Bence kesinlikle Leyla ile Mecnun. Her bölümünde ayrı bir olay ve fena göndermeler olan bu dizi iktidara bir iki beden fazla geldi. O ince esprileri, İsmail abinin genleri, bir olay olduğunda sorgulamadan koşup gelen Mecnun, Cimri ama sevimli Baggalımız, vs vs gülerken ağlatan, ağlarken güldüren, bir diziydi. Hırsızın tekinin kör bir kıza kitap okuduğu bir diziydi bu arada bunu diyince o hırsız Yavuz'un "Aşk olsun ben öyle bir insan mıyım" sesi canlandı LM ciler iyi bilir 😀 Zaten Amerika'da 9. olmuştu. IMDb den en yüksek puan alan Türk dizisiydi. Ama ne yazık ki gezi olayları ile ilgili görüşlerini belirttikleri için yayından kaldıldı. 3 yıldır özlüyorum bu diziyi. 1 yıl gibi bir zaman öncesinde hayranlar için buluşma yerine gittiğimde İsmail abiii! diye bağıran bir arkadaşa karşılık salonun bir çoğu "Hooop!" diye bağırmıştı. Böyle güzel seyirciye sahipti. Neden diye soracak olursanız eğer; Mecnun ve İsmail abinin sürekli olarak sahil selamlaşmasıdır bu. +Mecnuun! -Hooop + Ne yaptın? -Nasıııll? +Ne yaptın -Nasııılll? vs vs 😂 Dizinin her ince ayrıntısı efsaneydi ya, yine yaz geldi özledim. Televizyonu açasım gelmiyor. Leyla The Band grubu da çok başarılı olmasına 92 mn dinlenime sahip olmasına rağmen, konser salonları dolup taşmasına rağmen anlam veremediğim bir şekilde İsmail abi gruptan ayrılınca dağıttılar grubu. Arada tek tük sahne aldıkları oluyor. Ama 1 yılda 3 kere filan. Hiç değilse konserler bir nebze özlemi hafifletiyordu
Sizin görüşleriniz nelerrr aceeaabaaaa : sakın bana medcezir, kiralık aşk, içerde, falan filan demeyin olur mu? 😂 Bunlarda rastgele bir kaç replik. Sizin en sevdiğiniz dizi nedir?
Gelmiş geçmiş en iyi Türk dizisi sizce hangisiydi?
Ezel ve İkinci Bahar İkinci Bahar gelmiş geçmiş en doğal dizidir o dizideki doğallık ve hava başka hiçbir dizide olmadı, Sezen Aksu'nun gelip şarkı söylediği bölüm efsanedir. Ezel ise konu ve senaryo açısından en mükemmeli, en iyi aşk dizisiydi.
duvarımda asılı leyla ile mecnun posterine bakarak söylüyorum kesinlikle leyla ile mecmun👍 ya mecnun kafası diye bir şey var ve bana sorulursa sözlükte yer alması gereken bir şey, sözlüğü açıyorsun m'ye geliyorsun aaa mecnun kafası, tanım olarakta "mecnun mu kafası🤔 anlatılmaz yaşanır hacı, sen onu boşver de çay var mı çay" gibi bişey yazılabilir 😂
Leyla ve Mecnun'u izlemeyerek çok mu şey kaybettim ben ya kdnxjdn
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dizinin adından dolayı aşk dizisi ergen dizisi sanılıyor ama efsane dizi. Belki 70 tane diziye filme gönderme yapmışlardır o derece. İnce esprileri hergün farklı konuları özellikle ismail abim çok tatlı 😀 birde şimbili erdal bakkal. Yok bence ne güzel izlemek istersen ilk başından anlaya anlaya izlersin. Ben bir çok kez izlediğim için ekibin bir araya gelip yeni projeler yapmasını ümit ediyorum
Ben de ilk bölümlerinde aşırı sıkılmıştım çom övüldüğünden izledim öncesinde, 25 e gelmeden dizinin aşığı oldum asıl karakterler o zamanlarda belli oluyor, göndermeler başlıyor ince espriler filan harika diziydi ya 😃
Tavsiye ederim kuzeyi suskunların yabancı versiyonundan bile iyi yapmisiz o kadar cok guzel olmuş dizi bu arada 😄 5 kardeş de var ayrica bende özledim var daha sonra onur ünlü nün sinema filmleri var o ekibin yaptigi her şey süper ya
Ali Atay'ın yönetmen olduğu Limonata filmi de harikaydı. Pek kpmedi yanı yoktu ama üstün başarı 2 kişi uzun süre yolda hiç sıkmadan harika repliklerle filmi sevirdi. bkz: sakip domalandnsmkss 😂
Maalesef eğitici öğretici birşeyler veren dizileri hemen kaldırıyorlar.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
LM pek eğitici değildi, belki dostluğun değerini bildirdi filan ama daha çok absürd komedi türüydü. Yayından kalkma sebebi gezi parkı olaylarını eleştşrmeleri.
Sen daha çocuksun bilmezsin Mahallenin Muhtarları'nı Süper Baba'yı Bizimkiler'i İkinci Bahar'ı
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaşım 19, L&M nin çoğunlukla izleyici kitlesi 17-35 yaş arası. İzlesen eminim seversin kaliteli bir yapımdır ama sen de haklısın çocukluktaki dizler bir ayrıdır benim çocukluğuma sihirli annem gibi saçma sapan diziler denk geldi 😃
Bu dediğim diziler gelmiş geçmiş en iyi diziler listesindeler dediğin dizi belirli bir kitleye hitap etmiş dizi ama bu yazdıklarım 7 den 70'e herkes tarafından izlenip sevilen dizilerdi hatta bazılarının izlenme saatlerinde sokaklar bomboş olurdu
artık dizi izleme alışkanlığım kalmadı saçma sapan prgramlar yüzünden koonular hep aynı çünkü :) ha izlesem belki severim haklı olabilirsin ama dizi tercih etmem artık :)