Bir komedi dizi seyrettim, seyrettim dizi 1 Kadın 1 Erkek

Anahtar kilitte döndüğünde, Zeynep zihnini o kaçınılmaz manzaraya çoktan hazırlamıştı: Bir haftadır yalnız bırakılmış bir adamın geride bıraktığı o klasik savaş alanı. Kapıyı açtığında burnuna çalınacak o ekşimiş yemek kokusu, koridorda fırlatılmış çoraplar ve mutfak lavabosunda tepeleme yığılmış, kurumuş salçalı tabak dağları… Bir kadının yokluğunun her köşesinden haykırdığı o bildik ev hali.
Fakat eşikten adımını attığı an, o tanıdık ağırlık yerine tuhaf bir hafiflik karşıladı onu.
Ev, bıraktığından daha temiz kokuyordu. Pudra ve lavanta karışımı, hafif, yabancı bir esinti.
Zeynep adımlarını şüpheyle mutfağa doğru uzattı. Tezgahın üzeri pürüzsüzdü. Ne bir leke, ne bir kahve bardağı halkası…
Hatta bir haftadır evde tek başına yaşayan kocası Ozan’ın, bırakın çalıştırmayı, içine kirli bir tabağı doğru açıyla yerleştirmeyi bile beceremediği bulaşık makinesi çıt çıkarmadan görevini tamamlamış, bekliyordu. Kapağını açtı. Tabaklar büyükten küçüğe doğru, adeta milimetrik bir askeri nizamla dizilmişti.
"Yok artık," diye fısıldadı Zeynep içinden. "Ozan bunu hayatta yapamaz."
Zeynep zihninde canlandırıyor... Eve gelen bir kadın.
"Dur ya, toparlayayım ortalığı, dağınıklığı hayatta sevemem, bir de arkamdan yemiş içmiş, bir de toplamadan gitmiş haytata dedirtmen" diyen bir kadın...
Salona geçti. Koltuktaki kırlentler sadece düzeltilmemiş, tam ortalarına o karakteristik el darbesi vurularak pofuduk birer üçgen formuna getirilmişti. Televizyon kumandaları sehpanın üzerinde, büyükten küçüğe hizalıydı.
Bu evde temizlik yapılmıştı, evet. Ama bu bir erkeğin "görünen kirleri yok etme" operasyonu değildi. Bu, evin her hücresine sinmiş, ancak bir kadının fark edebileceği ve yine ancak bir kadının geride bırakabileceği mikro-estetik bir imzaydı.
Bir kadının eli değmişti!!
Şüphe, zehirli bir sarmaşık gibi içine yayılırken Zeynep, o yabancı kadının gözle görülmeyen ama elle tutulur izlerini sürmek için evin derinliklerine doğru sessiz bir inceleme başlattı.
Siz olsanız nasıl anlarsınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer