Aslında evden çıkmak da sağlam olmayan binaların altında kalmaya sebebiyet verebilir. Dışarı çıkmak da tehlikeli. Uygun bir vaziyet alıp, depremin dinmesini beklemek gerekiyor. Sağlam bir binada yaşadığımızdan emin olmamız ve birçok eşyamızı önceden sabitlememiz gerekiyor. Depremden kaçılmaz, ondan kaçmayı öğrenmek yerine savaşıp, ona nasıl karşı koyacağımızı öğrenmemiz gerekiyor. Ona karşı koyabildiğimiz takdirde yaşamaya devam ederiz, karşı koymayı öğrendikçe. Sarsıntı kesildikten sonra duşa devam etmeyi yeğlerim, soğuk su o anki heyecanı da dindirir.
Büyük konuşmayayım.. Ama o anki panik ve korku ile bornoz bile giymeden kaçabilirim.. Yani çiplak bir şekilde.. Can öyle tatlıdır ki.. En basitinden corona da millet nasıl marketlere akın etti.. Eğer ki haberlerde açlık susuzluk olacak denseydi.. insanlar birbirini ezip öldürebilirdi hayatta kalmak için..
İlkinde çok korktum banyodayken havluma sarılıp çamaşır makinesinin kenarında bekledim durmasını ama 2. yakalanışımda çıkmadım birkaç gece yatağımda sallandım. Ben depremden korkmuyorum ki.. Ölüm bulacaksa zaten kaçışı yok. 😑
depreme değil de nefes alamama gibi bi durum olmuştu ben de bornozu alıp çıkmıştım. İzmir depreminde ise odamda yakalandım.önce geçer diye bekledim, şiddetlenince masanın altında bekledim. Allah'tan ne can ne de mal kaybımız var, olanlara Allah sabır versin.