Yeni yapılan bir araştırmaya göre, okula erken başlayan çocuklarda DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) görülme ihtimali diğer yaşça büyük çocuklara oranla yüzde 34 daha yüksek çıkmıştır.Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya ekleyebilirsin. çocuklar
7 diye düşünüyorum. Bu tür DEHB gerçekten 6 yaşında genelde gözlemlenebiliyor. Daha aklı oyunda 7 yaş altı olan çocuğun 7 iyi bir başlangıç için uygundur. Ama tabiki ebeveynin gözlemlediği unsurlar çok çok mühim çocuğum ilk okula hazır diyebilmeli Anne ve Baba. Bu 6 yaşındada gayet olabilir diye düşünüyorum.
Şimdiki 4 +4 + 4 sistemi iyi.7 yaşında ilkokula başlanıyor.10 yaşında ilkokul ,14 yaşında ortaokul ,18 yaşında lise bitiyor ve hepsi adil bir şekilde 4 yıl.4 yıllık üniversite ile en az 16 yıl eder.
Çocukların okula başlama yaşı fiziksel ve zihinsel gelişmesiyle alakalı bir konudur. Bu da refah seviyesiyle ve beslenme kalitesiyle doğrudan bağlantılıdır. Bugün Almanya'da okula başlama yaşı 5 veya 5,5 bildiğim kadarıyla. Türkiye Almanyanın refah seviyesine ulaşırsa ailelerin beslenme kalitesi de artar. Bu durum çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini etkiler. Bu sayede okula başlama yaşını 5-5,5 yaş seviyesine çekmek mümkün olabilir. Bizim uzun adamın yaptığı gibi ben böyle düşündüm, böyle olacak şeklinde olmaz bu işler. Dünya alem g. tüyle güler adama.
İlk öğrenilen yer , ilk okul ailedir. Bence yaşı olmaması lazım. Potansiyeli ve gelişimi olan çocuklar erkenden keşfedilmeli , ilgili alanlara yönlendirilmelidir. Diğer çocuklar içinse gelişim programları düzenlenmesi gerekli ve henüz keşfedemediği potansiyelleri için çalışılma yapılması yerinde olur. Bilinçli bir nesil için gerekli olan budur.
Eğer çalışıyorsanız ilk emzirme döneminden sonra kreş eğer ev hanımı iseniz 3 yaş mutlaka anaokulu gitmeli çocuk erken yaşta olgunlaşıp sorumluluk sahibi oluyor ancak annenin tutumu çok önemlidir çocuğun davranışlarında
En İyi Cevaplar