Dün "Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar adıyla yürütülen bir kampanya var. Hatta bunun için bir dernek dahi kurulan bir dernek dahi var. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. Ortalama emeklilik yaşı ülkemizde 52'dir" başlıklı bir yazı okudum ve soru aklıma geldi. Örnek olarak, bunları söylemek isterdim: Emeklilik yaşının en az olduğu ülkeler: Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Rusya, Hindistan ve Japonya, en çok olduğu ülkeler ise Norveç, İzlanda, ABD, Hollanda, Avustraliya oluyor.
Elinizde olsaydı, emeklilik yaşını ne kadar ederdiniz? Bana kalırsa insan ne kadar güçü yetiyorsa o kadar çalışabilir.şimdiki gençlerin emekli hali :)
Emeklilik yaşı ne kadar olmalı? İnsan kaç yaşına kadar çalışmalı?
Emeklilik yaşı her ülkenin insanlarının ölüm yaşını, çalışma şartlarını, sağlık, mutluluk yüzdesi, vs bir çok araştırma yapıldıktan sonra belirlenir. Abd de 38miş rusyada 70miş e bizde 65 olsun demekle olmuyor. Türkiye şartlarında 50 olmalı ki hayatını bu ülkeye adamış bir kişi ölmeden önce bir 10 sene hayatını yaşasın ama yok devlet diyor ki sen artık benim işime yaramıyosun al sana 1000tl ne b*k yersen ye.
En fazla 50. Başkanın dünkü açıklamasından sonra kimse 2 yıl milletvekilliği yapan emekli oluyorda, hak insanların hakkı olunca mı yük oluyor diye kimse sormadı sorgulamadı neden? Çünkü o zekada birisi olsa karşısındakiler, zaten o şekild e bir açıklama yapmazdı. Karşısındaki insanlara düşünebiliyor musunuz? Diye soruyor, düşünebilse senin karşında olmazlardı zaten.
45 ya da 50 olmali bence... Hayata adim atiyosun ilk 5 yas flu zaten hatirlamiyosun 6 da okula basliyosun 18 e kadar garanti okul mahkumu 18 de en az 22 ye kadar okuyosun Sonra is bulcem para kazancem derken 24 ya da 25 oluyo Sonra 60 yaşina kadar caliş babam caliş Yaa erken emekli yapin iste arkadan gelen nesil kolay iş bulsun calisanlarda vakitleri dolmadan hayatin tadina varsin
Alışveriş & Hediyeler konusunda 417 cevap paylaştı.
Şimdi, emeklilik yaşında sınırlama olmasın da çalışma saatine göre kota olsun diyeceğim, katakulliler ile onda da torpiller yaşanacaktır elbet. Yaş düşürülsün diyecek olsam bu sefer de 50 yaş altı işsiz sınıf nüfusu artacaktır. 65 bence yerinde bir sınır.
Gücü olmayıp yaşa takılanlar için büyük sıkıntı, tam rahat edeceğin yaşlılık döneminde çalışmak da kafamın aldığı bir şey değil. 45 itibariyle bence herkes emekli olsun.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2b cevap paylaştı.
20 yaşında işe girmiş 25 yıl çalışmış 45 de emekli olmuş 95 yaşında adam devletten 50 senedir emekli maaşı alıyor emekli maaşı kimin vergisiyle ödeniyor çalışanın başka sözüm yoktur
Sen de girip sen de olsaydın keşke. Napacak adam 70 olunca emekli maaşını mı kessin devlet? Ya da 70 yaşına kadar mı çalışsın? Tanrıyla sözleşme mi var 95i görecek diye?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 606 cevap paylaştı.
İnsan 50 yaşında emekli olmalı. Fakat, ben 97'de işe girdiğimde devlet bana dedi ki, "bana her ay maaşının yarısı kadar para öde, bende seni 44 yaşında emekli yapayım" sonra devlet bans dedi ki, "ben bu işten vaz geçtim, sen bana 12 yıl daha para öde ben seni o zaman emekli yaparım. Üstüne üstlük büyük masraflı ilaçlı hastalıklarınada karışmam" dedi. Bir devlet sözünü yerse, nasıl devlet olur? Ayrıca söyledikleri gibi 38 yaşında emekli olacak kişi bini geçmez, bu sayı 6 buçuk milyon değil, 5 milyon kişi masrafı da sarayın ve millet vekillerinin masraflarının toplamı kadar bile değil. Devlet halkına sözünü tutmak zorunda.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,9b cevap paylaştı.
Emeklilik yaşının ne olacağı, olmasi gerektiği 1- o ulkedeki ort. insan ömrü 2- issizlik oranı 3- çalışma kosullari 4- çalışanın satın alma gücü.. vs durumlarin hepsi düşünülerek karar verilmesi gereken hassas bir konudur. Lakin sistem kapitalizmdir ve devlet denilen kurum zenginin ve güçlünün açıkça her iktidarda yanindadir. Amaç çalışanı maximum kölelik şartlarında kullanıp en aziyla yetinmesini sağlamaktır. Bunun icin de turlu yalan propagandalarla halka ellerindeki şeyin olabilecek en iyisi olduğu konusunda ikna etmek ister.
Kendi işi kuramayan/kurmayan veya eğitim, bilim ile ilgili işi olmayan kişilerin emeklilik yaşı kişinin işindeki fizyolojik yeterliliğine bağlıdır. Ben, emeklilik yaşının her meslekte aynı olmadığı gibi kişinin belli bi' işte fizyoloji ve psikolojine göre işini değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve kamuoya bağlı olmayan işlerin dışında liberal ekonomik kaynağını sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Emeklilik aslında çalıştığı zaman aldığı maaşın bi' kısmını keserek, işten çıktıktan sonra belli bi' zamana kadar verilen paradır. Bu cümleyi baz alırsak, emekliliğin belli bi' yaşı olamaz...
45 yaş idealdir. Adam 55-60 yaşında emekli olduktan sonra ne yapsın hayat mı yaşasın. 45 yaşında emeklilik olursa alttan sürekli yeniler gelir döngü oluşur atamalarda sıkıntı olmaz. İşsizlik azalır. Emekli olan insan da yıllardır çalışmanın yorgunluğunu atar. 60 da emekli olup ziraat atm de hayat tüketiyor emeklilerimiz.
Aynen bence de. Adam 55-60 kadar eşşek gibi çalışıyor. Sonra da ölüyor. Şirket sahibi, CEO, sanatçı vs olsa neyse. İnsan belli yaştan sonra hayattan zevk almak istiyor.
Kadınlarda 55, erkeklerde 58 ideal. Nedeni sadece emekliliği düşünmek değil, ortalama yaşam süresi de baz alınmalı. Artı olarak emeklilik genç kesile is olanaklarının açılması demektir. Sadece emekli olur yönünden bakmamak lazim. Bunun için geniş perspektif açısı ile bu konuya değinmek gerekir. Simdi gücü yettiği kadar çalışsın dersen, her insanin gücü kaç yaşına kadar bunu kaldırıyor.
Azerbaycanda emekli yaşı 70 ama millet 55-60 yaş arası ölüyor devlet para vermemek için 70 yapmış emekli yaşını.. nede olsa devlet biliyor o yaşa kadar yaşayan yok
bakide nerimanovda kardiyologia hastanesi var. 5 numaralı hastanenin orası. orada bir hekim var. bu xanım hekim doçenttir. aldığı maaş 250 manat. hiç yakışmıyor. o kadar eğitim almış. devlete hizmet veriyor. ayrıca eğitim de veriyor aldığı maaşa baxın. yazık günah
48 yaşında olmalıdır en düşük emekli maaşı 2820 lira olmalıdır. bir evde bir kişi emekli ise kirada oturuyorsa emekli maaşı yetmez o kişi emekli iken de çalışmak zorunda kalyor ya da birikimi varsa anca öyle geçinir. türkiyede insanlar emekli olmadan önce de yaşamıyor emekli olduktan sonra da yaşamıyor çile çekiyor devlete ödediği parayı 25 sene biriktirip bazı yatırım araçlarında değerlendirse eline 2 ile 4 katı para geçebilir
Ülkenin geliri tüm illere pay edilmeli, insanlar rant batağından kurtulmalı nerde yaşıyorsa ihtiyacını görmeli tüm iller toprak zenginliğine göre; gelişim göstermeli bu sistem böyle gitmez hepimiz biliyoruz rant da bir yere kadar kısır sistem tıkanmaya mahkundur
Yıpranma olan mesleklerde 40, diğerlerinde 45 yas olmalı maksimum. Emeklilik sonrası iyi bir hayat için emeklilik tazminatı ve maaşları da iyileştirmeleli.
Erken emekli edersin sorun çıkar, adam 70 e kadar çalışmak istiyor, İşsiz kalmak istemiyor... Geç emekli edersin, itiraz eder.. Bazı sıkıntılar çözülemiyor..
emeklilik yaşı 55 yaş uygundur bence. 65 çok fazla ki zaten insanlar emekli olunca bile çalışmak zorunda kalıyor ülkemizde bari 55 den sonra bir yandan emeklı aylıgı gelsın de rahat etsin insaf be
40 olsa guzel olur. Yine calismak isteyen calissin ama en guzel yillarini insanlar calisarak geciriyor. Gezemeycek kadar yaslaninca emekli olsan ne olacak.
Türkiye'nin ömür ortalamasını baz alarak 10-15 yıl geriden emekli ederdim en fazla yaslansada insan çalışmalı çünkü insanlar emekli oluyor devam ediyor çalışmaya yani iki maaş alıyor gerek yok böyle şeylere
Alışveriş & Hediyeler konusunda 504 cevap paylaştı.
45- 50 arası olmalı, insanlar artık yediklerinden ve pis havadan dolayı çabuk hastalanıyor. Ömür artmıyor aksine kısalıyor. 50 yaşında ki bir adam işçi olarak çalışamaz.
Ben olsam 45-50 yapardım. Ayrıca milletvekili maaşlarını ve zamlarını iyice azaltır, emeklilik maaşını yükseltirdim. 70 yaşında adam çalışmak zorunda kalıyor. Yazıktır günahtır.
@esporsk ekonomisi bozuk ülkelerde böyledir 😊süpergüç dediğimiz ülkelerde bile böyle hemen hemen cünkü devlette sınırsız para yok bunları karşılamakta sıkıntı olucak Emekli adam sonuçta yatısta ölesiye kadar cebine para giricek onu da hesaba katmak lazım Zaten 60 65 te pil bitiyor insanın 75 85 yıl ömür biçtiğimizi varsayarsak
En İyi Cevaplar