Duştan sonra kaşıntı neden olur? Nasıl geçer? Neden bu sorunu yaşıyorum bilmiyorum. Ne yapmalıyım sizce? Cildim çok gergin oluyor ve kaşınıyor :(duştan sonra kaşıntı
Banyoda sonra meydana gelen kaşıntılarının en önemli nedenlerinden birisi aşırı sıcak su kullanımıdır. Aşırı sıcak su kullanımı kiri aşırı yumuşatmaz, kılcal damarları genişletir ve kan saldırısı yapar. Bu genişleme sinirleri de hassaslaştırır ve kurulanırken damarlarda daralma esnasında kaşıntıyı tetikler.
ALERJİK TEPKİME
Banyo yaptığınız andan kurulanıp elbiselerinizi giyindiğiniz süreci iyice gözden geçirin. Şampuan, sabun, duş jeline, banyonun temizliği için kullandığınız kimyasallara, vücudunuz için kullandığınız masaj kremlerine, tıraş köpüklerine, banyo sonrası kullandığınız kozmetik ürünlere dikkat edin.
KİREÇLİ SU
Banyo yaparken kullandığınız su aşırı kireçli ve iyi durulanmamışsanız vücudunuzda kalan kireç de kaşınmaya neden olur.
BANYODAN SONRA KAŞINTIYI ENGELLEMEK İÇİN NE YAPILMALIDIR?
Banyo yaparken ılık su kullanmaya özen gösterin. Köpüren banyo malzemelerini kullanmayın. Alerjik tepkime verdiğinden şüphelendiğiniz kozmetik ürünlerden uzak durun. İyi durulanın. Sentetik olmayan havlular kullanın. Su arıtma sistemleri kurdurarak kireçli sudan kurtulabilirsiniz.
Duştan sonra kaşıntı yaşamanın en önemli etkeni çok sıcak su kullanman olabilir diye tahmin ediyorum. İlk ihtimal bu. Çok sıcak su cildin gergin ve kuru bir hal almasına neden olur, bu nedenle kaşıntı sorunu yaşayabilirsin.
duştan sonra kaşıntı
İkinci nedeni ise duşta kullandığın ürünler senin vücuduna iyi gelmiyor olabilir. Bunu deneme yanılma yöntemi ile öğrenebilirsin ancak. Hali hazırda kullandığın ürünleri kullanmayı bırak ve kaşıntın devam ediyor mu incele. Eğer kaşıntı sorunu yaşamıyorsan demek ki kullandığın ürünler sana göre değil ve bu ürünleri değiştirmelisin. Bunun haricinde eğer tüm bunlara rağmen asla geçmeyen bir kaşıntı ise en doğrusu cildiye doktoruna görünmek olacaktır. Belki egzama gibi bir cilt sorunun olabilir. Umarım önerilerim işe yarar ve bu sorundan kurtulursun :)