Kademe kademe soğuk suya alıştırmaya çalışıyorum fakat her banyo girișimde sanki soğuk suya hiç dokunmamișim gibi aynı soğukluğu veriyor 🥶bir türlü alışamıyorum.
Bugün de işte banyoda kademe olarak değil düz soğuk suyu açtım 🚿 ve ebemiin damını gördüm.. Öyle bir kasıldım ki duştan çıkınca belim tutuldu rüku'nun yarısına bile eğilemiyorum😂
Yavaş yavaş kanks. Duş aldığın zaman sıcaklıkları yavaş yavaş kıs. Bugün 20 derece ise yarın 15 derece 3 gün sonra 10 derece de gibi ilerlersen alışırsın. Ve birden bire soğuk suyu açma ilk başlarda. Ilık su gelsin yine yavaş yavaş soğuğa ayarla o şok etkisinden kurtulabilmek için.
Kanks ben soğuk sudan nefret ederim. Terliyken bile ılık değil sıcak suyla duş alırım. YA da alırdım diyeyim bundan 2 ay oncesine kadar. Sana söylediğim gibi yaparak alıştım. Bu aıştırmalar bitince bir kaç kez şoklanmana izin ver. Anlayacaksın ki şoklandıktan bir süre sonra vucut alışıyor. Ama alıştırma yapmadan aniden böyle bir şeye karar verip şoklanırsan nefret ediyor insan bunu keşfettim kendimde :D
Birden yapacaksın aşama aşama yaparsan hiçbir etkisi olmaz. İlk anlarda kasılıp titredikten sonra alışmaya başladığını fark edeceksin. Vücut sıcaklığıınla soğuk reaksiyona girince rahatlama hissini yaşayacaksın
Ne derece soğuk olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım. Ben mesela kutup soğuğunu da denedim özdldlgşvl ağzınıdan tükürüklü kan geldi o derece. Normal soğukla da yıkandım, o daha idealdi
Olmuyor hocam olmuyor.. Başta işe yarıyor sanıyorsun sonra bi sonraki banyo maceranda aynı şeyi tekrar yaşıyorsun hahhshs bir türlü olmuyor Benim vücut ısımla alakalı olduğunu düşünüyorum
Tamam işte aynısını sormuşum. 😊 Başta soğuk gelen su, o kızgın ve uçsuz bucaksız çöller gibi pürüzsüz ve parlak sırtında ısınarak bacaklardan aşağıya iniyordur... Neyse bu kadar yeter 😊
Yazdığın şeylerin çok abazaca olduğunu bilmeni isterim 🐱hiç bir kadın ve erkeğin daha önce konuşmadığı biri hakkında bunları söylemesi size normal geliyor olabilir ama bana sapıkça geliyor
Terbiye/saygı denen bir şey var.
Neyse bu konu tartışmaya değmeyecek bir konu olduğundan size iyi günler diliyorum.
Ben spor yaptıkça alıştım. Özellikle yazın öyle ısınıyor ki insan soğuk su hiç rahatsız etmiyor. Ama direk ilk girişte soğuk işe başlamıyorum. Önce hafif ılık sonra soğuğa doğru. Çok sıcak su rahatsız ediyorz
bacaklardan başla kasık bölgesine kadar başla, daha sonra biraz daha ılıt ve omuzlardan aşağı sal, en zor kısım sırt zaten, bir iki dk ılık suda kaldıktan sonra kademeli olarak soğut
Arkadaşınla DC oynamışsın ve sana ceza olarak soğuk suyla duş al demiş. Böyle bir şey hayal et, o şekilde gir. Soğuk su her vücuduna değdiğinde de arkadaşına küfür eder gibi küfür et sonra alışıyorsun 😂😂😂 ben öyle yaparak alışmıştım
Valla siz kadınları bilemem de biz erkekler askerde seve seve alistirriyorlar o suya 😂 hiç unutmam vandayim hava eksi 20 derece falan o soğukta soğuk suyla duş almıştık karakolun sıcak su ayari bozuktu 😁😁
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
İyi de soğuk suyun en büyük faydası o şekilde sağlanır ki. Vücudu şoklamak 1. Amaç