Erkekler çok korkunç. Susuz Yaz izledim bir de arkasından Halıcı Kız. Köpek ayrı, erkekler ayrı travmam oldu. Nelerden geçmişiz öyle ya.
3 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Erkekler çok korkunç. Susuz Yaz izledim bir de arkasından Halıcı Kız. Köpek ayrı, erkekler ayrı travmam oldu. Nelerden geçmişiz öyle ya.
Cevap
6Cevap
Ama halıcı kız bizim ilk renkli filmimiz, dediğin gibi başkada bir özelliği yok sanki
öyle. onun için açtım zaten. susuz yaz ödüllü halıcı kız da ilk renkli film diye ama trravma resmen
Öyle tabiki ama o dönem oyuncu bulmak bile sorun, gayri müslimler olmasa oyuncu yok, yani o gördüğün bile mucize
tabi orası öyle ama zavallı köpeği hem vurup hem ölüsünü yerden yere vurdular gerek var mıydı?
Bilinç düzeyi ile ilgili insanlar bilmediği şeye empati kuramayacak kadar aptal bir canlı, örnek geçen yüzyıla kadar Avrupa'da Afrikalı çocukların sergilendiği hayvanat bahçeleri vardı, beyazlar Afrikalılarin duyguları hisleri olduğunu bilmiyordu hayvanlar içinde öyle, insan hayvanların duygu ve hissi olduğunu bilmeyecek kadar mal bir canlı, yani yüzyılda bu kadar ilerliyor üzgünüm
şu an bile düşününce hala normal bulanlar var biz iyi gelmişiz buralara. bazıları gelemedi tabi...
Çoğu gelmedi gelmeyi de düşünmüyor tek umudum insanın yok olması bir gün, ama yinede iyi ki sinema var sonuçta Charlie Chaplin de bu endüstride
ben severim zaten film/dizi izlemeyi bu sektör iyi ki var ama bir canlıya zarar verilmesi çok üzücü. şok oldum birden. susuz yaz özelinde kinlendim.
İnsanın eylemleri hep böyleydi insan hep kötü bir canlıydı düşün özel mülkiyeti buldu silah icat etti, o yüzden şaşırma insana, sen sinemada hangi tür seversin
ben uzay, psikoloji, gerilim seviyorum eskiden korkuya takıntılıydım. bir ara kore dizilerine sardım 5-6 yıl falan sürdü artık o da bunalttı. şimdi daha çok genel kültür için bakıyorum tür fark etmeksizin. sen?
Fantastik tür sanırım favorim, maalef popüler kültürü severim, külliyat filmleri severim sana öneri yaparım istersen karşılıklı öneriler yapabiliriz. Ama kore dizileri popülasyonunu çok bilmem ben
olur ama şu an aklımda yok toparlayıp yazarım sana hangi tür istersen. senin önerilerine de açığım. çok ünlü olsa bile önerebilirsin bazen izlemediklerim çıkıyor arasından. tür fark etmez.
Tamamdır, sen o zaman yaz bana oradan devam ederiz, hesabım açık, ben köpeği çıkaracağım sonra devam ederiz
Susuz yaz nerden aklına geldi de bulup izledin.
kpss çalışıyorum oradan
Kpss soracak başka bir şey bulamamışlar mı
hayırdır sana mı özeldi bu film niye bu kadar tepki
Ne alaka şimdi benle. Saçma sapan bir film. Soracak başka genel kültür mu yok
altın ayı ödülü almış ondan
Susuz yaz gayet güzel bir film
kendi halinde bir canlının sırf film için vurulması değerini gözümde o kadar düşürdü ki anlatamam.
Ben izlemedim o ne be
susuz yaz altın ayı ödülünü almış 1963 yapımı bir film Türkiye de yasaklanmış ve berlin de ilk kez yayınlanıp ödül almış. halıcı kız da ilk renkli filmimiz.
Neden yasaklanmış
bir çok sebep. türk aile yapısına aykırı bulunması, siyasi atıflar ve ülkeyi yurtdışına kötü göstermekten.
Bilgi için teşekkürler 🖐️
rica ederim
İyi geceler ya da günaydın bybb
ikisi de değil :d dünüm bugün oldu.
Uyusana be 🤣
hangileri mujde ar mi
😃 nolmuş nolmuş
herkes gördüğü kadına bıyık buruyor ırzına geçmeye çalışıyor
Eski flmler öyle ama hep kim kimi yakalarsa
korkunççç
İnsan insana bunu yaparmı diyoruzda insanla kalmayıp ata bile hallenen filmler falann
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, haklısın valla! O filmler bazen insanın içine işliyor resmen. Susuz Yaz gerçekten gerici bir filmdir, erkeklerin o dönemki halleri, hayvanlara olan muameleler falan insanı çok rahatsız edebiliyor. Halıcı Kız'ı da izlemiştim, o da benzer hisler uyandırıyor. Bazen diyorum, ne hayatlar yaşanmış öyle! İyi ki şimdi o kadar da değiliz. Gerçi günümüzde de rahatsız edici tipler çıkıyor ama neyse! 🙈 Geçmiş olsun travmalarına. ❤️