Filmin konusuna gelirsek; küçük bir kasabada çocukları kaçırıp öldüren Pennywise adlı palyaçoya karşı bir grup çocuğun verdiği savaşı anlatıyor.
Filmi izleme fırsatınız olduysa sizde bıraktığı etki nedir?

Çok kaliteli bir remake olmuş, zaten bütün korku öğeleri yeterince klişe ve bu klişe yığınına bayılan bir sürü insan var benim gibi. Muhtemelen ortalama bir bireyi direkt korkutacak bir film değil daha çok ilk versiyonuna saygı duruşu tadında bir film. Görsel olarak mükemmel, normalde Bill Skarsgard'ın oyunculuğu bana ahım şahım gelmez fakat Pennywise karakterini çok başarılı şekilde canlandırmış. Muhtemelen biri Hanya'ya biri Konya'ya bakan gözlerinin korkunçluğu beni etkiledi. Bir de yıllar içinde gelişen teknikler sağ olsun yüzü Tim Curry tarafından canlandırılan Pennywise'dan bin kat daha ürkütücü gözüküyordu.
Şimdi bir de Suspiria yeniden çekildi, bakalım o nasıl. Dario Argento o kadar başarılı bir şekilde yönetmişti ki filmi izlerken insanın göğsüne öküz oturuyordu. Bu yüzden yeniden çekimi için beklentilerim çok düşük.
Her neyse, özet geçmek gerekirse benim için gayet güzel bir filmdi.
Meraktan izleyenleri anlarım, ben de meraktan izledim. Ama beğenenleri, ayılıp bayılanları henüz anlayamadım. :/ Bir ara tekrar izlicem.
İzledim hak ediyor bu kadar başarıyı aslında ilk başlara Elm Sokağında Kâbus veya Katil bebek chucky gelebilirdi ama hepsi birbirinden kaliteli
İzlemedim ama beklediğimden, daha çok tuttu. İzlemeye çalışacağım.
Cevap
38Cevap
Kitabı çok güzeldi okudum zaten bu adam korku/fantastik/gerilim kategorisinde en iyisi eski kitapları özellikle çok şahaneydi son dönemdeki hayal gücü ve kurgusu maalesef okurlarını olduğu kadar beni de mutlu etmedi. Filmin bu derece başarılı olmasına ise şaşırmadım ilk fırsatta bir de izleyerek ortaya neler çıkarmışlar göreceğim.. İzledikten sonra yorumumu yeşillendirmeye gelirim :)
Daha dün sinemaya gitmiştim. İzledim çok güzeldi. Kaç kere aniden gelen ses yüzünden çığlık attım yerimden zıpladım ben de hatırlamıyorum 😄 Filmin sonuna bayıldım zaten. Korkusuz olmak çok önemli. O başarının verdiği hissi anlatamam izlemeniz lazım 😃 Öneririm :)
İzledim, yıllar önce eski versiyonunu da izlemiştim. Stephen King severler için, özellikle eski filmini izlemiş olanlar için izlenmesi gereken bir film diyebilirim. Şahsen sadece birkaç türk korku filmi dışında korkmadığım için, korkunç diyemem ama Stephen King filmlerinin tadı bu seviyededir zaten, korkma seviyesi ile kıyaslanmaz.
O adamın büyük bir hayranıyım, Neredeyse Tüm Filmlerini izledim kitaplarını okumak nasip olmadı bir türlü. İnşallah kitaplarını da alicam bunu da izlemedim hemen izlemem gerek! Fazla izlenmesine hiç şaşırmadım 😊
İzledim. Sadece 1 sahnede bir korktum gerisin de sıkıldım diyebilirim. Stephen King gibi bir yazarın romanın dan uyarlanmış bu film pek olmamış bence :/
Ilk once kitabini okudum elbette filmini de ilk günü izledim. Fakat kitap okumayı filme tercih etmemin sebebini daha iyi anladım. Filmde, kitabi okurken yaşadığım zevki yasayamadim. Tabi bu film kötü diyorum anlamına gelmiyor 😄
kitabını okumuştum lise zamanlarında. filme gidemedim bir türlü çok beğenilmiş merak ediyorum vizyonddan kalkmadan gitmeliyim :D
İlk yapımı küçükken izlemistim ve uzun süre banyoya korkuyla girdim.. ilk fırsatta izlemeyi ve kitabını da okumayı düşünüyorum
Doğumgünümde arkadaşlarımı zorla sokmuştum buna ondan beridir ışık kapalıyken ekrandan palyaço fırlayacak sanıyorum 😂😂
Hayatımda korku filmi izlediğimi hatırlamıyorum en küçük gerilim sahnesinde yüzümü kapatan biriyim korkarımm ben izleyemem.
İzledim ama çok beğendiğimi söyleyemem. Sanırım film için benim beklentim fazlaydı, film beklentimi pek karşılamadı.
Dün sinemaya gittim bu da vardı afişi dikkatimi çekmedi kalite film afişinden belli olur diyerek hiçbir filme gitmedim.
Eski versiyonlarını izlemiştim. Aynı filmin defalarca çekilmesi kaliteyi düşürüyor. Orjinaller güzeldir.
Hayir ama bazi arkadaslar palyacolardan korkmaya baslamis. d
Açıkcası merak ediyorum. Sanırım önceden bir IT filmi vardı ama çok uzun ve sıkıcı gelmişti. Belki bu sefer başarılıdır.
korku filmi izlemeyi sevmiyorum ve bu filmi de izlemedim ama sadece dedikleri gibi var mı diye meraktan birkaç sahnesine bakabilirim.
Gittim tabiki. Marttan beridir 15 Eylülu bekliyordum senin haberin var mı? Film gayet başarılı idi ama yarimdi daha bunlar büyüyecek bir daha gelecek bu lanet palyaço
Korku filmlerinden korkarım. O yüzden hiç izlemedim
Bir kaç gün içinde hala vizyonda ise tek başıma izlemeyi düşünüyorum.
Rekorluk bir film değildi bence ve korkmadım sadece izlemesi keyiflidi.. ölen küçük çocuk için ise ağladım.
Uzun zamandır bekliyordum, bugün bileti aldım hastanede geçti günüm
Stephen king romanlarına bayılırım, en kısa zamanda izleyeceğim.
arkadasım sinemada izleyelim bu filmi dedi, yemedi tabi :D
Okudum ama izlemeyeceğim çünkü izleyince pişman olabilirim hayal ettiğimle kalsın
Palyaço fobim var kitabı okurken kötü olmustum filmi izlesem nasıl olurum Allah bilir 😂
Izlemedim palyaçolu şeyler bilinç altımda kötü etki yaratıyor o toplara hiç girmeyeyim en iyisi
İzlemedim ama izleyeceğim. Merak ettim. Korku filmlerine bayiliriiim:)
Filmini izlemedim ama kitabı okumuştum. Hala korkarım palyaçolardan.
Kitabını okudum hiç sevmemistim filmi güzeldir belki izlenebilir
Hayatta izleyemem bu filmi.
Korkudan ölürüm. Zaten tek yaşıyorum😭
Ben bunu izlesem korkudan ölürüm çünkü palyaçolardan aşırı korkuyorum ldlffpdptlh
Izlemedim ancak her yerde görmeye basladim mutlaka bakicam
en sevdiğim King kitabının bu başarıyı almasına sevindim
Şu anda sinemadayım filmi bekliyorum ya tesadüfün böylesi 😂
Kitabını bile okuyacak cesaretim yok nasıl filmi izleyeceğim ya kaç ay uyuyamam sonra ben 😑
Kitabını okudum 100 sayfaya kadar ama hiçbişey anlamadım bıraktım
Bugün gittim sinemaya bence arkadaşlığı çok iyi bir şekilde yansıtmıştı. Bu film korkudan çok gerilimdi bence ve ilk defa bir korku filminin sonunda ağladım.
palyaçolar komik olduğu kadar korkutucu film bunu baz almış
Evet izledim. Klişelerle doluydu ama benim tarzımdı. Çocuklara bayıldım. Özellikle Eddie (hijyen psikopatı) ve Gözlüklüye
film kaliteli , çekimleri güzel fakat asla korkunç değil aksine çok duygusal
İzlemeyi düşündüm sonra korktum
İzledim yav
ben stephen kingin 1408 no luı oda filmini izledi
Korktugum sey palyacolardir.. izleyemedim henuz
Salı günü gideceğim :)
Çok saçmaydı la hacı.
Böyle bir filmin olduğunu buradan öğrendim😂
sacma bir filmdi bence korkunc degil
İnsanlar yapıyor ya ✩
İzlemedim, izlemem de. Korku sevmiyorum.
Merak ettim izleyeceğim.
İzlemedim ama mutlaka izlemem gerek😍
izlemedim ama ismini duyuyorm bu aralar
İzledim. Çokta beğendim
Onun yerine siccin4 e gittim
@ufaktanyöneticiadayı Ne güzeldi be film😂😂😂
Ajghsgsgdf
Doğumgününde korku filmine giden değişikler olarak cok tatlıyız bence😂😂😂
Palyaçolardan nefret ederm
Hayır. Korku filmi ile aram yoktur
İzledim bro çok iyi 👍
Ben izlemistim hic korkunc degil