Arkadaşlar benim 2 katlı bir erkek giyim mağazam var fakat 2 hafta sonra tamamen değişime gidip bayan giyime çevireceğim. Penti firmasıyla anlaştım ve bir katında sadece penti ürünleri satılacak ve bildiğiniz üzere çoğunluğu iç giyim ürünleri. Alt katta ise normal giyim ürünleri olacak. Şu anki haliyle mağazamda 2 kasiyer, 6 da reyon görevlisi personel çalışıyor. kasiyerlerin biri bayan, diğeri erkek. reyon görevlilerinin ise 1i bayan, 5'i erkek. Sizce bayan giyime geçtikten sonra personellerin tamamını bayan olarak değiştirmeli miyim? Erkek personel, müşteri kitlesini olumsuz etkiler mi? Bir bayan olarak siz böyle bir yere girdiğinizde karşınızda nasıl kişiler görmek istersiniz? Yardımlarınıza göre en kısa sürede kararımı verip yeni bayan elemanlar alacağım çünkü. Herkese çok teşekkürler şimdiden.
Cevabın nedir?
+1 yılbence böyle çok uygun. kapalı bayanlar falan iç giyimde erkekten yardım istemezler. ama mesela ben bir giyim mağazasına girdiğimde bayan reyoncular kıskançlıktan güzel ürünleri çıkarmıyolar :D erkekler bu size çok yakışır falan diye yorum yapıyolar bence böyle kalsın :D
142 Yorumla
Soran+1 yılahah çok haklısınız aynen böyle oluyor :D o yüzden penti katında sadece 2 bayan, normal giyim katında da 2 bayan 2 erkek çalışacak. sizin gibi bayanlar için de gerekli donanıma sahip 2 erkek olacak. erkeklerden çekinen, benimle bayanlar ilgilensin diyen için de 2 bayan daha olacak. bayan şart çünkü kabinlerin önünde bayan durmalı. kıyafet değiştiriyosunuz sonuçta orda duran erkek olursa kulağından tuttuğum gibi kapının önüne koyarım :D
- +1 yıl
çok doğru kabinin orda sıkıntı olur şu an gayet orantılı bence böyle kalmalı :D
Soran+1 yıldur daha karar aşamasında yani 2 hafta sonra değişiyo ürünler bayan giysileriyle :D o zaman ben hemen bir çıktı hazırlıyım 3 deneyimli bayan personel aranıyor diye :D
- +1 yıl
deneyimli aramasan ben çalışırdım bak :D
Soran+1 yıldeneyimin yok ama maşallah hepsinden iyi biliyosun işi :D nerde yaşıyosun?
- +1 yıl
ankarada yaşıyorum. alışverişe meraklı olunca hepsini biliyosun böyle :D
Soran+1 yılyorumların falan çok iyi ama bir bayanın, bayan personele ve erkek personele bakış açısını falan yorumlaman çok hoştu :D profilini inceledim de yüzün, fiziğin falan da çok müsait aslında istanbul'da olsa büyük ihtimalle alırdım seni ama Ankara tüm hesaplarımızı bozdu malesef :D
- +1 yıl
a tüh ya. neyse bir gün ankaraya mağaza açarsan mutlaka haber ver :D
Soran+1 yılçılgın bir kızsın ya açarsam emin ol ilk personelim sen olacaksın :D sen de istanbul'a taşınırsan haber ver, istediğin kızı kovarız seni sokarım :D
- +1 yıl
tabi mutlaka bulurum seni. kızlardan en güzelini kovarız :D
Soran+1 yılahaha çok kötüsün :D söz verdim bir kere mecbur sen hangisini istiyosan onu kovcam :D ama sen istanbul'a gel çünkü ankara'da bu kadar yüksek maaş veremeyebilirim mağlum burada işler çok fazla :D
- +1 yıl
anlaştık en kısa zamanda geliyorum. akbilde isterim ama
Soran+1 yılayıp ediyosun maaşını etkilemicek şekilde aylık sınırsız akbil yaparım ki zaten yakın oturursak ben alıp bırakırım seni eve.
- +1 yıl
yakında ortakta olurum mağazaya :D
Soran+1 yılahah dur yavaş yavaş :D hayır demem ama yüküm hafifler hem :D
- +1 yıl
tamam ortak anlaştık :D
Soran+1 yılahah kıza bak ya iki dkda geldi dükkanımı elimden aldı iyi mi :D çok tehlikeli kızsın valla anahtarı sana bırakıp çekip gitmeye korktum şimdiden :D
Soran+1 yılbu arada maaşta da baştan anlaşalım sonra beni köşeye sıkıştırma konuşmamıştık diye :D 1800 TL net, her sattığın ürün başına %8 komisyon, yemek ve akbil ücretlerini veriyorum. işe de ben götürüyorum ama full akbil olduğu için uzak oturursan beni yorma kendin gel hahaha :D
- +1 yıl
çok ayıp şurda ortağız o kadarcıkmı vercen
Soran+1 yılortak olunca yarı yarıya olur zaten de şimdi şimdilik çalışanım olcaksın mecbur :D dur bakalım hemen dükkanı senin üstüne niye yapıyım bir anda :D ama kartaliçeymişsin sana haftada 1 değil 2 gün izin ve beşiktaş maçlarına kombine. beraber her maça gitcez :D
- +1 yıl
oo bak o zaman kesin olur bu iş
Soran+1 yıltamamdır şimdiden senin sözün geçer zaten benden başka tüm çalışanlara :D bu arada penti için cama yeni gelen ürünler için fotoğraflar basılacakmış. bir de model tutacakmışım ve ona çorapları giydirip fotoğraflarını dükkanın camına asacakmışım. giderleri penti karşılıyormuş ama bir de fiziği ve yüzü çok güzel bir model bulcaz of şimdi işin yoksa model kızın tribini çek :D
- +1 yıl
bir soru bu kadar dolambaçlı sorulur :D
Soran+1 yılahah havanı sevsinler sana fotoğraf çekimlerine de sen katıl demedim tabi ki :D
- +1 yıl
diyebilirsin canım hiç hayır demem :P
Soran+1 yılahah yüzün çok asık ama biraz gülümserim ve çoraplı fotoğraflarımı cama asmanda sakınca yok dersen derim maşallahın var senden iyisinin nazını hiç çekemem hem maaşın da oturduğun yerden ikiye katlanır daha ne istiyosun :P
- +1 yıl
yarın istanbuldayım asdfgh :D
Soran+1 yılAhaha biletini de aliyim nasil olsa tum masraflarini bana kitliceksin bir ucundan tutuyum :D yalniz saka bir yana keske istanbul'da yasaydin hic mulakata bile sokmazdim sen bu sempatiklikle ise basvurdugun surece :D
- +1 yıl
bende çok isterdim gerçekten :D böyle patron kolay bulunmuyo :D
Soran+1 yılAhah inan bana baska patrona birak her istedigini yaptirmayi, sen diye hitap bile edemezsin :D diger calisanlar da senin kadar rahat degil bu arada bir tek sana ozel olcakti o da en bastan yumusak yuzumu kaptin bir kere :D
- +1 yıl
acayip havam olurdu o zaman :D
Soran+1 yılOlurdu tabi ben orda yokken senden izin alcaklardi her konuda :D benim kadar sert olmana izin vermezdim tabi ama yine de ekran yuzumuz olcaksin gidip de kasiyerle ayni konumda olcak halin yok :D
- +1 yıl
ama üzüldüm ben şimdi ya. böyle iş kaçarmı
Soran+1 yılBen de uzuldum cunku gercekten senin kadar seytan tuylu ve aradigim yuz diyebilcegim birini kolay bulamicam. Aklimda seni tum kiyafetlerle fotograflamak vardi sen aklima soktuktan sonra. Dukkanin dergisi, kitapcigi gibi bir sey yapacaktim ve tum kiyafetlerimizi seninle sergileyecektim. Oyle reyonlarda falan surundurmeyi dusunmuyodum cunku fotograflarda gordukleri modeli kiyafet katlarken gormeleri hos olmazdi
- +1 yıl
ne diyelim kısmet. umarım bulursun aradığın gibi birini :)
Soran+1 yılUmarim bulurum senin gibi fit bir model ve senin gibi neseli elemanlar :) fotograftaki corabin cok seker bu arada cok guldum :D
- +1 yıl
ahaha hiç dikkat etmemiştim teşekkür ederim :D çorap hastalığım var benim :D
Soran+1 yılEger tum coraplarin boyle sevimliyse cok hosuma gitti keske her hastalik boyle olsa :D
- +1 yıl
daha ne çoraplar var bir görsen :D
Soran+1 yılAhah goster bir ara ya corap reyonu da yapcam nasil seyler koyuyum? :D
- +1 yıl
patron mesaj atta bende seni görüyüm ama :D
Soran+1 yılAtarim ya ayip ediyosun mesajlarin acik mi? :D zaten 1bucuk sene daha dukkanin basinda duramicam okuldan dolayi :D belki okul bitince baska sektore yonelirsem isi birak ankara'ya gelirim o zamana kadar beni ortada birakmazsan :D
En İyi Cevaplar
+1 yıltabiki erkek çalışmalı. hele erkek yakışıklıysa birsürü kadın sırf onu görmek için gider, tanıyorum öylelerini birsürü var. özellikle eşcinselse kadınların halinden de anlar
11 Yorumla
Soran+1 yılpersonellerimin maşallahı var ama işte işin kötüsü eşcinsel değiller :)
+1 yılböyle bir kural yok ama bayanlarin rahatca alisveris yapmasini istiyorsan bayan olmasi gerek.
Gerci büyük sehirlerde bu durumda oldukca rahat insanlarin cogu bazende cekingen ..19 Yorumla
Soran+1 yılüst katta erkek olmayacak çünkü penti katı olarak orası yani çoğunlukla iç giyim ürünleri olduğu için o kata erkek çıkmayacak. alt kattaki ürünler de normal bayan kıyafetleri olacak, belki orada 1-2 erkek çalıştırabilirim. bazı bayanlar giydikleri kıyafetin erkek gözüyle yorumunu da isteyebiliyor çünkü almadan önce.
- +1 yıl
evet olabilir ama üst katta bayan calistir. ve kasayida üst katin farkli olsun iki ayri kasa böylece sorun olmaz
Soran+1 yılaynı şeyi düşünüyordum ben de. iç giyimin kasasıyla diğerini ayrı tutacağım. hatta muhtemelen aşağıda 2, yukarıda bir kasa şeklinde yapabilirim çünkü normal kıyafetler çok daha fazla gidecek. tek kasa yetmeyebilir, sıra beklemekten de kimse memnun kalmaz sanırım.
- +1 yıl
olabilir ancak yer varsa yani sorun yok ama yer yoksa o zaman sorun olur.. darlik acisindan
Soran+1 yılalt kat fazlasıyla geniş yani işimi çok rahat görecek şekilde. üst kat da zaten iç giyim olacağı için onlar fazla yer kaplamayacak. 3 kasa fikrini düşüneceğim eğer dediğiniz gibi penti ürünleri için bir kasayı yukarı alacaksam.
- +1 yıl
evet penti icin tek kasa yap hemde cirosu belli olur ne kadar kazaniyorsun filan.. o aprayida yeni mal almak icin kullanirsin sadece penti icin bir sene sonra. bakarsin ne kazandirmis sana
Soran+1 yılevet bu mantıklı. penditen umutluyum ama çok kazandıracağını düşünüyorum. sadece çorap değil, her türlü iç giyim olsun, pijama olsun birçok ürünleri mevcut. en azından erkek kıyafetlerinden daha çok kazandıracağı kesin :)
- +1 yıl
Valla bir sene sonunda belli olur
Soran+1 yılaynen öyle. sıfır k�r bile elde ettirse devam ederim, zarar ettirmediği sürece sonuçta bölgede isim hakkını alan tek kişi benim yani müşteri kitlesinin ne zaman artacağı belli olmaz. ayrıca Penti tabelasını görüp içeri girip, diğer ürünlerden alanlar da olabilir yani isminden de faydalanabileceğimi düşünüyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yıliç giyimde tabik bayan çalışan olmalı yoksa müşteriyi kaçırısın erkekten çekinilrler ama bayan olsa öyle sorun olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yıliç giyimle normal giyim iki ayrı katta olacak yani iç giyim kısmında zaten hiç erkek olmayacak. normal giyim kısmında erkek olmasında sakınca var mı diye sordum zaten ama cevapların tamamında birkaç erkek olması iyi olur yorumu geldi. yani 2 tane erkek personeli tutacağım, işlerine devam edecekler.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
1Cevap
+1 yılsadece iç giyim ürünlerinde bayan eleman olursa iyi olur diğerleri önemli değil. bir de onlara söyle müşterilerin peşinde dolanmasınlar :(
14 Yorumla- +1 yıl
ahahahha ikinci cümle aynen :D
Soran+1 yılzaten o yüzden erkeklerin tamamını çıkarmayı düşündüm. sevgilisine hediye almak için gelen bayan müşterilerin bile peşinde dolanan personel gördükten sonra çok tereddütteyim yeni halinde erkek çalıştırma konusunda :D
- +1 yıl
hayır cinsiyetle alakası yok ki insan gergin hissediyo ya :( hem yazık çıkarmayın kimse sorun etmez
Soran+1 yıl1 bayan 5 erkek var ama penti bölümünde zaten 2 bayan çalıştıracağım. alt katta da 2 erkek 2 bayan düşünüyorum yani mecburen 3 bayan daha alıp, 3 erkek çıkaracağım :/
İç giyim için illaki bayan personeller olmalı. Ve işe talibim mağaza nerede?
123 Yorumla
Soran+1 yıliç giyime zaten erkek asla sokmam, kendim de çıkmam mal yerleştirmeler dışında. İstanbul anadolu yakasında.
Soran+1 yılsen nerede yaşıyorsun ki? penti katında 2 tane bayan çalıştırmayı düşünüyorum, erkek asla çıkarmam o kata. diğer normal giyim bölümünde de 2 erkek 2 bayan olmasında sakınca yok değil mi?
Soran+1 yılteşekkür ederim bu şekilde ayarlıyorum o zaman :) uh çok uzakmış ya anadolu yakasının herhangi bir yerinde olsa seni akşamcı yapıp, kendim çıkarken seni de evine kadar bırakırdım ama küçükçekmece çok fazla uzak :)
Soran+1 yılaslında avcılar merkezde açacaktım ama evi burada alınca işi de burada kurdum mecbur. kısmet işte avcılar olsa çok rahat gelirdin ama şimdi anca müşteri olarak beklerim yolun düşerse :)
Soran+1 yılPendik'te ama şimdi isim vermiyim burada reklam yapmak için sormuş gibi olmasın ki zaten bayan giyim olunca isim değiştireceğim, ona da henüz isim bulamadım. zaten görünce tanımaman imkansız, üstünde kocaman Penti tabelası olan tek mağaza olacak çarşıdaki :)
Soran+1 yılmüzikle de ilgileniyormuşsun ya, yardımlarının da karşılığı olarak eğer yolun düşerse ismimi ver, ben cenk'in arkadaşıyım selamı ver size diyip ücretsiz alışveriş yap. sevdim seni bari benim de sana yardımım dokunsun :)
Soran+1 yılkibar ve ilgili tavrın, müziğe olan ilgin, hemen iş başvurusunda bulunman falan sempatik geldi işte bakalım belki de ben varken gelirsin o zaman tanışmış oluruz :)
Soran+1 yılaynen :) umarım senin gibi hevesli kişiler başvurur işe. birazdan cama ilan asacağım yeni bayan personellerin alımı için. bir testten geçirelim bakalım ne kadar iyiler :)
Soran+1 yıldeme öyle ya üzüldüm bak :/ alanınla ilgili sektörlerden de tanıdığım bir yer yok ki yardım ediyim. keşke aramızda 3-4 ilçe falan olsaydı çok rahat getirir götürürdüm. senin için iyi para nedir bilmiyorum ama normal bir mağazaya göre iyi de maaş veriyordum :)
Soran+1 yılkeşke zamanında kuzenimin avrupa yakasına davetini kabul etseydim de şimdi seni işe alsaydım. günlüğü 60 TL'den çalıştıracağım yeni mağazadaki elemanları ve yaptıkları her satış için de %8 komisyon alacaklar. yemek ücreti de benden, akşamcıları tek tek evine bırakıyoruz, haftada en az 1 gün izin falan. sana bir süre iyi gelirdi yani sanırım :/
Soran+1 yılaynen ama sen bana o kadar yardım ettin ya sen de karşılığını alcaksın inanıyorum :) en az bu kadar iyi şartlarda bir yer bulacağını düşünüyorum sen yeter ki ara burada vakit kaybetme :)
Soran+1 yılben teşekkür ederim, iyi günler dilerim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen zaten karar vermişsin bayan eleman alacaksın
ama kadın mağazasında erkek de çalışabilir iç giyimde olmadıkça :)11 Yorumla
Soran+1 yıliç giyim bölümünde tabi ki erkek hiç olmayacak :) ben normal kıyafet ve elbiselerin olduğu katta erkekler devam etmeli mi, bunda bir sakınca var mı diye sordum :)
iç giyim üzerine ise ağırlıklı bayan çalıştır.
15 Yorumla
Soran+1 yılpenti katında zaten sadece bayan çalışacak ama normal giyim bölümünde erkekleri tutmaya devam etmeli miyim diye sordum. işlerini iyi yapıyorlar fakat müşterilerin tamamı bayan olunca kendilerini bozarlar mı bilmiyorum.
- +1 yıl
normal giyim katında erkek mutlaka olsun. Misal 5 personelin olacak ise 2 si erkek olsun. Kadınlar kıyafet konusunda erkek görüşüne ve fikrine daha çok güvenirler. Heleki bazı kadınlar var bayanlara gıcıklar sırf sadece bayan satıyor diye almamazlık bil eyapabilirler. Yalnız erkekler her kadına yardım edelim diye atlamasın bir kenarda beklesinler zaten fikir ve yardım isteyen bayan çağırır
Soran+1 yılaynı fikirdeyim. aşağıdaki arkadaşa yaptığım yorumda da söyledim zaten bazı bayanların, satın almadan önce erkek yorumu almaya mecbur hissettiğini. 3 erkek çıkarıp, 3 bayan alacağım. normal giyim katında 2 erkek 2 bayan düşünüyorum bence gayet ideal bu şekilde. sonuçta etek, şort falan alacak kişilerle kabin önünde erkek personel ilgilenmesin. dediğiniz gibi gerektiğinde ilgilenecek 2 tane de erkek iyi olacaktır.
Soran+1 yıleyvallah, çok teşekkür ederim :)
elbetteki bayan calismali
11 Yorumla
Soran+1 yılpenti bölümü ayrı bir katta olacak, oradakilerin tamamı bayan olacak zaten. alt kattaki normal giyim bölümüne de iki erkek iki bayan koymaya karar verdim. buradaki tüm arkadaşlar o şekilde yönlendirdi beni. bayanlar, giydikleri kıyafetler hakkında bir de erkek gözüyle yorum duymak isterlermiş. bayan ağırlıklı olup, araya 2 tane erkek serpiştireceğim?
+1 yılBayan çalışmalı.
15 Yorumla
Soran+1 yılsadece penti katında mı yoksa mağazanın tamamında sadece bayan mı olmalı?
- +1 yıl
Mağazanın tümünde bayan olmalı.
Soran+1 yılşu an kafamı karıştırdınız. normal kıyafet yani (pantolon, etek, elbise, t-shirt, body, kazak, şapka, bere, mont) tarzı şeylerin olacağı bölümde 2 tane erkek olması gerektiğini söyledi tüm üyeler. bayanlar üzerlerine giydikleri şeyi almadan önce, erkek yorumu almaktan memnun oluyorlar sanırım. pentinin olduğu kattaki kasiyer bile bayan olacak ama onda sıkıntı yok.
- +1 yıl
Erkeği kasaya koyabilirsiniz o zaman. Onun dışında kıyafet denerken vs üstümüz başımız açılabiliyor erkeklerinde başımızda dikilmesi yardımcı olmaya çalışması beni rahatsız eder o yüzden bayan olmalı dedim.
Soran+1 yılkabin başlarında bayan olacak zaten. erkekler sadece aradıkları modeli göstermede, bedenlerini vermede ve en son müşterilerin isteği olursa bakıp, yakışıp yakışmadığı yönünde fikir beyan etmede görevli olacaklar. bahsettiğiniz gibi bir şikayette bulunan bayan olursa zaten o elemanı sorgusuz sualsiz atarım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Bayan giyim mağazasında erkek mi çalıştırmalı yoksa bayan mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler