FIFA 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu! Kupayı hangi eşleşme galibi kazanır?

2022 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan hız kesmeden devam ediyor. Son 16 turu karşılaşmaları bugün sona erdi.
Oynanan son maçın ardından turnuvada çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.
Hollanda - Arjantin karşılaşmasında yarı finale Arjantin çıkacaktır. Arjantin, enteresan birtakım, Messi'yi takımda olmadığını varsayalım, bu takım bu noktaya bile gelmeyebilirdi ki Messi'nin varlığı bile takımı iyi oynamaya itiyor. Suudi Arabistan mağlubiyeti şok yaratmış olsa da grubundan çıkacağı garantiydi. Hollanda da ise genelde hücum hattı hep daha iyi olurdu ama bu kadroda savunma hattı hücum hattından daha iyi ama Arjantin için yeterli olacağını düşünmüyorum. Bi kere tüm takım özellikle Messi için savaştığını görüyorum. Copa Americadan bu yana harika bir form yakalamışlardı. İstikrarlı takımları turnuvalarda daha bir avantajlı görüyorum. O yüzden Hollanda'yı geçebileceklerini düşünüyorum.
Hırvatistan - Brezilya maçında da Brezilya turu geçecektir ki ağır favori zaten. Kadrolara bakınca Hırvatlar son dünya kupası finalisti olarak altın çağını geride bıraktı ve bir kez daha oralara ulaşabileceğini düşünüyorum özellikle karşısında daha dinamik, genç aynı zamanda kadrosunda her mevkisinde dünyanın en iyilerinden olan çok isim var. Casemiro, Neymar, Marquinhos, Alisson falan bunun dışında gençleri de çok çok iyi. V. Junior, Rodrigo, Anthony gibi isimlerle kalite farkını konuşturacaktır ki oldukça keyif veren bir futbol sergiliyorlar.
Fransa - İngiltere, Afrika karması vs Premier Lig karması karşı karşıya geliyor. Dndkdkkf tüm eşleşmeler arasından sonucu en tahmin edilemez bir karşılaşmadır. Fransa önemli eksiklerine rağmen çok geldi ki Mbappe'nin etkisi sanki bu açığını biraz kapatmış oluyor. Eksikliğe bakın hani Kante, Pogba, Benzema yok ama yine de turu geçmesini sağlayacak çok bir oyuncu grubuna sahipler. Eksiklerin yerine gelenler yokluğunu doldurabilirler mi orası şüpheli ama turu geçecek olurlarsa şaşırmam fakat elenme ihtimalinin bi tık fazla olduğunu düşünüyorum. Bu turu geçse bile kupayı kazanabileceklerini düşünmüyorum. İngiltere'nin de genç bir kadroları var. Ayrıca Bellingham dışında Premier Lig'in bir karması. Özellikle Kane, Foden, Arnold ve Saka gibi etkili hücum silahları var. Savunması hücum hattına göre daha zayıf geliyor ama yine de bu turu geçebileceklerini hatta finali oynayacağını düşünüyorum.
Son eşleşme hakkında fazla bişey anlatmaya gerek yok. Fas'ı tebrik ediyorum mükemmel bir iş çıkardılar. Belçika ve Hırvatistanın olduğu gruptan lider çıkması ve İspanya'yı elemesiyle bu turnuvaya damga vurmuş en süpriz takım diyebiliriz ardından Japonya gelir. Portekiz de İsviçre maçında Ronaldo'nun yokluğunda şov yaptı. Yedek kulübesindeydi ama henüz bitti diyemeyiz onun için. Messi'n aksine Ronaldo takımda olmayınca takım iyi oynuyor olsa da mutlaka birşeyler yapacaktır. Kupayı kazanamayacak olsa bile en azından gidebilecekler en son yere kadar takımına turu getirecek performanslar sergileyecektir. Bunu sırf rakibi Fas diye demiyorum ama o maçta bile sessiz kalsa yarı finalin en kritik anında ortaya çıkabilir. Belki de herkesin hayalindeki o final gerçekleşir. Ve tek rakibiyle son kez karşılaşmasını izleyebiliriz.
Şampiyonluk adayım İngiltere
Muhtemel final ise Arjantin - İngiltere
Mümkün olmasını en çok istediğim final de Arjantin - Portekiz
Aaa okumam mı, okumayı da yazmayı da severim ben 😀
Ya ben sonn 16'da ilk maçı izleyeyim dedim sarmadı 😂
Bu pandemi bana ne yaptıysa 22 adam bir topun peşinden koşuyor deditecek noktaya getirmiş 🤣
Senin bu görüşünle arayı kaptyım resmen 🤩
Şu ismi büyük maçlarla birlikte yeniden izlemeye dönerim diyorum ama bakalım jdjdk
Brezilya mal yaa zaten kupayı kazanamayacağını biliyordum ama en kötü yarı finali de olur hani bu kadro 🤦 ellerindeki maçı verdiler ulan golü buldunuz 2. Gol için yüklensenize. Fazla atak şansı tanıdılar sonrası tabiki de atarlar. Öne geçtik yaslanalım derlerse rakip de bu şekilde onlara yaslar işte
@Yinelenen 😂😂
Golü ilk bulan Brezilya güvercin dansıyla seviniyordu bu da maç sonrasındaki görüntüler;
www.instagram.com/.../?igshid=YzdkMWQ2MWU=
Kahkaha attım gece gece 🤣
Ya bir ben mi sevmiyorum bilmiyorum ama bu Brezilyalılar bana antipatik geliyor ya 😂
Ayrıca da çirkefler biraz, mesela maçta yine tekmelediler rakipleri çaktırmadan 😀
Rivaldo'nun top üzerine gelince yere devrilemsi hâlâ aklımda 😂
Şöyle adam gibi adam Brezilya'lı erkek görmedim ben 😀
Tam aksine Arjantin harika oynuyor. Maçın genelinde Arjantin'in üstünlüğü vardı. Süpriz olan Hollanda'nın yaptığı değişikliklerle son 20 dk da maçın gidişatını değiştirmeleri oldu. Bir de kazanamamış olabilirler ama 2-0dan 2-2'ye getirip bir de uzatmalarda Arjantin'in adeta tek kale maça çevirip hollandayı kendi yarı sahasında hapsetmesine rağmen iyi direnmeleri oldu.
Benim final tahminim belki biraz Maradona ve İngiltere olayından da etkilendiğimden olabilir ancak Arjantin- İngiltere finali olacak ve Arjantin bir kez daha kazanacak diye düşünüyorum.
Arjantin turnuvada sürekli kapanan takımlarla oynadı ve bu tür takımlara gol atmak zaten zordur ancak yinede kazanmayı bildiler ve en az pozisyon veren takım durumundalar. Ben Hollanda karşısında turu 2 farklı skorla geçeceklerini düşünüyorum tabiki akside olabilir.
İngiltere- Fransa maçında elbette ki Fransa daha büyük favori gözüküyor ancak ben İngiltere'nin de kadrosunu çok beğeniyorum ve İngiltere'nin Fransayı eleyeceğini düşünüyorum.
Turnuvada sürpriz maç olursa da bu maçın Fas- Portekiz değil de Brezilya-Hırvatistan maçı olabileceğini düşünüyorum. Ben İspanya'nın yenilebileceğini tahmin edenlerdendim ve düşüncem Portekiz takımı bu maçı sürpriz sonuca bırakmaz ve kazanır. Hırvatistan takımı rüzgarı arkasına almış Brezilya takımını eleyebilir gibi geliyor nedense.
Teşekkürler.
Turnuvanın bu aşamasına kadar yanılmadım fakat artık her sonuç çıkabilir maçlardan.
Öyle tabiki yani tahminimde sapma olasılığı en yüksek olabilecek maç Brezilya takımının maçı olabilir.
Şu gelecekten geldiğini iddia eden eleman tahmin olarak Brezilya- Fransa finali görmüş ve 2-1 Brezilya kazanıyormuş bakalım hangimiz gerçek gelecekten geldik bu adam mı ben mi😂
Asla unutmam😄
Eig için teşekkürler.
Bildim😎
Sıra bugün Hollandanın yenilip Arjantin'in Hırvatistan'ın rakibi olmasında.
Bende eskisi gibi takip etmiyordum ya çünkü ciddi zaman gidiyor maçlara.
Yarın İngiltere Fransa maçı da güzel bir maç olma potansiyelinde.
Tanrı, Arjantin'in kazanmasını istiyor gibi bu yüzden bu turnuvayı sonuna kadar izleyeceğim muhtemelen😄
Görüş
58Görüş
Olamaz güney korem elenmis canlarm ya
Neyae portekiz diyorum hırvatlar haric hepsi kazananabilir
Hırvat halkı çok asi sevmiyorm
Birde Messi, ikide Messi, üçte Messi.
-Fatih Terim
Messi'nin takımı kazanacak.
Bir maç bile izlemedim ama portekiz diyesim geldi sjsbsl
Televizyonun yüzüne bakasım gelmiyor sjsnsk
Brezilya bence
Turnuva ağacına bakarsam; Yarı finale gariptir ama hollanda arjantini çok zorlayacak ama arjantin kıl payı yarı finale çıkacak, fransa ingiltere maçı çok keyifli olacak mbappe faktöründen dolayı fransa yarı finale çıkar ingilizler takım olmayı becerememişler gibi, brezilya yaşlı hırvatistanı farklı yener kore maçı gibi hızlı başlarlarsa 30 dkda işi çözebilirler, fas portekiz fas iyi takım oyuncuların her biri avrupanın güzide liglerinde forma giyiyor ama portekizin kurt hocası ve portekizin oturmuş oyun yapısı ile portekiz turu geçer, Gelelim yarı finale arjantin brezilya ile portekiz fransa ile eşleşiyor. Bir sürpriz olmazsa brezilya fransa finali kaçınılmaz ama portekiz fransa yarı finalinin galibi kupaya daha yakın olur. Kalan 4 takım arasında en zayıf takım arjantin messi çabalarsa olur çabalamazsa zor portekiz ronaldosuz bile bu kupayı kazanabilecek potansiyele sahip fransa kantesiz pogbasız benzemasızda bildiğimiz gibi brezilya geçtiğimiz son 2 dünya kupasına göre daha iyi o bildiğimiz hücumu zengin olan brezilya kadroları gibi kadrosu iyi kontra oynayan takımlar brezilyayı dumur edebilir. Benim favorime gelecek olursak fransa gönlümden geçense arjantin portekiz finali uzatmalara gitsin penaltılara gitsin messinin elinde kupa yükselsin. Çok büyük ronaldocuyum yakışıklı estetik karizma bir golcü de olması gereken tüm özellikler var ama messi bu dünyalı değil bu ikilinin 3. lük maçı oynamasını bile isterim yeter ki karşı karşıya gelsinler tekrar
•Hollanda-Arjantin = Arjantin kazanır.
•İngiltere-Fransa = Fransa kazanır.
Arjantin ve Fransa karşı karşıya gelir ve Arjantin kazanır.
•Hırvatistan-Brezilya = Brezilya kazanır.
•Fas-Portekiz = Portekiz kazanır.
Brezilya ve Portekiz karşı karşıya gelir Brezilya kazanır.
Finalde de Arjantin ve Brezilya karşı karşıya gelir.
Brezilya kupayı alır👑.
Eşim sayesinde izlediğim için gözlemlerim böyle oldu😂.
Brezilya ülkesine döndü 😃
Portekiz ve Brezilya finale kalır gibime geliyor. Hatta finalde penaltılara kalacaklar gibi bir his var içimde. Ama yine de kesin bir tahmin yapmak çok zor gerçekten. Fas ın da Arabistan gibi erken pes edeceğini sanmıyorum. Ne olacağı hiç belli değil. Hepsi de sürprize açık takımlar. Son tahlilde Brezilya şampiyon galiba diyorum.
Hırvatistan da kazanabilir bence.
Benim bir hayalim var tüm futbolseverlerin
hayali bizim hayallerimiz dünyadan da büyük
Totem tutuyor bakma 👍
Arjantin portekiz final oynayacak hissediyorum artık
Portekiz kazansın istiyorum. Messi ve Ronaldoyu finalde görmek istiyorum. Ve Portekiz alsın istiyorum.
İzlemedim yarı finalden sonra izlerim son iki maçı
Hollanda Arjantin almalı bak almak zorunda anlıyo musun
İsimleri yan yana çok yakıştı ondan 😂
Gerçekten bir ruh hastasıyım buna eminim artık evet
Oh rahatladım
Maçlar hakkında tek bilgim topun gol olmasıdır. Ki Fatih Terim abimde benle aynı fikirdedir. Oturup 5 dakika dahi maç izleme geçmişim olmamasına rağmen arjantin diyesim geldi be
Arjantin daha gerçek bir takımla karşılaşmadı hep ballı takımlarla oynuyor anca yarı finalde brezilya ile eşleşebilir.. brezilya -portekiz finali göreceğiz..
Final Potekiz - Arjantin
2-1 Arjantin kazanır
Aynen 😀
Fransa porkekiz brezilya bunlardan üçü ama
Bakarsak Fransa brezilya arasında gidecek gibi muhtemelen Brezilya alır.
Gönlüm Fas milli takımından yana ama Brezilya Fransa ve Hollanda dehşet. Arjantin çok iyi değil kazanabileceklerini sanmıyorum. Portekizde şu an soru işareti. Normalde çok iyi değillerdi isviçreye patladılar.
Bende fası destekliyorum. Zor ama bir umut..
Merak ettim pek kimse fastan yana olmaz ama sen fas milli takımı destekliyorsun merak ettim neden. ?
@MuratKocumoglu Genelde kupayı hep favoriler kazanıyor bu yıl sürpriz birtakım kazansın istiyorum. Bir tek Fas kaldı o takımlardan şu an.
ilk gün Twitter da yazdım şampiyon Portekiz 🇵🇹 diğerleri boş yapmasın CR7 abimin elinde kalkacak kupa 🏆
Gönlüm Arjantinden yana ama keşke Fas kazansa bir ilke imza atsalar.
Favorim Brezilya ama Fransa da etkili oynuyor. İkisinden birisi kupayı alacaktır.
Fransa gerekirse hepsini yener. Mbappe yaşlılara bırakmaz kupayı 😉😉😁
En İyi Görüşler