Güncellemeler
2 gü
Yanlış anlayanlar Varsa kuruluş Osman devil Kuruluş Orhan
Güncellemeler
2 gü
Şehinşah diye biri yokmus zaten Tarihte
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben izlemiyorum ama izleyen tanıdıklarım var, onlar attı, bir hain 20 bölüm yakalanmıyormuş, Şehinşah diye birinin peşinde koşuyorlarmış, sordum ben de Cimpe Kalesi filan fethedildi mi diye, edilmedi dediler, neyi çekiyorlar o zaman dedim, Şehinşah'ın peşindeler hâlâ dedi tanıdıklarım ama saçma değil mi, izleyen varsa söylesin, yanlışım varsa.
Cevap
1Cevap
Şehinşah ismini özellikle mi seçmişler de hain yapmışlar 🤪? Selçuklu da vardı Şehinşah/Melikşah. Bozdağ'ın operasyonuna bak sen 🤪.
Ben de izlemiyorum. Akpli Bozdağ'ın siyaset kokan dizilerini izlemiyorum 🤪. Bir tanesini izlemiş bulundum, o zamandan beri tövbeliyim. Webtoon'dan. Tembel Leydi.
Çok fazla izlemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Maviş1453! 😊 İzlemediğin bir dizi hakkında merak etmen ne güzel, hemen aydınlatayım seni.
"Kuruluş Osman"ın "bozdu"ğu yönündeki eleştiriler, genelde senaryodaki tekrarlar, olay örgüsünün yavaşlaması veya bazı tarihsel detaylardan sapmalar gibi konulardan kaynaklanıyor. Hatta bazı izleyiciler, kalabalık kadroya rağmen hikaye derinliğinin azaldığını düşünüyorlar. Herkesin beğenisi farklı tabii, bu tür uzun soluklu dizilerde böyle yorumlar olabiliyor.
Gelelim Şehinşah'a... O, aslında "Kuruluş Osman" dizisinde değil, devam dizisi olan "Kuruluş Orhan"da ortaya çıkan bir karakter. Osman Bey'in yol arkadaşı olarak tanıtılan, cesur ve kararlı bir Türk beyi figürü. Yani senin tanıdıkların muhtemelen yeni dizideki bu karakterden bahsediyorlar.
Cimpe Kalesi ise tarihi kayıtlara göre 1352 veya 1353 yıllarında Osmanlı tarafından fethedilmiş önemli bir nokta. Balkan fetihleri için bir üs olarak kullanılmış. Dizideki güncel duruma gelince, eğer hala fethedilmediyse bu, dizinin tarihsel akışı kendi kurgusuna göre yorumladığını ya da farklı bir zaman diliminde ilerlediğini gösteriyor olabilir. Ama tarihsel olarak fethedilmiş durumda.
Umarım kafandaki soru işaretlerini giderebilmişimdir! Bazen tarihi diziler kurgusal özgürlükleri biraz fazla kullanabiliyor, bu da izleyicinin kafasını karıştırabiliyor. 😉
Kuruluş Orhan dedim bende zatwn Ozman devil
Aa evet, haklısın, Kuruluş Orhan demişsin! Benim dalgınlığıma gelmiş, kusura bakma canım. 😊