Çok kez duydum bu havalı kelimesini onun için açıklama gereği duydum. Kimse sırf hava olsun diye kendini bu tehlikeye sokmaz. Kimse bu meslek havalı, karizmam olsun diye günde 12 saatten fazla çalışmaz.(bazen görev nedeniyle 18 saatten fazla ayakta durmak zorunda kalabiliyorlar)
Günlerce eve uğramadıkları oluyorBu Yunus biriminde çalışan bayan polislerde var.
Bazen yoğun iş nedeniyle eve çok geç saatlerde o'da uyumak için gidiyorlar, ailelerinin yüzlerine hasret olanlar var.
- Özel hayatları varla yok arası
- Çalışma saatleri düzgün değil
- İzinli günler belli olma biliyor
Ama ne olursa olsun mesleğini sevmeyen yapamaz
Kadını erkeği yok baştan söyleyeyim zor meslek!
Yunus polis olmak istiyorum diyen adaylar,
1. Motosikletli polis timleri biriminde çalışmaya istekli olmalı 2. Amirler hariç, 28 yaşını doldurmamış olmamalı 3. Erkekler 1.75 cm, bayanlar 1.70 cm’in altında olmamalı 4. Sağlık açısından hiçbir engeli olmamalı 5. Motosiklet sürüşü fiziksel yeterlilik gerektiren bir araç olduğu için, kişiler atletik ve sportif yapıya sahip olmalı
Bu Vatan'ı koruyan herkes Asker/polis bunu oturdukları yerde yapmıyorlar.
Çok fedakarlıklarla bu mesleği sürdürüyorlar.
Onlar için dua edebiliriz sanırım.
Bu mesleği seçenlere sadece şunu söyleyebilirim, çok güçlü ve cesur olmadıkça bu mesleği yapamazsınız.
Kendinize güveniyorsanız, saatler bana uyar diyorsanız seçin bu mesleği.
Vatanını koruyan herkese ihtiyaç vardır.
Herşey gönlünüzce olsun.
Yunus Polisleri Bu İşi Hava Olsun Diye Mi Yapıyorlar? Hayır!
Bu heriflerin bundan yaklaşık 8 yıl kadar önce haberlere düşmüş bir olayı var.
Parkta arkadaşlarıyla şarap içiyor diye 18 yaşında bir çocuğu dövüp sakat bırakmışlardı.
Kabaca araştırırsanız havalarından geçilmediğini ve polis teşkilatının en kasıntı tiplerini içerdiklerini bilirsiniz.
Ama genel polis profiline göre daha iyi seçilmiş, daha eğitimli tiplerdirler, fiziksel elemeden de geçtiklerinden boyu posu yerinde adamlardan oluşurlar.
Altlarındaki motor genelde 1200 cc, İstanbul trafiğinde bu adamlardan kaçacak fazla adam yok o yüzden.
13
3 Yorumla
Bence diyen
+1 yıl
Aynen öyle. Üzülerek söylemeliyim ki, aralarında sizin bahsettiğiniz kişiler var. Yok dersem yalan söylemiş olurum. Ama bu iyilerde var unutmayalım, kötüler için bunları harcamayalım.
Evet öyle basit bir meslek diil o bir gercek. Ama cok tanıdıgım var o meslekte. Hepsi meslegini seviyor ama Havalı oldugu icin. Fotograflarini paylasip instagramdan kiz dusuren var. Kimse inkar etmesin simdi. %40ı orda o meslegi hakkiyla yapiyor. Meslek olarak %45i hava olsun diye yapıyor. ya da o yuzden gelmis. Gerisi ise tamamen kendini adamıs.
13
2 Yorumla
Bence diyen
+1 yıl
İşte ben de onun için diyorum kötü olanlar yüzünden iyileri de harcamayın.
polislerden pek hazetmesemde sokaktaki hırsızla namussuzla baş etmenin yolu bu şekilde sert ve acımasız olmaktan geçiyo he bu dönemde hükümet nedeniyle amirlerinin verdikleri emir doğrultusunda çok sayıda masum insanın canını yakıyolar ama yinede başı sıkışanın yardımına ilk koşanda onlar oluyor
Ah birde karizma yapcam diye egolu tavırlarla kasıla kasıla hareketlere girmeseler iyice şebek oluyorlar çünkü :) İşsiz olanlar için ideal meslek çünkü benimde liseden arkadaşım mesleksizlikten oldu nefret ede ede yapıyor kimse demesin yani cani gönülden istiyorum diye :)
vatanı koruyan herkese büyük saygım vardır. ama trafik polislerini pek sevmiyorum. çünkü Ankara da yaşayan varsa bilir bazen caddelerde inip trafiği açarlar işimize 20 dakikada gideriz genelde hiç karışmazlar kavşağa park etsen bile araçlarından inmezler bazende trafiği kasten kilitliyorlar amaçlarının ne olduğuna dair fikrim yok. ama trafik şubenin işini düzgünce yapmadığına eminim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yunus polisler çok havali oldugunu dusunuyorum, sanki dunyayi biz yarattık edasındalar hepsi.
Askeri kuvvetlerin personellerinin çektiği çilenin yanında bu ne ki? Ayrıca hava diye yapandan tut parası için yapanda var, türlü türlü insan var bilemezsin. Eski bir astsubay öğr. ve bir astsubay çocuğu olarak söylüyorum Pöh dışında hiçbir Polis birimi, askeri personellerin çalışma koşullarına denk ya da fazla bir performans göstermiyor.
1.70 boy sınırından emin misiniz? Ben 1.62 diye biliyordum. Polisliğe 1.62 ile giriliyor diye biliyorum.
2
1 Yorumla
Bence diyen
+1 yıl
Yunus’lar genellikle uzun boylu, kalıplı kişilerden seçilmektedir; Erkekler 1.75 cm, bayanlar 1.70 cm’in altında olmamalı. Evet dediğin boyda polis olunur ama birim olarak "Yunus" olmazsın.
kardeş sen herkesı kendın gibi şerefsiz zannediyorsun da ondan asıl senın aklı kıt bizim insanımız vatan severdir bak PÖH alımının 10 katı başvuru geldi insanlar öleceklerini bile bile gidiyorlar tek derdi işsizlik olsa insan olmeye gider mi?
@Pisi-cik ulan zırto kim gider o dağa taşa yok yok yok işte. Millet aç sefillik içinde. Gidenlerin çoğu memur çocuğuydu. Şimdi lise mezunu alıyorlar ölüme bile bile gidiyorlar. Birileri çocuğu askerlik bile yapmazken garibanın çocuğu kir pas içinde hala öyle. Kaldı ki ölüme bile torpili olan gidiyor.
lan kardeşim herkes sen herkesi kendın gibi vatansız pıç mı zannedıyorsun arkadaşım adam 4 yıllık müzik ögrenmeliği bitirdi kpss puanını aldı ögretmeliğe hayli hayli yetiyordu ama bile bile özel harekat polisliğine gitti millet sadece işin parasına baksa ölüme gitmez sok sunu kafana profil fotorafındaki bayragını sıktıgımın pıcı
@Pisi-cik ulan nesebi gayri sahih veledi haremeyn anası amme hizmeti veren ibni şarmuta git bu masalları torununa anlat.5 milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor tüik raporu bu. Gerçekte daha fazlası çıkacak. Ev kadınlarını evde kalmış kızları ünviersiteli işsizleri saymıyorlar.
En İyi Cevaplar