Üniversitede istemediğim bölüm geldi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar üniversite tercihlerimde en üst sıralarda çok yüksekten atmak gibi bir hata yaptım ve puanımın tuttuğu yerlerin kontenjani dolduğu için alınmadım. Sakarya tarih bölümü geldi. Tanıdığım kimsenin olmadığı bir şehir ve bu bölümde tek iş imkanı formasyon alıp öğretmen olmak. Öğretmenliğin de bana göre bir bölüm olmadığını düşünüyorum çünkü ben sunum ödevlerinde bile heyecan yapan çekingen biriyim. Diğer yandan 1 sene mezuna kalsam hem okulun bana verdiği ek puan yarıya düşecek ve başarısız olmam durumunda bu bölüme de giremeyecegim hem de çevreme karşı bir mazeret göstermek zorunda olacağım kötü hissedeceğim. Babamsa beni evde durdurmak istemiyor, üniversiteye gitmezsem hazirlanmak yerine 1 yıl da olsa çalışmamı istiyor. O kadar kararsızım ki. Siz bu durumda napardiniz ya da bana ne yapmamı önerirsiniz yardımcı olur musunuz lütfen 🙏
Üniversitede istemediğim bölüm geldi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?