İlk defa gidicem de bu yıl
Arkadaşlık ortamı nasıl , bilmiyorum.
Arkadaşlık ortamı nasıl , bilmiyorum.
Niyeti kötü insanlar olacak ve sen bunun farkına bile varamayacaksın. Kimse göründüğü gibi değildir. Ortam yapacağım diye saçma dapan şeylere düsenlerin birsürü örneği var. Aceleci olma. Ilk gözüne kestirdiginle arkadad olacaksin diye bir kural yok. Biraz insanlari izle, yalniz kalmaktan korkma. Ilk zamanlar kalabalik arkadas gruplari olusacaktir ama merak etme şıpır şıpır hepsi dökülecek o gruplar dağılacak. Acele etme yeğenim, acele etme.
Canım sen kendini kimseye ezdirme biri sana kötü bir şey dedi mi hemen cevap ver kimse seni küçük görmesin başarılı ol zaten bak etrafında nasıl toplanıyorlar
Teşekkürler
Iyidir ınsallah ede. Hemserim dikkat et herkese güvenme on yargılı da olma hep bir sınırın kuralların olsun ama üniversitede 1 kişinin arkadaşlığı yetmez mesela tek birinin arkasına gitme herkesle muhabbet et yerini bil gidilecek zaman olur gidersin gidilmeyecek zaman olur gitmezsin. Özellikle üniversitede erkeklere dikkat et samimi olma pek. Onerim bunlar. Liseden var ki olmuyor biraz daha ergence olan okullarda oluyor.
Bende çok merak ederdim sorardım hep gittim gördüm geldim. Ve tek öğrendiğim bayan arkadaşlara yalan söylemek hoşlarına gidiyor. Bakalım sen ne öğreneceksin..
Bakalım..
Cevap
41Cevap
Üniversite = survival life.
Okucağın yıl boyunca herşeyle karşılaşacaksın. Dostlarin dost değilde, birer Tanıdık olduğunu göreceksin. Üniversite de ekmek gibi yavaş yavaş pişeceksin. Hayatini birkaç açıdan değistircek bir zaman dilimi. Bir yandan hayatinin guzel ve kiymetli zamanlari, bir yandan da kara zamanlarin.
Yamyamlar. Çıkarcılar. i*nenin cebinde sigarası var sigara istiyor. Kız sigara istemiş bundan sarma vermim die benden istedi. Bende zannediom kendi içcek kıza verdi geldi bida istiyor. Knk kahve ısmarlasana.. Knk bowlinge gidelim. gidiyoruz Knk para kalmamısta sen versene. Ayrı ayrı kişiler hep. En sonunda üniyi bıraktım.
İlk tanıştığın arkadaşların kadar samimi olamıyorsun sonradan tanıştıklarınla, ilgi alanına göre öğrenci kulüplerine gir seneye girerim diye düşünme hem kendini geliştirir hem yeni arkadaşlar edinirsin. Tanışma partileri veya etkinliklere gitmeni tavsiye ederim. İlk haftalarda aktif ol ve ilerleyen zamanlarda konferans, sempozyum gibi etkinliklere katıl derim
Hangi üniversite? Ben üni son sınıftayım benden sana tavsiye arkadaşlık için acele etme üniversitede arkadaşlıklar çıkar üzerine kurulu özellikle erkekler sana yakınlaşmaya çalışır dikkat et. Mümkünse yalnız takıl sadece not almaya ve derslerine odaklan
Ben de hazırlık okudum 1. sınıfa geçtim yurt hayatı zor eğer kendi halinde biriysen daha zor herkes sanki cadılık yapmak için toplanmış bıraya inşallah bu sene bölümden veya kulüplerden v. s daha güzel arkadaşlıklar kurabilirim
kendiliğinden olusur zaten bunu dusunup zaman kaybetme ama kazik yemeye simdiden hazirlan kimseyede guvenme
İlk işin etrafı iyice gözlemle gerisi zaten geliyor
Bende ilk defa gidicem ama tavsiyem herkesle samimi olma herkese güvenme
Dicle üniversitesi çok güzel d. bakirda yaşıyorum melek gibi insanlarıda var şeytan gibi olanlarida bu yıl çok kişi uniye yeni girecek dikkat etmeni tavsiye ederim umarım güzle arkadaşlıklar kurarsn
Çok teşekkür ederim kuzum <3
Rica ederim ❣️❣️
Bende Diyarbakır’da yaşıyorum. Hatta üniversite lojmanlarında kalıyorum her konuda yardımcı olabilirim
Lisedeki gibi bekleme arkadaşlıkları bence bu bir. Gidip karakterini ortam için değiştiren çok kişi vardır ilerde pişman olur çoğu. Birde eğer okulla alakasız başlarsan öyle çevre yaparsan sadece eğlenirsin ilerde ünili işsizler ordusuna takılırsın
Kurma arkadaslik onermem selam gunaydin o kadar unv arkadasliklar çıkar icindir bunu hic bir zaman unutma
Önce süz bir kimseye belli etmeden sonra arkadaşlık kur. Kimle nasıl arkadaş olunur onu bulmaya çalış.
Ben ilk gün tanistiklarimla arkadasim hala ama herkes boyle olmuyo bende sans varmis :D kimseye herseyini anlaticagin kadar guvenme unutma isin icine cikarlar girince ablattigin seyler icin pisman olursun
Kimseye güvenme arkadaş gibi görünür sonra değişir. Bir kaç ayda gerçek arkadaş anca bulursan.
Üniversite ortamını anlatayım
Herkes kafasına göre takılıyor rahat ortam 😂😂
Senin gibi olanlarla kendiliğinden bir araya gelir arkadaş olursun
Umarımm
Yeni jenerasyon eski den bilgi alıp uygulamaya çalışırsa gelişme görülemez ben de gidicem üniversiteye doğaçlama takıl
lisede nasıl arkadaşlık kurduysanız aynı şekilde olacak..
Akışına bırak. Arkadaş bulacağım diye kendini kasma , bulursun da hiç şaşma...
Bilemicem, benim ortamım olmadı. Hoş bende pek aramadım 🙄
Yurt sinif ve bolum seklinde ilerler genelde. Ama sen genele uyma kafana yatan kuluplerden yuru
Valla ben başlamadan tanistim universitenin itiraf sayfasinda su bölum okuyanlar diye paylasim yaptim okuyanlari takip ettim dmlestik ve hala arkadasligimiz devam ediyor😂
bir arkadas arayisina girme , once bir ortami tani , iyi gozlemle
Eger arakadas arayisina girersen hep kotulerle , cikarcilarla arkadaslik kurarsin
İçinde nasıl bir karakter var ise ona benzer kişiler ile arkadaşlıklar oluşacaktır
Hemen arkadas bulmana gerek yok ki zamanla olucak zaten lisede ne yaptiysan orda da oyle olucak
erkeklerin tek derdi sekstir ortamların cogu bozuk menfaatcidir
Aman aman.. Benden uzak olsunlar
öyle demekle olmuyor işte
Herkese güvenme ilk çevreyi gözlemle. Sağlam arkadaş ortamı oluşursa süper. Ahh şimdi tekrar o günlere dönebilsem
Özlüyor musun o günleri :D
Tabi ki özlüyorum. Bizde ortam süperdi. Arkadaşlarla aynı binada evlere çıktık. Her akşam toplanırdık eğlenirdik. Sohbet muhabbet partiler vs ortam çok iyiydi
Üniversite ortamı hiçbirşey e benzemez gidince görürsün 😜😜😜
Valla benim kafam rahat 4 arkadaşımla aynı yerdeyiz
İlk gidip merhaba ben bilmem ne dediğin zaman kurılur ve ilk tanıltıklaronla genelde geçirirsin
Dogum kontrol hapi al yanina sonra burda arkadas ortaminda tanistik sevistik hamilemiyim diyorsunuz
Hahahah
😂😂😂
Gıcıksın ya
Aaa nasil canim ya
Gıcıksın işte
Tabikide hayirr
ben bir türlü kuramadım o ortamı. samimi olmadığı için
Valla ben de kurdum hepsinin yüzü okul bitince çıktı hiç biriyle konuşmuyorum
Hadi ya :( kötü olmuş
Üniversiteli mi oldun sen boncuk 😂
Evettt :D
Veteriner fakültesi :D
Mezun olunca öküzlerini tedavi ederim bir ara :D
Ooo çok korktukk ksdksdksd
üniversite arkadaşlığı otogara kadardır
Arkadaşlıktan uzak durmak iyidir...
alışıyosun güzel arkadaşlık kruuluyor
Asla lise gibi olmaz hep menfaat
Çıkar ilişkisi tamamen.
Sağlam arkadaşlık olmuyor öylesine takılıyorsun.
Merak etme noldu anlamadan ortamı kurarsn
Nereye gidicegine baglı
Hangi ünite gidiceksin
İlk senenin liseden pek bir farkı yok
Ben de bilmiyorum istersen konuşalım?
Olur , sen beni takip et
lisedeki gibi ama ortam daha geniş
süprizini kaçırma gidince görecen nasılsa :D
Herkesle tanış arkadaş ol önce
Anlatıyım
Lütfen
Az bekle işim var şu an
Bekledim
😂😂😂
Bende koptum😅😅
@Kestanesever beyefendi kendisini dünyanın merkezinde sanıyor da szhgfs
Herkese selam ver derslerde sık sık soru sor espri yap bu seni tanınır yapacak
2. Aşama tanıştığın insanlardan wp iste ve ufak ufak sohbetler başlat
3. Aşama sohbette ilerlediğin kişilerle grup kur
4. Aşama grubu aynı şekilde büyüt
5. Aşama grupla geziler eğlenceler buluşmalar düzenle okul içerisinde ve dışarısında aktivitelerde bulunun
Artık çevren var ve hergeçen gün kendiliğinden büyüyecek.
Mission completed ✔️
Merak etme onlar seni bulur
Hepsi boş ya
Ortamlar güzel. Ama yataklar capcanlı
Tövbe Estağfurullah sxhggs
Malesef öyle okul eskort dolu. parayı yedir karıyı becer
Ne yazık ki beni kimse parasıyla etkileyemez.
Neden sen zenginmisin
İnsanlara , parasına göre değer vermiyorum
Beleşmi yatacan
Hiç yatmıcam.
Ne yapaxan
Bölümümü dereceyle bitirmek için ugraşıcam
Erkeklerle baş göz olma hemen yatağa atarlar
Dikkat ederim kendime
İlaç atarlar içkine harcarlar seni. Bir kaç kız gördüm. İlaçına ilaç attılar. Adı çıktı resmen
Lise gibi
Hangi bölüm ve şehir
Veteriner fakültesi - Diyarbakır
Hayırlı olsun merak etme oranın insanı iyidir için rahat olsun bu konuda
Sağol
Hangi üni?
Dicle üniversitesi - veteriner fakültesi
Nerde o doğuda mı
Diyarbakır :D
Bn kendmnkine sukrediim o zamn :))
Bilmem
Ortama uyma çok