(Detayımı yavaşça anlayarak okuyunuz lütfen). Sizce ben haklı mıyım diziyi izleyen sonuna kadar okusun lütfen izleyen bilir Diriliş Ertuğrul dizisi en iyi sezon 5. sezondu ve dizide k*lıç bazen b*çak oluyordu bazen de her sahneye göre etkileyici müzik sesi oluyordu dizide 5. sezonda Alıncak, Albastı, Dragos ve Ertuğrul karakterleri vardı dizide Ertuğrul Bey herkese sözünü geçiriyordu bazı okullarda bazı çocuklar acaba Ertuğrul'un sözlerini örnek mi aldılar da bazı okullarda bazı çocuklar teneffüslerde ya da sokaklarda bazı çocuklar aralarında oyuncak ve plastik bı**çakla arkadaşlar arasında oyun oynayıp işte ben Ertuğrul'um sen Albastı'sın sen de Dragos ol deyip de aralarında oyunlar oynayıp bazı çocukların kötü davranışları mı oldu acaba bu dizi bazı çocuklara bazı gençlere kötü mü örnek oldu sizce ama mesela başka zaman diziyi örnek alan çocuğun biri mesela okula giderken bu sefer evden alır gerçek b**çak bu sefer okulda o çocuk kendini ben Ertuğrul'um ya da ben Dragos'um zanneder kendini birkaç kişiyi de s*ldırır O zaman okul müdürüne bile Ertuğrul'un sözlerini söyler o çocuk okul müdürüne yiğitlik taslar o çocuk kendini bir şey zanneder daha okula girer girmez telefonundan YouTube'dan o dizide olan açar aksiyon müziğini s*ldırmaya başlar sınıflarda Allah korusun cidden soruyorum Diriliş Ertuğrul dizisi bazı çocuklara hem müzikten hem karakterden hem sahneden hem Ertuğrul Bey'in sözlerinden hem de aksiyon sahnelerinden bazı çocuklara kötü mü örnek oldu lütfen beni yanlış anlamayın sizce ben haklı mıyım?
Sen Sonuna kadar haklısın.
Sen Haklı değilsin.
Yani ben Bilemedim şimdi yani nedesem yanlış olur bilmiyorum yani ben.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
1 sa
Ama Allah korusun yinede
Diriliş ertuğrul dizisi k*lıçlı ve bı**çaklı olduğu için bazı çocuklara gençlere kötü örnek oldu mu Özellikle son 5. Sezonda?
Bence Sen Sonuna kadar haklısın şıkkı tam olarak bu durumu özetliyor. Televizyondaki yüksek tempolu müzikler ve kılıçlı sahneler, algısı henüz gelişmekte olan küçük çocuklarda ne yazık ki özentiye yol açabiliyor. Çocuklar izledikleri karakterlerin gücünü taklit etmek isterken işin boyutunu kaçırıp şiddete meyledebiliyorlar. Bu noktada ebeveyn denetimi ve yaş sınırlarına uyulması çok hayati bir hal alıyor. Peki sence bu tür dizilere daha sıkı yaş kısıtlamaları getirilmeli mi?
bu durum dizinin kendisinden ziyade çocukların ailelerinden aldığı disiplin ve eğitimle alakalı. çocukların oyun oynaması normal ama gerçek bıçakla okula gitmeleri veya şiddete meyletmeleri tamamen ebeveyn kontrolünün eksikliğini gösterir, suçu dizide aramak yerine çocukların üzerindeki denetimi sorgulamak lazım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 sa
Belki etkileri olmuş olabilir fakat bunu sadece dizilere ya da oyunlara bağlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Çocuk evde ne görüyorsa onu yapıyor bir yerde. Böyle bir eğiliminin olup olmadığı araştırılmıyor, aileler bilinçlendirilmiyor, bazı ailelerde bu tarz kötü olayların da yaşandığını biliyoruz. Pek çok şey etkili. Bir diziye bağlayınca Kendi yaptığımız hatalardan kaçıp sadece hatalarımıza kılıf bulmaya çalışıyormuşuz gibi
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Anketler > Diriliş ertuğrul dizisi k*lıçlı ve bı**çaklı olduğu için bazı çocuklara gençlere kötü örnek oldu mu Özellikle son 5. Sezonda?
Yapay Zeka Cevapladı
Bence Sen Sonuna kadar haklısın şıkkı tam olarak bu durumu özetliyor. Televizyondaki yüksek tempolu müzikler ve kılıçlı sahneler, algısı henüz gelişmekte olan küçük çocuklarda ne yazık ki özentiye yol açabiliyor. Çocuklar izledikleri karakterlerin gücünü taklit etmek isterken işin boyutunu kaçırıp şiddete meyledebiliyorlar. Bu noktada ebeveyn denetimi ve yaş sınırlarına uyulması çok hayati bir hal alıyor. Peki sence bu tür dizilere daha sıkı yaş kısıtlamaları getirilmeli mi?