Üniversite okumadan iyi maaşlı meslekler neler olabilir?
Üniversite okuyup işsiz olanlar oluyor.
Okusan da okumasan da aynı yani.
Peki üniversite okumadan da iyi maaşlı hangi meslekleri olabiliriz?

Üniversite okumadan iyi maaşlı meslekler neler olabilir?
Üniversite okuyup işsiz olanlar oluyor.
Okusan da okumasan da aynı yani.
Peki üniversite okumadan da iyi maaşlı hangi meslekleri olabiliriz?

Artan işsizlik, insanların üniversite hayatına bakışını değiştirdi. Çoğu insan 4-5 yıl üniversite okumakla geçirecekleri zamanı iş hayatında profesyonelleşmeye ayırmayı mantıklı buluyor. Ben de sana okumadan yapılabilecek meslekleri sıralayayım. :)

Okumadan yapılacak meslekler denilince, son dönemde dijital yayıncılıkla birlikte video editörlüğü ön plana çıkıyor. YouTube, Instagram, TikTok gibi uygulamalardaki yayıncıların paylaşımlarını düzenleyen video editörlerinden ileri derecede Cinema 4D, Adobe After Effects gibi dijital program bilgisi bekleniyor.

Son dönemin popüler mesleklerinden biri olan yaşam koçluğu, üniversite okumadan yapılabilecek mesleklerdendir. Yaşam koçları, danışanlarını potansiyellerini keşfetme, karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olur. Yaşam koçu olmak için bir üniversite eğitimi gerek yok ancak kişisel gelişim eğitimleriyle kendini geliştirmek şart.

Yaşam koçluğunun eğitim alanındaki dalı sayılabilecek öğrenci koçluğu, öğrencilerin potansiyelini keşfetmesini sağlayarak okul hayatında başarılı olması için yollar ve yöntemler gösterir. Bir nevi rehber öğretmen diyebiliriz. Öğrenci koçu olabilmek için Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Sertifikası almak gerekli.

Diplomasız mesleklerden bir diğeri dijital pazarlama uzmanlığıdır. Her ne kadar diplomasız olsa da belli sertifika ve eğitimleri almak şart. Dijital pazarlama, günümüz popüler sosyal medyadan hedef kitleye ulaşmayı ve ürün satmayı hedefler.

SEO uzmanlığı da üniversite okumadan yapılabilecek meslekler arasındadır. SEO uzmanları bir web sitesinin ziyaretçi sayısının artması ve arama motorları sonuçlarında üst sıralarda görünür olması için çalışırlar. SEO uzmanı olabilmek için belli başlı sertifikalar almak gerekli.

Belki de çoğu insan ilk defa duyuyor bu mesleği. NLP uzmanı, Neuro Linguistic Programming yani Sinir Dili Programlaması disiplini alanında uzmanlaşmış kişilere denir. NLP uzmanı olabilmek için belli başlı eğitimleri almak gerekli.

Sosyal medya uzmanlığı, okul okumadan yapılacak meslekler arasındadır. Sosyal medya uzmanları, markaların ya da kişilerin bilinirliğini arttırma, pazarlama ve satış stratejileri oluşturma üzerine çalışırlar. Sosyal medya uzmanı olabilmek için eğitimlere katılıp sertifikalar almak iyi olur. Bazı firmalar sosyal medya uzmanlarından grafik tasarım bilgisi de beklemekte.

Bilgisayar işletmenleri, kamu ya da özel sektörde kullanılan bilgisayar ve teknik ekipmanın bakım ve onarımını gerçekleştirirler. Bilgisayar işletmenlerinden teknik bilgisayar ve donanım bilgisi beklenmekte. Bunu eğitimlerle sağlayabileceğiniz gibi usta-çırak ilişkisiyle edinilebilir.

İçerik yazarları, verilen briefler doğrultusunda, internet sitesi, blog ve sosyal medya gibi dijital ortamlar için içerik üretirler. İçerik yazarı olabilmek için herhangi bir eğitim şartı bulunmuyor ancak çeşitli özel kurs ve üniversitelerin SEO içerik editörlüğü sertifika programları bulunuyor. Bunun yanında içerik yazarlarından mükemmel bir dil ve yazım bilgisi beklenmekte.

Moda fotoğrafçısı, portre fotoğrafçısı, doğum fotoğrafçısı, ürün fotoğrafçısı gibi dalları bulunan fotoğrafçılık lise okumadan yapılacak meslekler arasındadır. Üniversitelerin sinema ve televizyon, fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümlerinden mezun olarak fotoğrafçı olunabileceği gibi usta-çırak ilişkisiyle de olunabiliyor.
Üniversite okumadan hangi meslekler olunur soruna cevap vermeye çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. :)
Pek çoğu elimde diploma olsun mantığıyla üstünde düşünmeden seçtikleri bölümden kaynaklı. Diğer bölümü ise askerliği erteleyebilmek için herhangi bir bölümde okumak. Doğru gibi görünen ama yanlış olan tercihler. Eğer üni bitirince bir şey elde edemeyeceksen zaman harcamanın anlamı yok. En büyük eksiğimiz doğru rehber bulamamış olmamız. Üni için yaptığın öasraf ne olabilir hesaplayıp o kadar kredi çekerek ve o parayla bir iş kurmak aynı riski taşıyor bence. İş tutarsa geleceğin güvenli tutmazsa kredi öde. Üni bittiğinde atanırsan geleceğin güvenli kazanamazsan işi batırmakla aynı şey.
EXTREM. Üni okumadım , ilk sınavın hepsini verince birde hayatımı nasıl yaşamalıydım, kimdim ben? ailemin devlet memurusun davranışları ve hayallerimin peşinden gidişim, yalnızlığım , tercihimdi. Parasız çalıştım , yeri geldi. Başka avantajları vardı. Beni tatmin ediyordu. Gittim. Extremde karar kıldım.:D Ölümü seviyor. Ona farkında olmadan yaklaşmak.
Spor yaparken , o sporla ilgili bir ' zone' giriyordun. Tek düşünce o, algılarım açık, daha fazla zevk, sınırları zorlama ( başkasına göre) ama bana göre, sadece küçük bir deneme, kalbimin atışında hissetmek istiyorum.
Sevgi ne?
Sen bir kadın olduğun için okumadan meslek edineyim fikrini çıkar aklından.
Oku. çünkü özelde işe de girsen mobing var askıntılık sarkıntılık yapan var her şey oluyor bir şekilde devlet memuru ol tavsiyem.
Lise mezunu olarak da olabilirsin belki gerisi sana kalmış
Bence ( Üniversite okuyan biri olarak söylüyorum ) üniversite okuyanlar daha işsiz kalıyor. Üniversite okumayanlar genç yaşta hayata atılıyorlar. Üniversite okumadan geleceği olan meslek vallahi bir sürü de. Şu şey varmış. Hani deriyi diken kişi. O çok iş yapıyormuş
Cevap
66Cevap
Video Editörlüğü
Bence bu çok mantıklı bir soru olmuş malum artık üniversite okuyan da lise okuyan da aynı maaşı alıyor. Hatta yüksek lisans yapanlar bile düşük ücretlerle çalışabiliyor. Önemli olan kişinin kendini sürekli geliştirmesi ve yeni şeyler öğrenmesi diye düşünüyorum. Bir de ticari zeka önemli tabii:D
Ama bazı meslekler var ki cidden bunları yapmak için okul okumaya gerek yok. Ben de üniversite okumuş biri olarak bu sorunu yaşadım ve şu sıralar meslek değiştirmeyi bile düşünüyorum. İnternetteki yorumlara bakarken şuraya denk geldim ve faydası olacağı için sizlerle de paylaşmak istiyorum
Üstelik kötü meslekler de değil burada anlatılanlar. Gayet yüksek maaş kazanabileceğiniz meslekler. Mesela bazılarını yapmak için birkaç eğitim alıyorsun, bilgi öğreniyorsun ve sonra o mesleği yapmaya başlıyorsun. Örneğin sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlığı gibi. Bunlar için okul okumaya gerek yok ve kendini geliştirdiğin sürece önün açık olabilir. Keza içerik yazarlığı da öyle. Gelip forumlarda yazı yazacağına blog sitelerinde yazarsın, paranı kazanırsın, meslek sahibi olursun:)
Ama her şey kişinin kendisinde bitiyor. Sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Umarım hepimizin yolu açık olur ve bol kazançlı işlerde çalışırız:)))
İş sağlığı ve güvenliği. A, B ve C sınıfı var. A sınıfı 14.000 tl ye kadar maaş alıyor. B sınıfı 5000 ile 7000 arası C sınıfı +3000 tl den başlıyor. Normal ehliyet kursu gibi gidip bir kursa yazılıyorsun sonra sınava girip geçersen eline belgebi alıyorsun ancak bunun için üniversite mezunu olmaya gerek var mı bilmiyorum :D.
Özel güvenlik sertifikası alabilirsin üniversite okumadan.
Universite okumak boş , univdrsite icine girince ders verdigim hocalari görünce anladim deymezmis , senin sorunun yaniti ya ailen zengin olacak ticaret falan yapican ya da zincir dunkkanlari idare edip basina gecicen ya da saglam torpillrrin olacak turkiyede sistem bu olmuß
Şöyle bir deyiş var
Ilk okul mezunu bile olmayan patronun şirketine 6 sene üniversite okuyanlar girmeye can atıyor
Her şey okumak degil bu hayatta neyse başarılı olabileceğini bulup onda en iyisi olmak lazim
YouTube, ınstagram gibi uygulamalarda fenomen olmak, ticarete atılmak veya kişinin lise temeli iyiyse ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine özel ders vererek para kazanabilir.
Sekreter olabilirsin (Geneli patrona yazar)
Herhangi bir kursta öğrenci olabilirsin (Geneli öğretmenine yürür)
Hasta olabilirsin (Alayı doktora yazılır, yeterki doktor olsun eşşekte olsa kabul)
birinin elinin altında olursun onun yerine üniversite kazan burdan yurt dışına yazı yaz bir okula geçiş yap ülkeye orda oku çalışırsında iş imkanıda var
Sermayen varsa kendi işini kur bunun dışında okumadan çok para kazanabileceğin bir meslek yok. Çok iyi bir şirkette de çalışsan lise mezunu diye ezmeye çalılırlar. Maaşını düşük verirler.
yazılım.
işsiz bile kalmazsın kendince bir proje oluşturursun onu pazarlamaya çalışırsın falan filan
Zanaat olan meslekler her zaman geçerlidir ve her zaman iyi maaş alırlar. Önemli olan yaptığınız işi iyi yapmanız...
Çok var öyle meslek mesela marangozluk veya çelik metal demir ustalığı hem geleceği sağlam hemde maaşları
Esnaf olunabilir, usta olunabilir ( araba, tv, pc vb tamiri
İçin) ticaret yapılabilir ki çok mantıklı olurdu.
kargo şirketleri iyi para veriyor günümüz şartlarına göre👍🏻
mütayitlik
kafe işletmeciliği
yap satcılık
galericilik
organizatörlük
komisyonculuk
emlakcılık
Youtuber olabilirsin ya da kaliteli bir influencer (fenomen)
ticaret riskli de olsa okumadan da yapilabilen büyük paralarin döndüğü bir sektör tabi ticari zekan anlaman ve sevmen önemli sermayede olursa ohhhh 😄
Üniversite okumadım.
Çalıştım çabaladım Antrenörlük belgemi aldım iyi bir spor hocasıyım geliride bence iyi
Günlerce yemek yemeden yaşayabilme belgeseli çekebilirsin zaten işsiz olduğun için kolay olur.. İşsizliğin senin işin olsun kısaca 😃
Yeter ki etrafındaki boşlukları gör, başarılı olma üniversiteye bakmıyor..
Üretim sektöründe usta olanlar öğretmenden fazla maaş alıyor.
Uzman çavus olabilirsin para olmadan ticaret olmuyor kardesim nasip isleri
Sen sevdiğin herhangi bir işte kendini geliştirmişsen diplomaya falan gerek yok sevmediğin bir iş yoksa en basit işibile yapamazsın
Uzmanlık
Operatörlük (Kepçe, vinç)
Sanayi esnaflağı
Tüccarlık vs
Üniversite oku lisans ön lisans git polis ol. Ama üniversite oku kardeşim. Sonra kafanı vurcak duvar ararsın.
Olabiliriz yazmışsın.
Nakliyat, esnaflık ve yemek sektörü işletmeciliğinde iyi paralar kazanılabiliyor 🌸
Kuaför olabilirsin. Deli para var orada.
Cevabım san değil sadece soruya.
Kasap nusrettenden de anlaşıldığı üzere kendisi ilkokul mezunu. Taktir ediyorum
Youtuber, mucit, yazılımcı vesaire.
Birde girişimci.
Gerçi aslında çoğu şeyi üniversite olmadan da yaparsın ama giremeyim bu konuya.
Fastfood , bayan erkek farketmez kuaför , Cafe %100 kâr müdürlüğünü yaptığımdan biliyorum👍🏽
cafe açarsın yemekte para var fjdl
biriktircen ozmn aile yardımı falan
Youtuberlık... merhaba Arkadaşlar diyen yürüdü!!!
Hajdjs
Burger King, McDonald's, kasiyerlik
3 ay çalıştım artık hamburger yiyemiyorum.
@HoşafAğızlı nolur sebebini söyleme arada burgerdan yiyorum
sjsj :D
@HoşafAğızlı bana söyle sebebini göbekliyim zaten kilo veriyim soğut beni hamburgerden
Saçma bir video çekip fenomen olmak
Aşçılık
Turizm
Emlak
Yabancı dil öğrenmeni tavsiye ederim.
İnsta, youtube fenomenliği 🙅♀️
yok gibi sanki var 1 tane berber mesela
Ticaret ne olursa olsun
Silahlı güvenlik görevlisi
Silahsız 18 silahlı 21
İç dekor, dekorasyon.
Ticaret, yatırım, sanat
Kuaförlük terzilik.. ama kazancı nasıl bilmiyorum
Ticari zekan varsa herşey mümkün.
Sosyal medya fenomenliği
Hayır?
Lütfen çok önemli
Sizi tanımıyorum nasıl önemli konuşacak bir Şeyiniz olabilir benimle?
Sosyal medya fenomenliği
Askeri meslek polislik
Ses Mühendisi, Tonmaister, DJ, Müzik Prodüktörü
Zengin koca avcılığı
Mezar bekçiliği banko
bir İnstagram gider
++1
Para olmadan da para kazanamıyorsun ki
Paran olursa ticaret benim yaptığım gibi
Sanayi motor tamircisi
Tefecilik
Dolandırıcılık o isen başka para kazanma bitmis