Sanal Kariyer Fuarı Nedir? İlk Kariyer Fuarı Deneyimim!

Kimikio

Merhaba! Sanal kariyer fuarı nedir? Kariyer fuarı ne amaçla yapılır ve nasıl fayda sağlar? İlk sanal kariyer fuarı deneyimimi size aktarmaya çalışacağım. Global bir şirketin sanal kariyer fuarına katılarak, deneyimledim.

Kariyer fuarı nedir?

Sanal Kariyer Fuarı Nedir? İlk Kariyer Fuarı Deneyimim!

Kariyer fuarları, şirketler ile iş arayanların buluştuğu yerlerdir. Şirketler, standlar açarlar. İlgi duyduğunuz alan doğrultusunda şirketlerin temsilcileri ile görüşebilirsiniz. Onlardan değerli bilgiler alabilirsiniz. Genelde markalar kendi reklamını yapma amacı gütse de, bazı markalar bu süreci işe alım için bir ön süreç olarak görürler. Fuara CV ile giderek, CV’nizi bırakabilirsiniz. Fırsatın nereden doğacağını bilemeyiz.

Sanal kariyer fuarı ise dijital ortamda gerçekleşir. Çok firmanın katıldığı organizasyonlar dışında, markanın kendi özelinde de bir sanal kariyer fuarı düzenlenebilir. Ben de size tek bir markanın oluşturduğu sanal kariyer fuarından bahsedeceğim.

Global bir markanın sanal kariyer fuarı

Sanal Kariyer Fuarı Nedir? İlk Kariyer Fuarı Deneyimim!

Sanal kariyer fuarı yaklaşık 2 saat sürdü. Bu süreç, bölümlere ayrılmıştı. İlk olarak ülke direktörü sunum yaptı. Ardından insan kaynakları, pazarlama ve satış-destek departmanlarının direktörleri kısa ve öz sunumlar yaptılar.

Sunumlar bittikten sonra aktarılan bilgiler dahilinde, bir program ile 5 soru soruldu. Sorulara doğru cevap verenler arasından ilk 5 kişiye hediye çeki dağıtıldı.

Son olarak da katılanların soruları, ilgili yöneticiler tarafından samimi şekilde yanıtlandı.

Kariyer fuarından neler öğrendim?

Sanal Kariyer Fuarı Nedir? İlk Kariyer Fuarı Deneyimim!

Kariyer fuarında işe alım süreçlerine ve markanın işleyişine dair detaylı bilgiler verdiler. Birkaç önemli noktayı size iletmek istiyorum.

  • Üniversitede okuduğunuz bölüm, sizin sınırınız değildir. Hedefiniz, hayaliniz doğrultusunda kendinizi geliştirerek farklı bir iş kolunda çalışabilirsiniz.
  • Şirketlerde çalışacaksanız, ilk olarak küçük/orta ölçekli şirketlerde işe girmeye çalışın. İlk işiniz büyük ölçekli şirkette olursa, belirli görev dahilinde pozisyonunuz sabit kalabilir. Oysa küçük/orta ölçekli şirkette, farklı pozisyonlara geçerek en iyi olduğunuz alanı keşfedebilirsiniz. Ayrıca sistemin parçasına değil, bütününe hakim olursunuz.

  • İş başvurularında üniversite önemlidir ama tek kriter değildir. Alım sürecinde, deneyimleriniz ya da üniversitede katıldığınız faaliyetler öne çıkar. Bir nevi yeteneklerinizi iyi pazarlarsanız, işe alınma ihtimali artar. Başvurular incelenirken, sadece kağıtta yazan bilgilerden tecrübeniz ölçülemediği için referanslar da önemlidir.

Bunlar dışında henüz yolun başındaysanız, İngilizce öğrenmeye özen gösterin. İş ilanlarında olmazsa olmaz olarak görülen kriterlerden birisidir. Son olarak eklemek istediğim kariyeriniz doğrultusunda size fayda sağlayacak tüm etkinliklere katılmaya çalışın. Öğreneceğiniz en ufak bilgi, iş başvurularınız için büyük farklar oluşturabilir.


Fuarda dikkatimi çeken detay

Sanal Kariyer Fuarı Nedir? İlk Kariyer Fuarı Deneyimim!

Fuarda dikkatimi çeken, samimiyetleri oldu. Kendi reklamlarını yapmaktan ziyade karşılıklı bilgi aktarımı ön plana çıkarılmıştı. Kendileri ile sürekli iletişimde olabileceğimizi, işe alım süreçleri için bağlantı kurabileceğimizi belirttiler. İlk sanal kariyer fuarı deneyimim olmasına rağmen oldukça fazla beğendim.

#kariyerfuarı #SanalKariyerFuarı

Sanal Kariyer Fuarı Nedir? İlk Kariyer Fuarı Deneyimim!
25 Cevap