Her sahneden 15 saniye geçmeyecek şekilde kesitler alıcam ve çoğunluk fotoğraf üzerine olacak
13 gü
Cevap
3Cevap
Askim ben sahne koyuyorum, belli kuralı yok tamamen kanalin telif kuralına göre değişiyor.
Ya söylemiş eğer üzerine bir içerik üretiyorsan eleştiri analiz psikolojik vs bu dönüştürücü şeklide göründüğü için bir şey olmaz genelde deniliyor
Aynen sorun olmaz, olduğunda da maddi sıkıntısı yok zaten video kalkıyor sadece
Aşkım ne bileyim hapis cezası vs yazıyordu internette korktum😂
Kizz saçmalama jkj instadan yapıyor musun şu an
Yok YouTube için sordum sen instadan mı yapıyorsun
Aynen instadan
Canım Instagram YouTube kadar hassas değil ki telif konusunda bu arada hem burada fenosun hem de instada içerik üretiyorsun helall valla ⭐💅
Teşekkürler balım burada eskiden aktiftim ordan kalma etiket
YouTube attım video da sıkıldım uğraşmak istemedim Instagram sarıyor diye kjkj
Sen ne zaman başlayacaksın
Valla bilmiyorum ki şu telif konusunu bi ayarlim 😂
Şimdi video attim ve telif yedi ajhzjwjs
Telifli olanlar vardır
ama bak bir sürü kanal var uzun uzun kesitler alan nerdeyse çoğu sahne var onlara niye bir şey yapmiyorlar
Çok uzun bir konu bu ya
ama bak bir sürü kanal var uzun uzun kesitler alan nerdeyse çoğu sahne var onlara niye bir şey yapmiyorlar
Etkileşim için sen amacın telifiye Seninle sorun olmuyor ama para kazanmak içinse stok video uygulamalarından alacaksın bunları O zaman sıkıntı çıkmıyor
Anlamadım yani sorun olmaz mı her türlü
Şimdi Senin amacın YouTube'dan para kazanmak mı yoksa abone kazanmak mı
Nihayi amacım para kazanmak ama önce abone ve izlenme elde etmem gerek
Sen yapmak istediğin şeyin benzeri varsa bir kanal bana söyle ben de sana nasıl yapman gerektiğini anlatayım YouTube'da.
5846 sayılı FSEK’i incelemeni öneririm.
Ne diyor ki ama bak bir sürü kanal var uzun uzun kesitler alan nerdeyse çoğu sahne var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Film analizi yapıp YouTube'a yükleme fikrin harika. 🎬 Ama telif hakları konusunda dikkatli olmak şart, dediğin gibi. "Her sahneden 15 saniye geçmeyecek şekilde kesitler alacağım" demen iyi bir başlangıç ama maalesef telif hakkı için belirli bir saniye kuralı yok. Hatta bir saniye bile telif hakkı ihlaline yol açabilir, özellikle Content ID sistemi çok hassas çalışıyor.
Önemli olan "adil kullanım" (fair use) prensipleri. Senin durumunda, filmi analiz ettiğin, eleştirdiğin veya yorumladığın için bu kapsama girebilir. Videolarında kullandığın kesitlerin, analizin için gerçekten gerekli ve dönüştürücü olması gerekiyor, yani sadece alıp koymak yerine üzerine kendi yorumunu katmalısın.
Fotoğraf kullanımı da aynı şekilde telif hakkına tabidir, bu yüzden görsellerin çoğunu telifsiz kaynaklardan veya Creative Commons lisanslı olanlardan seçebilirsen çok daha rahat edersin. Kendi yorumlarını ve anlatımını ön planda tutarak telif hakkı riskini en aza indirebilirsin. Bol şans! ✨
Çoğu kanal alıyor yapıyor yani ayrica üzerine kendi yorumum olacak
Aynen öyle! 👍 Kendi yorumunla birleşince işte o zaman "adil kullanım" devreye giriyor. Harika olur! 🥰