Bazı meslekler, insanlarla iç içe olmayı ve onları tanımayı gerektirir. Zamanla da insan sarrafı olursunuz.

Sizce hangi meslekler insan sarrafı olmayı öğretir?
#araknesoruyor 🌸

Toplumun saygi göstermedigi ama ayni zamanda insanlarla ic ice olan meslekler. Örnegin doktorlara ya da polislere genelde bir saygi olur ve bu yüzden insan dogal davranmaz. Bir cogumuzun da dedigi gibi esnaflik bence, halktan biri halkla ic ice :)
Insanla ugrasilan her meslek dahil olabilir buna. Saglik sektorundeki meslekler, psikolog, polis, hukuk ve adalet, egitim vb.
bu hayat tecrubesı ıle alakalı bence bırde beden dılı egıtımı cok onemlı ınsanın nasıl hareket edebılecegını keestırebılıyon ıllakı meslek dersenız tıcaret yapmak
Garsonluk kesinlikle ilk sırada yer alır. Çoğu meslek bunu sağlar ama eğlence sektöründeki daha fazladır
Cevap
137Cevap
Esnaflık. Zamanın da yapmıştım bu işi ve gerçekten çok etkisi oldu insanları tanımamda. Şu an insanların kullandığı kelimelerden ve davranışlarından ne olduklarını çok iyi anlıyorum
1. Askerler,
2. Polisler,
3. Hâkim, savcı, avukatlar,
4. Öğretmenler ve öğretim elemanları,
5. Sağlık personeli,
6. Bankacılar,
7. Otobüs şoförleri,
8. Din görevlileri,
9. Ağır suç işlemiş kişiler.
Esnaflik. Polis falan demisler ama karakteristik mesleklerde hep ayni tip isle ugrasildigi icin her zaman benzer tiplerle karsilasilir. Ama esnafin musteri kitlesi sinirsiz oldugu icin her turden insanla yakindan muhattap olur.
Meslek değil canım o hayat herkese güvenirsen darbe yersin sonra zaman geçtikçe anlarsın kimin ne mal olduğunu insan sarrafı olduk hayat herşeyi öğretiyor
Mesleginde etkisi var tamam ama ne kadar cok kazik yersen o kadar cok insan sarrafi olursun
Sonucta bize kazik atmak icin konusmasi sekli semali degisio insanlarin
Kesinlikle polislik, ben hemsireyim buda bir nebze calistigin yerden yere değişir tabi Ama polislik bence ilk sirada
İs hayati yavaş yavas insan sarrafı olmaya itiyor kazık yedikçe insanlar tanıdıkça ufkun açıldıkça belli oluyor
bkz ; Polislik
bkz ; Askeriye ile alakalı meslekler
bkz ; Doktorluk
bkz ; Siyaset
bkz ; Psikolog
bkz ; Film sektöründe çalışmak
cut.
Eminönün de esnaf olmak. zenginide gider fakiride, turistide, dilenciside. her çeşit insan orda
Marketing sektöründe 3 yıl çalıştım. Kesinlikle halkla ilişkiler ve pazarlama.
İnsanlarla içli dışlı olduğun her meslek ister istemez insan sarrafı olmanı sağlıyor en başta esnaflıktır...
Güzellik salonu ve kuaförler 😂😂 özellikle bayan kuaförleri sor beni anlatsınlar öz geçmişim detayıyla onlardan sorulur
Psikologlar su geçirmez bir gerçek ama bazılarınında bu konuda doğuştan yetenekleri olabiliyor psişik güçleri
Mahalle bakkalı, erkek berberi, kıraathaneciler..😄 Bunlar memleketin yerli havadislerini taşır. Kim nasıl bilirler 😊
Doktor, psikolog, avukat, polis, öğretmen vs vs bunlar sürekli çeşit çeşit insanlarla iletişim halinde oldukları için insan sarrafı denilebilir.
Öğretmenlik bana çok şey kattı açıkçası bu hususta.
Polis sanırım. Her telden insan görüyorlar.
O değil de gorseldeki suç işlemeye azmettirip tutuklanma istettiriyor sanki 😀
Tamirci Çırağı hani Cem Karaca da diyor ya :) 3 ayda insanlara bakış açım o kadar çok değişmişti ki
Çalışmaya başlayınca insan sarrafı oluyorsunuz istesenizde istemesenizde..
İşlet bir tane büfe alası olursun delisi velisi enteli, envai çeşit kişilik ile muhatap oluyorsun
polis , esnaf, aslında mesleğe de gerek kalmaz bazen arkadaşlıkta bile olursun insan zarrafı
Bence mesleğe gerek yok. İnsan sarrafı olmak için enişte olmak yetiyor 😂
Avukatlık
Polislik
Doktorluk
Esnaflık
Öğretmenlik
Öğrencilik
Polis kesinlikle. Zamanla oluyorsun. İnsanlar biraz konuşsun halinden tavrından hemen analiz ediyorsun.
Her türlü esnaf, sağlıkçı, polis ve garson tarzı hizmet sektöründe çalışanlar
Gassallar insanlara en son muameleyi onlar yapar.🙂
Garsonlar, muavinler, satış paz. çalışanları, kuyumcular. bunlar tap olanlar.
Adliye çalışanları. Her türlü kirliliği görme imkanına sahiptir.
escorluk
işportacılık
polislik
bekçilik
doktorluk
hemsirelik polis ogretmen avukat asker her meslek ap ayri bir tecrube
Albay
Bnb.
Yzb. Ütğm.
Asb. Bşvş.
Asb. Üçvş.
Uzm. Çvş.
İnsan sarrafıyım diyen kendini kandırır müccim boku yese boş
Tartışmasız polisliktir her türlüsünü görüp muahbbet etme imkanin var
İnsan sarrafı olmak için mesleğe gerek yok sezgi ve tecrübe meselesi
İnsanlarla çok fazla yüz göz olan meslekler diyorum kısaca 😊
Sürekli insanlarla muhattap olunan meslek sahibi kişiler, insan sarrafı olabiliyor.
Benim meslegim turizm. Dunyanin her ulkesinden insanlar görüp taniyorum
Mesleğe gerek yok
Kim çok kazık yemişse o an büyük insan sarrafıdır
Resimde belli olmuomu;)
Polislik
Satis temsilciligi
Vb bnce
Benim meslek degil de iç güdüm insanın ne olduğunu bazen yüzünden bazen de bir sohbetten ne olduğunu anlıyorum
Öğretmen öğrencinin, sağlıkçı hastanın halini anlar
İnsan sarrafi olmak icin meslege gerek yok yasadiklarin gorecegin meslekten daha tecrübeli
Sadece meslek le değil insanla muhatab olduğunuz her yerde insan sarrafı olursun.
Güvenlik 👮 polis Asker Doktor Hakim ve kuaförler😊
Polis olunca hayatı insanları tanıyosun herşeyi ögreniyosun
Sana bağlı ne kadar aktif olursan polislik ve sağlık sektörü olabilir
İnsan sarrafı olmak için çok kazık yiyeceksin bu hayatta başka türlü anlayamazsınız
Sekreterlik. Ve zisfereş insanlar sayesinde epey öğrendik.
her tür insanla iletişim halinde olanlardır: pazarlamacı mesela..
Polis
Doktor
Öğretmen
Psikolog
Taksici
Daha birçok meslek var bence böyle kısıtlamamak lazım
Ev hanımları bence hemen şıp diye çözüyorlar valla 🤣
Müge anlı 😂😂😂😂
🤣🤣🤣
Annem resmen Müge anlı nın koltuğuna göz dikmiş durumda ve annem birşey olunca ben bir öleceğim zamanı bilmiyorum der durur 😂😂😂
içinde olacak o meslekle olmaz :D
Esnaf ol yine çözemezsin ha mahalle bakkalı hariç :D
Esnaf lık ne kadar çok insanla muhabbet edersen o kadar iyi tanırsın
Ben 10 sene kadar hotellerde çalışan biri olarak insan sarrafı olma yolunda gidiyorum
Insanlari anlak icin herhangi bir meslege gerek yok kendilerinisonunda belli ediyolar
Hiçbir meslek öğretemez
İnsanları bir nebze tanımakta yardımcı etkileri olabilir ama sarraflık doğuştan gelen çok başka bir şey
öğretmen-polis bence. tam antitezi de doktor. herkes doktora iyi davranır canı elinde diye misal
koyduğun resimde böyle güzel kız yok bu ülkede üniformalı
Öğrencilik yemin ediyorum öğrencilik
Benim mesleğim mesela Yargı 😊
yaaaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar