Bence iyi bir iş hayatına sahip olabilmemiz için ve daha fazla para kazanabilmemiz için üniversite okumamız gerekir?
Evet öyle
Hayır öyle değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yanlış düşünüyorsunuz ! Üniversite kendini geliştirebilmek ufkunu genişletmek öğrenmeyi öğrenmek, sorgulayabilmek ve hayata farklı bakış açıları getirebilmek için gereklidir meslek konusuna gelince sırf üniversite okudu diye iyi bir meslek sahibi olup çok para kazanan biri görmedim. Türkiye de açılan onlarca gereksiz üniversite yüzünden gereğinden çok üniversite mezunu var Türkiye de üniversite mezununa değil becerikli adama ihtiyaç var bunlar, tesisatçı, boya badana ustası, Dıs cephe ustası, Güzel çizimler yapabilen kitap kapağı ya da içeriği oluşturabilcek ya da bir cafe'nin duvarına güzel resimler yapabilcek sanatçılara ihtiyaç var. Bizlerin üniversite okumaktan daha çok kendimizi geliştirmeye ihtiyacımız var ve işverenlerin de artık bu diploma sevdasından vazgeçmesi gerek.
Eğitim herkese lazım. Eğitimsizlik bu ülkenin en büyük sorunu.
Bu konuyu KS nin vitrine çıkarması da iyi olmuş. Eğitimin sürekli teşvik edilmesi gerekir. Ama ailelerin de bilinçlenmesi gerekir. Dersleri kötü olan çocuğa baskı yapmak ve şiddet uygulamak çok mantıksız. Eğitim sadece okuduğun bölümü bitirip iyi bir maaş ve işe sahip olmak için okunmaz. Eğitim bir ülkedeki bir çok şeye etki eder. Eğitimli insanlar daha donanımlı olurlar, kitap okuyan insanlar daha donanımlı ve kültürlü olurlar. Üniversite okumak asla yetmez, hayat boyu kitap okumak, filmler izlemek, başka şehirleri gezmek vs sürekli bir şeyler öğrenmek ve kişinin kendisini geliştirmesi gerekir.
Eğitim bir ülkedeki her şeyi olumlu etkiler.
Kariyer için aslında üniversite kişisel gelişim içinde çok faydalı mesela içinde yüzlerce farklı kültürden kişilikten kişileri barındırıyor sonraki süreçte adaptasyonu kolaylaştırıyor. İlk bilinçli inisiyatiflerin alındığı müessese
Bir insan baba mesleği yapacaksa bile okumalı. Diplomasını alıp sandığına koyacaksa bile okumalı. İnsanın kendini geliştirmesi, ufkunun açması, bilmesi, öğrenmesi güzel şey vesselam...
Cevap
19Cevap
E yaani soru içinde cevap ama bununla sınırlamamalısın üniversite hayatı insanın gerçekten geliştiği aklını daha fazla kullanmaya başladığı vizyon sahibi olduğu olgunlaştığı hayattır sadece para değil yani.
Üniversite yaptığın kontaktlar, kişisel kapasiten ve edindiğim deneme yanilmalar, hırsın karşılığında emeğin olmadığı sürece şu kadarcık artısı yoktur kişiye. Getirin bana parmakla gösterilen iç mimar lari tasarımcıları 👍💡
Üniversite sana iş alırken avantaj sağlar yoksa başka işe yaradığından değil..
Hayatı tanımak için, iyi bir meslek sahibi olmak için ve de iyi bir eğitim için.
yani ben okudum ne oldu diye sor hiçbir şey. yapabiliyorsan bir meslek öğren. okuduğum bölümle alakası olmayan bir iş yapıyorum şu anda çok mutluyum. mesleğimi de kendi kendime öğrendim.
Şu an ki mesleğin ve okuduğun bölüm nedir? Merak ettim
Ucuz malin alicisi coktur
Gelecekte lise mezunu dönemi bitiyor
Yasiniz genc iken elinizden geleni yapin
Ticaret bilmiyorsaniz okumalisiniz
Üniversite kendimizi geliştirmemiz için bulunmaz bir nimet. Öncelik kişisel gelişim olmalı sonra maddiyat düşünülmeli.
İyi bir diploma alış iyi bir maaş ile geçinmek için.
2yıllık bir bölümle tıp avukatlık aynı değil. Atanamayacağın boş bir bölüm okumak masraf dışında hiç bir getiriside yok.
Daha fazla para kazanma kısmı yanlış. Okuyan insan çok zengin olmaz hiç bir zaman. Ticaret yapan çok zengin olur.
Üniversite denilen şey, gençleri belirli bir zaman dilimine kadar oyalamak ve dizginlemek içindir.
Bu ülkede adam kayırma var hirssizsan vergi kaçırıyorsan zenginlesirsin torpille işe gitmek varken üniversite okuyup zaman ve para masrafı gereksiz görülüyor
ilkokul mezunu insanlarin patronunuz olmasini istiyorsani z uni okuyabilirsiniz
Lise mezunuyum. Üni okumadık...
Şu an 4 yıl okuyup boşta kalanlardan daha iyiyim...
Sigorta yemek yok asgari ücret prim...
Güzelmil. Ne üzerine çalışıyorsun?
@Üzeni-Yolla çağrı merkezi
Gayet güzel bravo valla 😉
@Üzeni-Yolla Üniversite mezunları da zaten genel de çağrı merkezinde çalışıyorlar. Kalifiye iş pek yok bu ülke de işin kötüsü kaliye üniversite mezunu da azınlıkta.
Bende anlamadım herkes mezun olmaya bakıyor oysa ilkokul mezunu olup bir çok bilgiye sahip arkadaşlar var
Bence ünv okumak çözüm değil önemli olan kendini donatmak nice insan var ilkokul mezunu ama çok para kazanıyor
universitelerin çoğu lise gibi ya olmuş heralde bir kaç yıla kalmaz universiteler de zorunlu olabilir olsa çok iyi olur
herkes okuyo zaten okuma sende eksik ol :D
İyi bir iş sahibi olabilmek için
Bence unufersde çok gusel 🤣
Diplomalı eş ek olmak için.
Haklısın
Zaman kaybı üniversite ama okuyoruz malesef
Bölüm nedir?
Koca bulmak için üniversite
Tr de atama yoksa okuduğun bölüm okuman mantıksız
Katılmıyorum
Kesinlikle iyi bir iş sahibi olabilmek için
lazım çünkü...