Üniversitem uzuyor ne yapmam lazım?

Arkadaşlar mühendislik bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Kişisel bir sorun yaşadığım için okulum direkt 2 sene uzadı. Geçen dönem kendimi zorladım ve tüm derslerimi verdim, uzayan 1. döneme almam gereken sadece 3 ders kaldı.
Ancak benim asıl problemim 2. dönemde. Geçen dönem başarılı olunca ortalamam arttı ve bu dönem ekstra 4 ders aldım, altından kalkabilirim yeterli çalışırsam.
Ancak ben ne kadar uğraşırsam uğraşayım bu okul önüme her seferinde başka bir engel çıkartıyor.

Geçen dönem mezuniyet kredin yetmiyor dediler 2 yerine 4 seçmeli almak zorunda kaldım, o 3 dersi uzayan seneme bırakmama sebep oldu.
Bu dönem aldığım ekstra derslere akşam girmem lazımdı, hocayla konuşmaya gittim derse, akşam girmek için izin istemeye ve bildiğiniz çocuk azarlar gibi azarladı beni koca amfide. Neymiş onlar harç ödüyormuş benim ne haddimeymiş akşam onların dersine girmek. Oysaki 4 senedir herkes yapıyor bunu. Bunun ardından artık akşam hiçbir derse giremeyeceğimizi söyledi.
Tüm planlarım altüst oldu, o 4 dersi alamazsam hepsini versem dahi 1. dönemim bitecek ama 2. dönemim 2. seneye kadar uzamaya devam edecek, belki de 1 veya 2 dersten. Gerçekten sıkıldım arkadaşlar
Ne yaparsam yapayım, ne kadar uğraşırsam uğraşayım sürekli bir şeyleri değiştiriyorlar, sürekli yeni bir şeyler ekleyip duruyorlar ve bunlar sürekli bize engel olarak geri dönüyor. Maksat kendilerine sorulduğunda “bakın biz bunu yaptık” demek. Ancak yaptıkları her saçmalık bizi daha da zorluyor
Zor bir derse başlıyorsunuz, giren profesörün derste yaptığı şaka arabasının anahtarını gösterip bu araba değişsin mi bu yaz arkadaşlar demesi.
Ailemle aram geçen sene bozuldu okul yüzünden, telefonlarıma dönmüyorlar bile. Bilet alıp eve dönmeye dahi korkuyorum onlarda bir şey söyler iyice yerin dibine girerim diye.
Sadece çalışmam lazım ancak adamlar o hakkı dahi elimizden alıyorlar, saçma sapan sebepler yüzünden.
Bir şekilde içimi dökmem lazımdı, artık gerçekten bilmiyorum ne yapmam gerekiyor
Üniversitem uzuyor ne yapmam lazım?