Meslek lisesinin iyi ve kotu yonleri nelerdir?

merhaba arkadaslar simdi ben meslek lisesi mezunu olarak iyi ve kotu avantajlarindan bahsetmek istiyorum oncelikle tatli konusalim
iyi yanlari: erken yasta meslek sahibi olursun dersler uygulamali olur genelde cok teorik dersler olmaz tarih, cografya, matematik, dil ve anlatim, turk edebiyati v. b dersler cok onemli olmaz genelde okudugun bolum dersleri ve uygulama onemlidir ve isyeri acabilirsiniz isyeri acma belgesi verirler.

kotu yonleri: eger universite hayaliniz varsa gelmeyin meslek lisesine derim genelde meslek lisesine gidenler yas gruplari buyuk olur teorik dersler cok onemsenmez turk dili, dil ve anlatim, tarih, cografya, matematik gibi dersler agirli gorulmedigi icin kazanilmasi zordur cogu meslek lisesi mezunlari kazanamaz duz lise ve anadolu lisesi konularda sizden ondedir ve siz onlardan geri olursunuz eger butceniz var ise ben 1 yil ara verip dershaneye gidicem derseniz ozaman belki olabilir ornek bizim siniftan bahsedeyim 31 kisiden 20 kisi baraji asamamisti 11 kisi baraji asmisti 7 veya 8 kisi kazandi universiteyi cogu geri dondu farkli bolumler secmislerdu zorlanmislardi 2kisi ancak okuyabildi o kisi sinfiimizin en caliskan kisiydi okul birincisi olmasina ragmen farkli bolum ve 2 yillik bolum okudu simdi daha once mezunlari eski mezunlar diyeceklerdir biz nasil kazandik diye arkadas eskiden 2yillik sinavsiz gecis hakki vardi dikey gecis sinavsizdi eskiden meslek lisesinden 4yillik okumak kolaydi sinavsiz gecilebiliyordu simdi bunlar kalkti ve haksizlik oldugunu dusunuyorum neyse beni ilgilendirmez benden sonraki yasa bu diyecegim o ki secerken iyi dusunun ve asla cocuk gelisim bolumu yazmayin meslek lisesinde ne icin yazmayin onu anlatayim cocuk gelisim ne universite kazanabilirsiniz ne is bulabilirsiniz ancak koca bulabilirsiniz bizim sinif ne universite okuyabildi ne is bulabildi. ona gore okuyun soyliyceklerim bukadar hoscakalin :))))) good bye!
Güncellemeler
+1 yıl
yukaridaki yazdiklarim hepsini yazamaadim neyse meslek lisesi egitim 4yildir 9sinif diger okullar gibi ayni dersleri gorur 10siniftan sonra farklilasir son sene okula gitmezsin staj olur son seneyi saymasan eger 3 yil egitim gormus olursun lise 2 bolum dersleri gormeye baslarsin lise 3 ise hem ders hem uygulama 4sinif staj okula gitmezsin benim donemimde boyleydi simdi bilmiyorum nasil ama farkli bolumleri okuyabilirsininiz eger universite okumak hayaliniz yok ise hoscakalin..
Meslek lisesinin iyi ve kotu yonleri nelerdir?