Sağlıklı banyo nasıl yapılır sizce? Nelere dikkat etmek gerekli? Hangi ürünleri kullanmak gerekli? Sağlıklı bir banyo yapmak için neler yapmalıyım yorumlarınızı bekliyorum.sağlıklı banyo nasıl yapılır
Sağlıklı banyo yapmak denilince ilk akla gelen gadası, aşırı sıcak sudan kaçınmaktır. Sonrasında kullanılan duş jeline dikkat etmek gerekir. Doğal içeriği olan duş jeli kullanmakta fayda vardır.
Sağlıklı banyo yapmak için yapılması gereken adımlar şunlardır;
Öncelikle duş yaparken kullandığınız suyun sıcaklığına çok dikkat etmeniz gerekir. Aşırı sıcak su cilt için zararlıdır. Cildin kuruyup gerilmesine neden olur. Bu nedenle banyo suyunun ılık olmasına dikkat etmelisiniz.
Bunun haricinde banyoda kullandığınız ürünlerin hijyenine önem vermelisiniz. Örneğin banyo lifini nemli ortamda bırakmamalısınız çünkü bu durum bakteri oluşumuna neden olabilir.
Duşta vücut temizliğiniz için kullandığınız ürünlerin cildinize uygun olduğundan emin olun.
Tüm bu adımlar sağlıklı banyo nasıl yapılır sorusunun temel adımları bence.
Sağlıklı duş için öneriler
Sağlıklı duş için duş jeli seçimi oldukça önemli. Cildi kurutmayan, temizlerken nemlendiren, içeriği temiz bir duş jeli tercih etmek sağlıklı bir banyo için oldukça önemli. Bu konuda benim son bir kaç aydır severek kullandığım Pure Line duş jelleri favorilerim arasında.
sağlıklı banyo nasıl yapılır
Hem birbirinden farklı koku seçenekleri, kokusunun kalıcı olması, içeriğinde zararlı maddelerin olmaması gibi nedenlerden dolayı severek kullanıyorum. Sizlerde sağlıklı banyo rutininize ekleyebilirsiniz :)