Lys maratonu bitti, yerleştirmeler tamamlandı. Kayıtlarda yapılıyor derken üniversite hayatı başlıyor. Bencemde yeni üniversitelilere biraz tavsiyelerimi sıralayayım dedim.

İlk günler arkadaş canlısı olmanızı tavsiye ederim hemen hemen bu ilk tanışmalarda arkadaşlıklar devam ediyor. Arkadaş çevreniz üniversitede çok önemli, kesinlikle eğitiminizi etkiler.
"LYS kötü geçti daha yüksek bekliyordum"
"Aslında bu bölümü beğenmiyorum"
gibi muhabbetlere asla girmeyin, aşırı itici oluyor.
Mümkün oldukça YGS & LYS mevzusunu kapatıyoruz.
Birkaç ay yurtta kalın ve o ortamı görün isterim. Herkese güvenmemeyi öğrenmek lazım tecrübe sağlar. Herkesle yüz göz olmayın, her türden insanla muhatap olacağınızı unutmayın. Muhabbeti minimumda tutmaya çalışın.

"Üniversiteyi kazandım nasıl olsa bir şekilde geçerim" gibi bir düşünceye kapılmayın, kapılanlar hemen unutsun. Çalışmadan kazanmak burada imkansız!
Okulun sosyal faaliyetlerine katılın. Daha sonra pişman olursunuz tecrübe ile sabittir. Hocalarla aranızı daima iyi tutun ters düşmemeye bakın gerekirse yağ çekin. Ders notlarınızı daima tutun, tutamazsanız da tutan kişiler kankanız olsun.

Sizlerde tavsiyelerinizi paylaşın lütfen, teşekkürler...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
En İyi Cevaplar