En dandik yere bile iş başvurusu yaptığında, masa başında çalışacak adam için lisans diploması istiyor.. Diğer getir, götür, hamallık işleri ise lise ve ilkokul mezunlarına yaptırılıyor. Hangi bölümü okursanız okuyun, kesinlikle tecrübeye ve beceriye göre alıyorlar. Ben staj yaptığım dönemde, lisans mezunu mühendis adamların depoda getir götür montaj yaptığını gördüm. O yüzden kimse birden yukselirim umudu ile işe girmesin veya bu sebeple üniversiteye gitmesin... (Torpiliniz, füzeniz varsa ayrı.) Hayatta herşey öncelikle tecrübelere ve beceriye bakıyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKafanı kullanırsan 😀eğitime falan bakmaz bu iş senin en üst seviyede maaşı alan adamın kazandığı parayı dakikada nette kazanan adamlar buraya kadar bil yeter sana yani kimse övünmesin ben doçent oldum ben doktor oldum sizin kazandığınız parayı günlük harcayan kişilerden birileri düşün yeter
20 Yorumla
Üniversite diploması değil senin orada kendine neler kattığın kariyerini belirler.
Üniversite okumamış ya da okuyamamış fakat kendini bir alanda iyi geliştirmiş herkes başarılı sayılabilecek konumlara gelebilir.10 Yorumla
+1 yılÇiftçilik, organik tarım veya devlet destekli işker yap. Okuman gerek yok. Asgari ücretle 22 ayda kazanacağının en az 3 katını 8 ay gibi sürede alırsın.
18 Yorumla- +1 yıl
*22 değil 12 ay
- +1 yıl
Asıl para o işlerde. Çok ünlü isim var bunları yapan. Çiçek yetiştiriciliğinden tut da, sokucan gübresine kadar. Sen bilirsin. Böyle aran dur 😄
- +1 yıl
*solucan 🤦♀️ arkadaş ne bu ya? Bu ara imla hatası azizliği yaşıyorum.
- +1 yıl
😂😂 Devlet babaya sırtını daya o zaman.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
95Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 309 cevap paylaştı. üniversite eğitimi maaş ya da mevki için alınmaz. öncelikle bu fikrin değişmesi gerekir. Kişinin kendine vizyon ve misyon geliştirmesi. konulara ve sorunlara başka açılardan bakmasını sağlayabilmek için bu eğitim verilir. üniversite eğitiminin amacı sadece bir ünvan bir meslek elde etmek değildir. Lise mezunu birine sorarsanız kendisi orda 15 yıldır çalışıyordur ama bir muhendis 1 sene önce girmiştir ve aynı maaşı alıoruz ne gerek var okumaya diyebilecek kadar kısır bir görüş içinde olması normaldir. Onun bile kıdem hesabını yapamayabilir. Okumaya kıçı yetmeyen ve kendini zeki sanan bir başka biride Acun lise mezunu , Zukerbeg üniv terk die kendisini avutabilir. Siz gidin eğitiminizi tamamlayın, tamamlayın ki toplum olarak kalitemiz
artsın.20 Yorumlayani benim gördüğüm okulu bırakanlar iş sahibi oluyor ve okuyanları yanlarında çalıştırıyor :) yani okulu yarıda bırak :) saka tabiki ama eğer okuyorsan çok klişe bölümlerden farklı gelecekte ve şimdi albenisi olan bir şey olursa para konusunda sorun yaşamazsın ama çok parada mutlu eder mi o da ayrı bence en iyisi sevdiğin bir iş ve o işte başarı yakalamak ve böyle bir düzende ölmek daha anlamlı
10 YorumlaŞart değil tabikii ama kültür ve kendini geliştirme açısından faydası olabilir sana mesela ayrı eve çıkıcaksın çalışacaksın kendi ayaklarının üstünde durmayı falan becereksin vs vs. he tabiki üniversiteye gitmeden polis, bekçi vs vs olanları da görebilirsiniz :)
10 YorumlaTürkiyede üniversite fasa fiso yüksek maaş istiyorsan mesleğin olacak ama gerçek meslek okuldaki sözde meslekler değil ha ben memur olucam dersin oku oku sonra kpss den geç iş mülakata gelince zaten sana tekmeyi koyacaklar çünkü orası zaten yeğen enişte falan olarak ayrılmış
10 YorumlaNe mezunu olduğun değil yaptığın işi nasıl yaptığın önemli.
13 Yorumla
+1 yılTürkiye'de üniversite de okusan, okumasan da yüksek mevkilere gelebilme ihtimalin var. Fakat iyi bir yalaka, biraz şans ve Ankara'da yakınları olması şart. :P
20 Yorumla
+1 yılÜniversiteye çalış😏
Binbir zorlukla üniversiteyi bitir
Yüksek lisans, doktora derken bir şirkette işe gir
Sonra o şirketin sahibi ilkokul ya da lise mezunu olsun
Demek ki şart değilmiş😏20 Yorumlaticaret her zaman kazandırıyor ve o büyük şirketlerin patronları genelde ilkokul mezunu oluyor bu yetenek ya
30 Yorumla
+1 yılAcun un bu konu ile ilgili caps ı internette çok meşhur olmuştur.
"Ben okumadım milyarder oldum. Siz okuyun okuyun.. "diye.
Caps atacaktım xper seviyem yetmedi :)10 YorumlaBen babamdan biliyorum ailesi çok fakir olduğu için zamanında ortaokulu okuyup bırakmak zorunda kalmış çırak olarak bir iki yerde senelerce çalışmış şu an patron ve 5 6 işçi çalıştırıyor.
10 YorumlaKendi işin olmadığı sürece zor... Kendini yetiştirebilirsin okulun verdiği bilgileri misliyle öğrenebilirsin ama elin adamı bilgi birikimine değil diplomana bakacak
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 618 cevap paylaştı.
+1 yılGelinir bir çok örneği iş adamı vs var ülkemizde de.
40 Yorumla
+1 yılSistemin değişmesi gerek okullarda her şey teorik olarak gösteriliyor. İşe giren kişi bu böyle miydi diye kalıyor.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılSoruya bakar mısın?
'Türkiye'de temel problem şu; bilgisi olanın yetkisi yok, yetkisi olanların da bilgisi yok'
Slaven Bilic20 Yorumla Gelinebilir tabii. Kaçakçılık, dolandırıcılık boşuna mı var? :D
126 Yorumla
+1 yılEvet... bakan ya da milletvekili üst düzey yakınların varsa her mertebeye gelebilir hatta cumhurbaşkanı bile olabilirsin👈
10 Yorumla
+1 yılAvm'de çalışan tipler bile lise mezunu neden kazanmasın ki adamlar Baba bile Anne bile olabiliyorsa lise mezunu zaten zengin olacak ki çocuk sahibi
10 Yorumla
+1 yılYüksek mevkilere gelinebilir
Ama ailenin birikimi olması veya bir aile işi olması gerekir yoksa olmaz10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 836 cevap paylaştı.
u +1 yılÜniversite okuduktan sonra da yüksek yerlere gelebilmen için torpile ihtiyacın var.
okumasan da torpile ihtiyacın var.10 Yorumla
+1 yılHayır arkadaşım şu an lise mezunu işini aldı gitti maaşıda 3 küsür üni mezunuda hemen hemen aynı oluyo fark eden bişey göremiyom
12 Yorumla- +1 yıl
Katip oldu 3 e yakın maaş alıyo tamda yılbaşına geldiydi yılbaşından sonra işe başladı zamda geldi hemen o ara başladı işine
Bu zamanda "Keşke okumasaymışım" dedirtiyorlar maalesef
Okuyanlar asgari ücrete garsonluk yapıyorlar10 YorumlaEvet mesela birisinin kalbinde uni okumasan da yok yuksek mevkide olabilirsinnnn ya da babadan mirasin varsa 😂
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılYüksek para kazanıpta ihtisas görmeyen birisini pek dikkate almam, üniversite her zaman farklıdır. Ömrü çalışmakla geçen rmektarlar hariç
10 Yorumla
+1 yılÜniversite mezunu olmak her zaman bir artıdır. Üniversite mezunu olmak şart. :-)
20 YorumlaŞu an için yüksek mevkideyim diyemem ama az kaldı. Cevbım ; Üniversite şart değil.
20 Yorumla
+1 yılünv okuyayım hiç bir mevkim olmasın daha iyi ünv hayatı gibisi var mı ya
20 Yorumla
+1 yılBence gelinebilir ki çoğu büyük ticaret insanı üniversite okumamış insandır
20 YorumlaTabiki de bunu unutma üni okuyanlar okumuyanların şirketlerinde çalışırlar 😂
10 Yorumla
+1 yılTörpil varsa ya da babanın holdingi falan varsa gelirsin tabi
10 Yorumlabence yaratıcı bir düşünce ve çok çalışmak da başarıyı getirebilir. ama çok çalışmak gerek
10 Yorumla
+1 yılUnv diplomasi olmadan bu ulkeye başkan da olunur, diploma sonradan da alinir :)
10 YorumlaBence şart okumadan yüksek mevki olma ihtimali düşük geliyor bana
130 Yorumla
+1 yılGünümüz şartlarında okumazsan daha çok kazanırsın muhtemelen, okuyana ekmek kalmadı.
10 Yorumlaresim safranboluya ait sanırım.
gelinebilir tabi ticaret kafan varsa10 YorumlaYoo bizim belediye başkanı liseyi aciktan okuyo ama bir b. ktan anlamiyo sagolsun milletim sadece adi parti olana oy veriyo😀😀
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı. Yoo artık değil. Eskiden herşeyin bir nizamı vardı artık yok.
10 YorumlaŞart değil. Yaptığun işte başarılı olmaya bak ve çok çalış.
10 Yorumla
+1 yılÜniversite okumadan da yüksek mevkilere gelmis yenetenekli kişiler var
10 Yorumla
+1 yılÜniversite okumadım. Çalıştığım şirkette okuyanlar benden emir alıyor..
13 Yorumla- +1 yıl
Bir muhendis sizden emir alamaz patron olursaniz evet ama diger turlu olmaz
- +1 yıl
Bir değil 10 mühendis benden emir alıyor. Bana sormadan hareket edemiyor.
- +1 yıl
He tamam reis
+1 yılŞart olmus olsa 4 yıl okuyup hiç okumayandan maaş alıyor olmazdım.
10 Yorumladayın varsa konuşamasanda gelirsin bu ülkede hiç merak etme
10 YorumlaBizim ülkemizde malesef liyakat sistemi olmadığından gelinebilir.. yeterki arkanda siyasi güç olsun.. zengin mütaitlerin karşısında ön ilikleyen bürokratmarı bakanları gördü bu ülke
10 YorumlaGelebilirsin. Cumhurbaşkanı bile olabiliyorsun memlekette
20 Yorumla
+1 yılşu anda yüksek mevkidelier coğu üni mezunu değiller.
10 Yorumlagünümüzde öğrenciler ünüversite diye boşuna çabalamıyorlar olsa gerek.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 558 cevap paylaştı. Gelinebilir, abim havalimanında güvenlik olarak başladı, 14 yıldır çalışıyor müdür olacak az kaldı
10 Yorumla
+1 yılÜni mezunu olmayan mı kaldı.
Uçan martı bile mezun😅20 Yorumla
+1 yılbiraz babadan kalma para veya birazcık şeytan tüyü ve şansla olabilir
10 Yorumla
+1 yılTabi ki de gelinilebilir neden olmasın ki zaten dahilerin bile bir çoğu okulu sevmeyen tiplerdi...
10 YorumlaServetin de olsa onu idare edecek bir bilgi bir deneyim şart. O nedenle okumak her zaman artıdır
10 Yorumla
+1 yılönemli olan üniversite okumak değilki saksıyı kullanmak
10 Yorumla
+1 yılGelinebilir tabi ki ustabaşı 6000 TL alırken mühendis 3500 TL alıyordu
10 Yorumla
+1 yılYani daha da yüksek bir mevkiye gelmek istiyosan kesinlikle şart
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılŞartları sıralıyorum. Akpde yüksek mevkide bir yakın. Ve akpli olmak
10 Yorumla
+1 yıldiploması olmayan adam başkan oldu ya laa bu ülke dee...
20 YorumlaAlaylılar şirket holding sahibi olurlar, eğitim li olanlar da onların yanın da kariyer yaparlar.
10 Yorumla
+1 yılUlan bütün zenginler ortaokul terk. Çoğumuz boşuna okuduk
10 Yorumla
+1 yılmevkiden çok başarılı iş kollarında yürünebilir..
mesela Vestel in sahibi..10 Yorumla
+1 yılgelebilir milletvekili amcan var mı ya da bakan dayın
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 588 cevap paylaştı. Üniversite bitiren çok olduğu için artık bir avantajı kalmadı.
10 Yorumla- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat