Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetlisi olarak yeni filmi Secret Superstar’ın tanıtımı için Türkiye'ye gelen Bollywood yıldızı Aamir Khan, filmleri gişe rakamlarıyla değil, kalplere dokunup dokunmadığıyla değerlendirmek gerektiğini söyledi.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Hintli aktör, "Beni heyecanlandıran hikayeler ilgimi çekiyor. Tabii film pazarına karşı da bir sorumluluğum var. Gişe filmleri dışında bir film de ilgimi çekerse, o filmi bütçesini düşük tutarak en iyi şekilde hayata geçirmek de sorumluluklarımdan biri. İyi filmler kalplere dokunan filmlerdir. Kalplere dokunan filmler de gişe rekoru kırabilir. Sinema daha samimi olursa daha çok insana bulaşır. Bu yüzden her zaman kalplerinizin sesini dinlemeniz lazım” dedi. Sizce iyi bir filmin en önemli özelliği nedir?
Aamir Khan: İyi Filmler Kalplere Dokunan Filmlerdir! Sizce iyi bir filmin en önemli özelliği nedir?
Kalp işi boş iş tam bir klişe laf etmiş.. Önce bilinçaltından gelip beyine hitap etsin sonra müzikleri beni benden alsın. .. Kamera, kurgu, senaryo en son kalp desin bana her film romantik komedi mi..
İzleyicisine aktardığı hikayenin en gerçekçi hali olması benim için başarılı bir filmdir. Gerçek hayattan bağımsız ama bir o kadar da gerçek hayatı anlatan film mesela.
Kesinlikle düşündürmesi gerekir. Ne hakkında olduğu hiç fark etmez düşündürücü olsun yeter. Dram filmi izleyip ağlayıp geçmeyelim yanı öyle bir dram olsun ki ulan acaba ben ne yapardım o an diyebilelim.
Filmin türüne göre konunun nasıl olması gerektiği değişebilir. Ancak konu ne olursa olsun insanı etkileyebilmesi için oyunculuk çok önemli. Bazıları var iz bırakır bunun sebebi ise olayları yaşıyormuş gibi hissettirmeleridir.
Bence yapmacıklıktan arınmış tamamiyle senaristin benliğiyle bütün yalnış ve doğrularıyla o duyguları aktarıp değişiklik gösterilmeden de perdeye yansıtılması..
En İyi Cevaplar