SRC psikoteknik belgesi almak İçin kursa gittim. Fakat bugün kontrol ettim belgemde biri yeterli değildir diyor. Aradım kursu sorun yok geçtiniz diyor kafam almadı? Şimdi SRC belgesi alsam sorun oluyor mu? Bilenler lütfen yorum yaparsa sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Arkadaşlar alkolden ehliyetim komple gitti stajer olduğum için 6 ay dolmasına az kaldı tekrar yazılacam psikoteknik raporu aldım e devletten görünüyordu ve bende belge var ama bugün baktım e devlette kayıt bulunamamıştır diyo nedenini bilen var mı...
01 Yorumla- +1 yıl
Geçici sistem hatası vardı bende de öyleydi düzeldi sonra
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılSRC almadan Psikoteknik belgesini neden aldın?
Psikolog makinede yaptığın 12 işlemden 8 inin sınırın altında olduğunu izlemiş ve makinenin raporunu onaylamış. Bu şekilde de psikiyatriste göndermiş. O bir şekilde olumlu rapor vermiş ve raporun e devletinde olumlu çıkmış.
Resim sana aitse psikoteknik esnasında göçecek bir yaşta olmadığın goruluyor. Bu durumda ya gorsel algı dikkat refleks yorumlama yeteneklerinde sorun vardır ya da testi oyun gibi görüp savsakladın.
Sonuçta rapor yasal olarak olumlu , ancak sürücü olarak işe gireceğin yerde IK bunu dikkate alabilir. Ne yapmalıyım dersen , 6 ay sonra bir test daha yaptırabilirsin, daha önce değil. Aksi durumda İl sağlık seni çağırıp neden tekrar girdiğini sorabilir.236 Yorumla- +1 yıl
Bu arada yasal belgeleri bu şekilde sana ait olsa da yayınlayamazsın , üstünde kurum ve doktor adı açık görünüyor. Meseleyi çözdüğünde yönetimden ya da smodlardan sorunun kaldırılmasını istersen iyi olur.
- +1 yıl
Öncelikle değerli yorumların İçin teşekkür ederim. Bir yemek şirketine şoför olarak başladım. Src belgesi yoktu bu yüzden 2-4 ve psikoteknik için başvuru yaptım. Kursum sınav tarihlerimi daha belirlemediği için öncelikli olarak psikoteknik belgesi almak İçin beni yönlendirdi. Makinaya gelecek olursak aynı anda 5 hareketi yap diyor basıyorum ama saçma yetişmen imkansız. Ayrıca psikoteknik merkezinde kimse yanımda durup yardımcı olmadı kendim ilk defa gördüğüm sisteme karşı mücadale ettim. Psikiyatri konusuna gelince de 2019 tarihi itibariyle psikoteknik belgesi almak isteyenler Ayrıca psikiyatri muayene ye tabi tutuluyor bunu psikoteknik merkezi bizzat söyledi ve 30 tl aldı
- +1 yıl
Ben şirkete ait küçük Fiat doblo tarzı araç kullanıyorum.. Polis çevirmesinde sorun yaşama ihtimalim var mı? Ceza yer miyim şu durum da
- +1 yıl
Yapılan işlemlerin tamamı doğru.
Bir makineye karşı ve onun yonergesi ve isteklerine göre hareket etmen gerek. Sen saçmalığa yorarak savsaklamış ve testi takip etmemişsin. Test esnasında yardım alamazsın , bu sınava girip gozlemcilerden şunu işaretle beklentisi olur ki , psikolog bunu yapmaz. Dahası makine üstünde ve odanın tamamında izleyici 2 adet kamera bütün işlev gibi bütün genel hareketini de full kaydeder. Yasal itiraz edersen de bunlar il sağlıkta izlenir ve bir karara varılır.
Psikiyatriste ödediğin para da doğru , işlem de doğru ve 2019 da değil 13 yıldır bu şekilde yapılıyor.
Ancak sağolsun , sahte belge talepleri arzı da doğurmuş, adamın biri renkli fkopi cekip ad resim değiştirmiş dağıtmış ya da benzer şekilde. Bu artık mümkün değil herşey aşırı ciddi ve e devlete atılıyor.
Psikoteknik belgen şu an var ve geçerli. Bundan ceza almazsın ama ticari bir doblo yu src kaydın olmadan yakalanırsan ceza alırsın. En iyisi src 2 4 almadan trafiğe ticari ile çıkmamak cünki resmi taramalarda görünmez.
Şu an sadece psikoteknikle trafiğe cıkamazsın, zaten dikkat de çeker yetersiz denen kısım.
Bu şekilde bütün trafikle ilgili resmi tarama cihazlarında var ya da yok ya da geçerli ya da değil görünüyor.
- +1 yıl
Peki ben bu belgenin çıktısını her daim yanımda bulundurmak zorunda mıyım? Yani herhangi bir çevirme de bu belge TC kimlik no üzerimden sorgulandıgında görünebilir mi?
- +1 yıl
Psikoteknik İçin tekrar para ödemem gerekiyor mu? Yani şu an ben tekrar başka bir kurs üzerinden girsem mi? Onu olumluya çevirmek için
- +1 yıl
Yanında belge bulundurmana gerek yok , herşey sistemde görünüyor. Yine de için rahat olsun diye bir kopya arabanın ruhsatına sok istersen.
Bunu yeniden çıkarmana gerek yok, zaten 6 aydan once girersen soruşturma yersin. Şu an geçerli bir belge. Bir daha girdiğinde savsaklama önyargı ile... - +1 yıl
Sana sadece işe girerken kriter olarak sorun çıkarabilir , o da IK nın tutumuna bağlı belgeye değil. Şu an 5 sene işini görecek durumda...
- +1 yıl
Peki 5 yıl Sonra yenileme İçin mi gireyim sadece.. İk sorun çıkarma durumunda son 3 yılda ehliyetimde hiç bir ceza puanı yemedim. Yani ik genel de sabıka kaydına davranışlarına psikolojik ve sağlık durumuna bakmıyor mu? Bu geçemediğim testin tam olarak anlamı ne oluyor Yani ben onu anlamış değilim
- +1 yıl
Reflekslerim iyi Yani aktif araç kullanıyorum trafik kurallarına uyuyorum. Şehirlerarası 10 saat tek şoför olarak yol tecrübem de var
- +1 yıl
Ayrıca SRC belgesini aldıktan Sonra onların da herhangi bir yenileme süreci var mı? Yoksa sadece psikoteknik belgesinin mi yenilenmesi gerekiyor
- +1 yıl
Şehirler arasında 4 saatten sonra yarım saat mola vermek zorundasın, hiç kimse 10 saat reflekslerini bu kadar süre ayakta tutamaz. Aslında bunu ehliyeti alırken de anlatmışlardır kurs üzerinden aldınsa ya da kamu spotlarını ve zorunlu dinlendirmeleri mutlaka görmüşsündür.
SRC henüz almadığından bu kanuni sınırları bilmiyor olabilirsin , ancak bu bir beceri değil tamamıyle kendini yolcunu ve diğer yolda olanları riske sokmaktır. Altında en az 1 tonluk en çok 40 tonluk araç bir de az ya da çok hız kazandığında kilosu 3 e katlanır ve vurduğun zaman dozer etkisi gösterir. SRC alabildiğinde onun zaman sınırı yok çunki bu bir oğrenimdir ve uyman gereken kuralları almış anlamış ve meslek içinde kullanmaktan da sorumlu olmanın belgesidir. Sınavını geçer alırsın ve haberim yoktu diyemezsin.
Ancak psikoteknik bir sınav değil bir tıbbi muayenedir. Nasıl kan testi bir sınav değilse , yapında bulunan yeteneklerin de bir sayısalı var ki , o makine onu listeliyor. Dolayısı ile kan testinde yardım alamayacağın gibi bunda da yardım alman ne doğru , ne de mümkün. Çunki kaza yaptığında olumsuz listeye olumlu onayı veren , seni sağlıklı bulan da soruşturmaya girer ve neden verdin diye sorulur.
Neden bir psikolog onca özel alan eğitimini ve yılını yardım ederek senin belgen için heba etsin ki? Bir de bu açıdan düşünmelisin... - +1 yıl
Anladım çok teşekkür ederim.10 saatlik yolcugumda 200 km ya da 2 saat te bir mola vererek tamamlamıştım sanırım orda bir yanlış anlaşılma olmuş.. Beni üzen nokta aslında bu psikoteknik belgesinde geçememiş olmam 😞
- +1 yıl
İnsan yapısında bulunan kabiliyetler yaş ilerledikçe kaçınılmaz olarak azalır ve bunun da 5 senede bir tespiti gerekir. 30 yaşındaki refleks hızın 50 yaşında aynı olamaz , valla aynı diyen kendisi ile rekabete girmiş olur, yok aramızda öyle bir supermen maalesef. Algında yavaşlama 2 saniye olsa , buna da refleks hızındaki 3 saniye yavaşlama eklenirse ve bu da hızın ile aracın ağırlığı ile çarpılırsa gerekli reaksiyonun gerçekleşmesi 70 metrede mümkün , o da duvara tosladığında kendini, başkasına çarptığında da onu altında parça parça etmeni sağlar.
Mutlaka ki istemezsin isteyerek yapmazsın ama , ne kadar babayiğit de olunsa da fizik kanunları asla yenilebilecek bir şey değil. Bu ölcmeler bu yüzden, bu eğitimler bu yüzden... Bu mesleğin de cilvesi bunlar..
Allah kaza göstermesin , ancak kazanın da hayatta 1 kere dahi olmaması için ciddiye alınmalı bu konular. Zira sonrası da var, 2 saniyede ailesine bakman gereken bir sürü üvey evladın oluşur. Vicdan da ayrı konu öldürürsen. - +1 yıl
Haklısın Allah kimsenin başına vermesin. Peki ben SRC belgesini aldıktan Sonra servis şoförlüğü ya da kargo şirketinde çalışmak istediğim de psikoteknik belgemde bu olumsuz durum İçin işe alınmama durumum çok mu Yüksek 😞
- +1 yıl
Ayrıca şehirlerarasında ticari araçlarda zorunlu olan takografı susturarak nasıl 10 saat yol aldın, o da ayrı bir konu... Takograf yok dersen firmanın , var da susturdum dersen sen baya ağır ceza alırsın yakalanırsan.
- +1 yıl
Ben dün başladım bahsettigim şirkette çalışmaya. Kendi şahsi aracımla izmirden Sakarya’ya gittim ailemle geçen yıl
- +1 yıl
Eşitzamanlı yazışmamışız , aradaki cevaplarını şimdi gördüm :)
Muayeneyi beklentilerle ya da baska fikirlerle savsaklamışsın ve 12 testten 8 inde gerekli limitlerin altında bir veri listesine sebep olmuşsun , bu yüzden makine olumsuz kaydını goruntulerin eşliğinde çıkarmıştır. Genel olarak da savsakladığını farkeden psikolog da olası bilgisayar yabancılığı gibi nedenlere dayanarak düşen testlerde yetkisi olan 2 testini yukseltmeyi kullanmamış. Para vermek ile olumlu sonuç almak arasında hiç bir bağ yok, herkes işini doğru yapmak durumunda ki , o da doğru yapmış ve risk almamış senin adına.
Şu an raporun geçerli , ancak IK lar özellikle servislerde bu olumsuz kıstasa ve seninle goruşme esnasındaki davranışlarına da çok bakar , zira can taşıyorsun ve hasar zarar ziya yaralanma ne olursa , firma da sigortalar geri donerek icra çıkarırlar. Kişibaşı hesabı yapmaya çalış bu durumda , ve onlar da riskli görünen sürücüden uzak durabilirler. Kargo IK ları o kadar önemsemeyebilir , ancak sigorta geri donuşleri onların da boynunda kılıçtır. - +1 yıl
Yani şoförlük servis çekme işi zora mı girdi diyorsun 😞😞
- +1 yıl
Madem bu konuya bu kadar girdin , IK karşısında kendini göster ve şansını denemekten çekinme buradaki konuşmayı da önyargı haline getirip.
Bu bilgiler direk sana eleştiri değil zaten , konuya benzer düşünceleri beklentileri tutumları olup verdim para aldım muayene sonucunu kafasında olabilecek başkalarının da kendine bir dönüp bakması ve ciddiye alması içindi.
Artık eski sahtecilikler devri bitti , fotokopilere bilmemne kadar para ödeyip yola çıkmak mümkün değil. Yapan yok mu, vardır illa ki ama kaza yaptıklarında sigorta mernis üzerinde bir şey bulamadığında bütün hasarı o sürücüye rücu eder ki o zaman hanya konya ve pismanlık belli olur.
Yeni bir muayene de 6 aydan önce girmemelisin. - +1 yıl
O zaman ben SRC aldıktan Sonra yeni is bakayım baktım bu sorun yaratıyor o zaman tekrar teste girerim.6 aydan önce girme neden dediniz? İy
- +1 yıl
Zaten bunun düzeni önce SRC , bunu aldığında psikoteknik muayene almaktır. Bu da 2 ya da 3 ayda biter zaten. 6 aydan önce yenisine girişmemenin sebebini yukarda yazmıştım. Artık herşeyin kaydı tutuluyor ve Sağlık Bakanlığı adına İl sağlık müdürlüğü seni Çemberlitaş merkeze yazı ile davet eder , gitmezlik edersen takibe düşersin. Sana neden ikide bir psikotekniğe girdiğin sorulur ama asıl maksat oradaki doktorun senin genel durumunu görmesidir. Zira olumsuz raporu düzeltmek için yenisine girdiğin bilgisi ertesi gün onların sistemine düşer tarih aralığı dar olduğunda.
Yani artık kaçarı yok bu işlerin.. Aldın madem, kullanmayı dene, baktın sorun çıkıyor o zaman bu süreden sonra yenisine gir.
Ve cihaz ile yonergelerini dikkatle dinle bu sefer ve yapmaya çalış , fasa fiso değil o testler. Onları Ankara da 5 profesor hazırladı , 13 senedir de çalıştırılıyor. Bu sene artık e devlete direk bağlandı konu, zira nedense insanlarımız işin soytarılığını aramaya devam etti ve fkopi sahte raporlara milyarlar ödediler.
Sonuçta kazalara onlar sebep oldu , belge patlak olunca da sigortalardan rücu ile icra kapılarına dayandı Resmi belgede sahtecilik ya da sahte belgeyi ibraza kalkışmak suçu da ayrı konu.. - +1 yıl
Peki genelde işe alınırken ilk önemli konu bumu yani? Hayati önemi var mı başarısız olduğum bu test merkezinde çok önemli mi ise alınırken olmazsa olmaz mı?
- +1 yıl
İlk önemli konu işin kurallarıdır yani SRC. Sonraki gereken ise işi yapacak olanın psikofizyolojik özellikleri ve ruh sağlığının belli limitlerin üstünde olması yani ikincil konu. Bunları birbirinden ayırmak zor, zira , araç dediğin aslında bir uzay mekiğidir böyle düşün. Eğitilmeden aracı kullanmayı beceremezsin , üstüne aracı kullanacak fizyolojik ve psikolojik yeterlilik de elinde ayağında gözlerinde düsünme ve risk almama hatta riski önceden düsünüp kaçınabilme olması gerek.
O testler aslında çok daha ağır ama, Türkiye şu an o kadar gelişmiş değil. Hiç bilgisayara dokunmamış binlerce sürücü hala var ve buna göre aşırı basitleştirilmiş durumda , ancak dünya artık bilgisayar çağında. AB ülkelerinde bu testlerde resmen kan çıkarıyorlar adamdan ve çok ciddiye alınıyor. Bizde ise ben deneyimliyim bu ne saçmalık kafası hala hakim, aslında cihazın gerçeği göstermesi korkulan şey. Savsaklayınca da , böyle art problemler gelişiyor.
Bunda deneyim bilgi araç ya da mesleki skor değil biyolojik ve psikolojik yeterlik aranıyor.
Yani , davranışların rontgeni çekiliyor, kemiklerin ne ise o görünüyor
- +1 yıl
Peki bu konuyu iş hayatımda olumsuz etkisi olur mu? Sigara alkol bile kullanmadım hayatım boyunca yaşım 27 ehliyetim 3 yıllık ve hiç ceza yemedim ehliyetim üzerine.. Bu durumla ilgili olarak psikolojik Zaten sorunum yok herhangi bir sağlık sorunum da yok
- +1 yıl
Sanmıyorum , ancak konuyu ve aşamalarındaki derecelenmeyi ciddiye alman gerektiğini sanırım kavradın. Bunlar meslekte rüşt ispatıdır. SRC esnasında sınıfta deneyimden bahseden maceracı geyikçilerden de uzak dur, oralarda da kameralar var. Başarılar dilerim.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim.. İçime su serptiniz gerçekten kalmış gibi moralim bozuktu kursu aradım psikoteknik merkezini aradım sorun olmaz geçtiniz dedi.
- +1 yıl
Rica ederim , yasal olarak sorunun yok. Geriye kaldı bundan sonra mesleğin gereklerine vereceğin ciddiyet. Sallayanlardan değil, ders veren hocalardan al ne alacaksan ve bir gün karşı karşıya kalacağın da aklında hep olsun.
- +1 yıl
Çok saolun 🙏 umarım bu konuyu pek ciddiye almazlar meslek hayatımda sadece belge üzerinden infaz etmezler umarım 😒
- +1 yıl
Ben KS gibi bir ortamda bu derece ciddi olan bir konuyu seslendirmen için özel teşekkür ederim. Dikkat edersen tek bir geyik yapan olmadı ama , bu onlarca kez de sorunun okunduğunu gösterir. Yani bilmeden farkında olmadan dış dunyada o ozellikle kendi malı dahi olmayan tekerlekli tenekeye binince kendini sultan torunu zanneden , araca veya insanlara bırak yolu yaya geçidinde dahi üstlerine sürerek zarar vermekten çekinmeyen bir grubun da uyarılmasına vesile de oldun :)
Bu işlerde daire illa döner ve hatası olana gelir kapıyı bulur. Bütün bunların özeti budur , herşey de ispatlı görüntülü e devletli artık. - +1 yıl
Aynen öyle çok saolun bilgileriniz için
- +1 yıl
- +1 yıl
@yamac76 Gecenin bir yarısında eksik okumuşum..
2018e kadar olan psikoteknikler basılı rapor halinde ve ilçe sağlık kaşesi taşır. Kart konusu bayadır kapandı, zaten yasaktı da, verilenlerin de bir resmi değeri yoktu. Bunlar
E Devlette görünmezler. E devlete aktarılması da şu anda gündemde değil. E devlet ve her türlü cihazda görünmesini sağlamak için ( telefonlardan bazısında görünür, genelde samsung ) yeniden ve sağlık bakanlığına e imza ile bağlanan bir merkezde yeniden alman gerek.
Yeni ve 2019 da alacağın sanal imza ile eskilerin tamamı devre dışı kalır, bu da 5 sene resmi bakılan heryerde ve e devletinde görünür. - +1 yıl
+1 yılSelamlar benımde bir sorum var acaba konuyu açan kısı yardımcı olurmu? Test merkezı kararı yeterlı degıldır psikiyatrı kararı yeterlıdır yaZıyor sonuç bolumunde yeterlıdır yaZıyor ama sorun olurmu?
35 Yorumla- +1 yıl
Hayır sorun yok. Önemli olan psikiyatri açıdan sağlıklı olmanız ☺️ Benim de öyle yazıyor
- +1 yıl
Çok sağolun hemen cevaplamışsınız teşekkürler
- +1 yıl
Korona yüzünden karantina da olduğum için telefon elimdeydi bildirim geldi ☺️ Şansına artık
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Çok saol teşekkür ederim 🙏
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
Psikoteknik cezaları 01 Ocak 2021 tarihinde başlıyormuş. Ticari araç kullanıyorsanız mutlaka psikoteknik belgesini alın.
11 Yorumla- +1 yıl
Benim hepsi var teşekkür ederim
Kanka psikoteknik almak zor mu ne gibi işlemler oldu bi de 6 ay dolmadan psikoteknik alabiliyor musun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler