Arkadaşlar merhaba, İş ilanlarında F&Q danışmanlığın yayınlamış olduğu iş ilanları var. Sizce bu şirket güvenilir mi? Daha önce deneyimlemiş olan veya bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? f&q bir aldatmaca mı?Teşekkürler şimdiden :)
Web sitesini incelediğim kadarı ile ciddi bir firma gibi duruyor ama bu konuda lütfen şikayetvar. com dan araştırma yap eğer herhangi bir şikayet yoksa büyük ihtimalle güvenlidir yine de çok hassas kişisel fazla bilgi vermeyin cv niz de….
f&q danışmanlığın çok gizli iş ilanlarını görünce ruh halim
İş arama sitelerinde güvenilir olanları ufak bir araştırmayla bulabilirsin. Açıkçası F&Q danışmanlıkfirmasını ilk defa senden duydum ve senin için de ufak bir araştırma yaptım.
İnternette paylaştıkları ilanlardaki şu ibare dikkatimi çekti; 'Lütfen başka danışmanlık firmalarıyla iletişime geçmeyiniz. İnternette herhangi bir sitede numaramız mevcut değildir. Sadece online başvuruları kabul ediyoruz.'
Indeed dahil birçok iş arama sitesine işçi bulmak için ilan vermişler f&q adıyla ama ne bir internet adresleri, sosyal medyaları, mail adresleri ne de bir telefon numaraları var. Buradan, güvenilir olmadığı kanısına vardım. Adamların ne oldukları belli değil çünkü.
İş başvurusu yaparken nelere dikkat etmen gerektiğini sana hemen hatırlatayım.
İş başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli?
-İş başvurularında seçici ol, öyle her gördüğün ilana başvurma.
-Kendini doğru ifade et.
-Doyurucu, zengin bir CV hazırla.
-İşveren kişi veya kurumun güvenilirliğinden emin olduktan sonrasında iş için istekli olduğunu göster.
-Senin hakkında objektif olacak, iş yapış şeklini doğru aktaracak kişilere referans ver.
Bir de verdikleri maaşlar ülke şartlarına göre astronomik. Çaycının başlangıç maaşı 3500/ 4000. Her semtten alıyorlar. Insanın çaycı olası geliyor. Bu firmanın adı dışında hiçbir mevcudiyeti, tlf. nu, adresi yokmuş. Adres yetinde boş bir arazi çıkıyormuş. Bkz. Şukela ekşi sözlük. Her yere de ilan vermiş.