın bir değeri yok. Çok detayı var, keşke elimde imkan olsa da düzeltsem.
Öğrenciler ergenlik dönemlerinin çoğunu okulda geçiyorlar. 20'li yaşların başındaki birçok insan hayatının çoğunu okulda geçirmiş oluyor. -okul süreleri çok uzun.
-müfredat çok yorucu.
- okullar üniversite sınavı baskısı altında çalışıyorlar. bu da öğrenciye daha fazla etki gösteriyor. Bunlar bir kısmı. Eğitimimizin en sıkıntılı konularından birisi öğrencinin okula bağlı kalamaması.
ama bu 1000 karakterle anlatılabilecek bir sorun değil. Aslında ülkemizin en derin ve en uzun zaman alan sorunu. Bütün kaynakları eğitim sistemimizi ıslah etmek için kullanmak zorundayız.
Bir kere aileler eğitimsiz ve okumak sadece meslek kazandıracaksa anlamlı yoksa anlamlı iki satır okumak bile boş iş. Ben bir şeyler çalışıyorum ediyorum halen daha bana yeter ya senin şu çalışmaların ne zaman bitecek deniyor. Yahu ben öğretmenim ben okumayacağım da kim okuyacak. Ama böyleler işte. Çocuk anne babayı aynen taklit eder okula karşı negatif düşünceler direkt çocuğa geçiyor. Daha doğru düzgün matematik öğrenmemiş ilk okul öğrencisi matematikten nefret ediyor. Cesareti yok.
Tabi bir de çocuğu dersten soğutan öğretmenler var. Ya da okulun çevresi sosyal yapısı çok kötüdür
Genelde bu okula gitmek istememe işi ortaokul 7. sınıftan başlıyor ve lise 4 e kadar gidiyor ne yazık ki çok değüşükler ya böyle hayattan bezmiş, ölmek isteyen falan var ya ama ben bunun derslerden dolayı olduğunun tezindeyim dersi uygulamalı anlatmıyorlar mesela benim İngilizcem çok kötüydü 8. sınıftayken bir İngilizce hocam vardı böyle kağıttan top yapardık o bir kelime söylerdi tabi İngilizce olarak atardı seçtiği kişiye sonra o Türkçesini söylerdi sonra o İngilizce kelime bulup birine atardı bana İngilizceyi böyle sevdirmişlerdi her ders böyle olmalı bence.
İyi eğitim sisteminin olmamasından. kafa dağıtacak aktivite yok sürekli ders 5-10 dakika teneffüs olmuyor. Aktiviteler eklenmeli öğle aralarında falan öğrenciler bu gibi aktivitelerle kafa dağıtmalı. Derslerde çok yoğun değil de arada böyle sohbet, ders gibi olursa daha iyi olabilir cıvımadan..
Özellikle bizim eğitim sistemimizde. Pardon sistemsizliğimizde öğrenciler severek öğretmeye değil, sürekli yarıştırmaya ve birbiriyle kıyaslamaya yönelik gereksiz bir rekabet ortamı yaratılıyor. Mutlaka her öğrenci bir mesleğe teşvik edilip yönlendirilmeli.
Şımarıklıkla hiçbir alakası olmamakla birlikte çok saçma bir düşünceyi savunduğunu söylemek istiyorum. Umarım ileride çocuklarına bu algıyı yükleyip onları robot gibi bazı işleri zoraki yaptırarak yetiştirmezsin çünkü savunduğun düşüncenin sana getirisi ancak bu ve yetiştireceğin çocuklar da elinde kalır haberin olsun çünkü senin aksine eğitim sistemine haklı bir isyan yapacaklardır, ki haklılar.
okulda sadece ders yok çünkü her çeşit insanla karşı karşıyayız ve bunların çoğu da kötü o insanlar yüzünden davranışlarımız değişiyor konuşmalarımız değişiyor düşüncelerimizde bile daha çok argo kelimeler yer alıyor öğrencilere salak diyorlar ya Allah aşkına biz de biliyoruz okulun çok önemli olduğunu ama sadece ders anlatmıyorlar eğitim sistemini sürekli değiştiriyorlar bazı soruları öğretmenler bile çözemezken neyin derdindesiniz ki
Sabah erken kalkma mecburiyetiyle doğan, kafa ırzına geçme sistemi bir dersten diğerine girip çıktıkça yoğunlaşan, yasaklar ve zorunluluklarla pekişen, öldürmeden süründüren bir düzene duyulan haklı duygunun kişi ve kurumların his dünyasına yansıma biçimi.
Okuldan nefret etmek eğer sabahın altı buçuğunda kalkıp okula gitmekten nefret etme eylemini kastediyorsa çok anlamlı bir nefrettir...
Derslerin sadece belli kalıplara sığdırılmış şekilleri herkesin ilgisini çekmek zorunda değil-dir. Malesef ki bizim eğitim sistemimiz ezbere dayalı bir sistem. Ve eğlenceli değil. Ders saatlerinin uzunluğu hocaların tavirlari vs bir sürü etken var. En önemlisi de hayatımızın neredeyse yarısı o sıralarda geçiyor. Ve soğuyoruz haliyle
Okul sistemi çökük saçma sapan disiplinler sabah 9 dan akşam 5 e kadar okul farklı farklı dersler haftada 15 tane farklı dersten sınavlar üstüne tyt hazırlan performans ödevleri günlük ödevler deftere yaz geri kalınca birinden bul yaz hocaların azarlarını ye kavgalar kendini ezdirmeme çabası eski sevgilinden kaç müdür yrd sakalı görmesin diye tenefüslerde saklan daha varda var
Güneş doğmadan uyanmak, çok fazla ders , çok fazla zor konular, deneme sınavları , yazılılar, hocalar, okula diyil esra erola gelen öğrenciler, üni sınavı, sürekli değişen sistem, haftanın beş günü aynı zorunluluk, bide ailenin baskı ve beklentileri. bence çok kolay yaa yazınca bile nekadar sevmediğimi hatırladım.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Geç vakitlere kadar sosyal medyadalar ki alternatifleri çok, sabah uykusuz ve ders performaNsları düşüK haliyle.. Uykusunu alamayan sinirli olur, algılayamaz , okulda ne deseler batar.. Herkes teknolojiden yararlanmalı ancak işin cılkını çıkarmadan...
Okulun kendi hayatlarında bir lokomotif görevi gördüğünü anlayamayacak kadar salak oldukları için. Pişmanlık mezuniyet töreninde gelir ve hemen dershane ve etüt merkezlerine koşar, eski dersleri tekrar ederler.
Aptal zorunluluklar yüzünden zorunlulukları kimse sevmez tamam bir düzen kural olmalı ama insanların hayatlarını mahvetmeyecek şekilde ki okullar en büyük katilimiz amerika Finlandiya gibi bir eğitim sistemimiz vardıda biz mi sevmedik
Onlar okul hayatından sonrası daha kolay sanıyorlar. Çalışmak, ev geçindirmek, o kadar dert var ki. İşi sadece okula gidip gelmek olan insanlar, ne kadar güzel bir şey olduğunu bir bilseler. Okulu özlüyorum, hepsi bu.
Çünkü katı bir eğitime dayalı sistemleri var sadece eğitim eğitim sistemi zaten bok gibi bir de eğlenceye dayalı hiç bir aktivite olmadığı için kimse okula isteyerek gitmiyor ve okulda aldığımız eğitim de genel olarak verimli olmuyor
(Çokluk belirtmeden) Çalışanlar işlerinden, evliler eşlerinden, çocuklar okuldan ve ailelerinden nefret ediyor. Bunun ne ergenlik dönemiyle, ne zorunlulukla ilgisi var. Elinde bulunan erzağın kıymetini anlamayıp saklamayan ve daha fazlasını isteyen tek hayvan insandır.
Herkes sevdiği, yeteneğine uygun derslere girse böyle olmazdı belki. Ben mesela matematikten bir şey anlamadığım halde derse giriyordum. Çok sıkılıp, zamanları saydığım bile oldu
Eğitim sisteminin monotonluğu, hocaların okul bitse de eve gitsek düşüncesi, hocaların detaylı ders anlatmaması, matematiğin zorluğu, hocaların ezbere dayalı ders anlatması vs.
Bende ederdim okula gitmek istemezdim sabahın 7 sinde isterdim istedim saate gidim 😅 ama smdiki akıl diyor ki keşke sabah iş yerine okula gitsem koşup oynasam ders calissam😅 hocalarla uğraşsam
Sabahın köründe kalkmaktan bikmistim ben şahsen. Şansıma hiç öğlenci olmak denk gelmedi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
4 sene meslek lisesine gittim 30 erkek her ibnelik dönüyo hocalar rahat küfür ederdi kopyalar çekilirdi atelyede çalısdik bok gibi zamanlarda neyseki atlattik :)
Çalışmanın ne kadar zor olduğunun bilincinde değiller.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eğitim kişinin becerilerine göre olmayınca, herkes mattan 100, fenden, türkçeden 100 almak zorunda. Hayat böyle değil. Tabii ki öğrenicez. Ancak kişiye göre eğitim. Avrupanın yaptığı gibi👍😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Okulun sıkıcı olması ve sözde öğretmen olacak kişilerin saygısız ve narsist davranışları sürekli ezme istekleri
En İyi Cevaplar