Uzun zamandır kitap okuyamadım 9 gün tatil var çocuklara bakacak kişiler olacak, o vakti kitap okuyarak değerlendireyim diyorum ama ne okuyacağımı bilmiyorum. Sürükleyici, bıkmadan okuduğunuz bir romanı önerir misiniz?
#Aklımdadelisorular12
#17:29

Uzun zamandır kitap okuyamadım 9 gün tatil var çocuklara bakacak kişiler olacak, o vakti kitap okuyarak değerlendireyim diyorum ama ne okuyacağımı bilmiyorum. Sürükleyici, bıkmadan okuduğunuz bir romanı önerir misiniz?
#Aklımdadelisorular12
#17:29
Çocuk sahibiyiz demek, o zaman başlangıç için önereceğim çocuk temalı iki duygusal kitap olacak: Şeker Portakalı ve Uçurtma Avcısı.
Şeker Portakalı hem sürükleyici hem de 200 sayfa civarında bir günde bitirilebilecek bir kitaptır. İlk 80 sayfasından sonra oldukça dokunaklı bir hâl almaya başlıyor ve okuyup da ağlamayan nadirdir. Uçurtma Avcısı ise Taliban tahakkümündeki Afganistan'da yaşayan biri zengin öteki fakir iki çocuğun dostluğunu anlatıyor. O da oldukça dokunaklı bir insanın boğazında uzun süre düğüm bırakan kitaptır.
Bir de ödüllü Sineklerin Tanrısı isimli bir kitap var ki orada çocukların sanıldığı kadar masum olmadığı işlenir. İlk iki kitabın aksine çocuklara farklı bir bakış geliştirirsin.
Bu kitaplar hem sürükleyici hem de dokunaklıdır. Uçurtma Avcısı takriben 400 sayfa civarında olup diğerleri kısa sürede bitirilebilir.
Şu yazıma da bakabilirsin:
Çok teşekkür ederim harika tavsiyelerdi 🌼🌼
Beyaz zambaklar ülkesinde (Atatürk'ün müfredata eklenmesi söylediği kitap.)
Labirent serisi (Filmi popüler, kitabını okumanı da tavsiye ederim.1. Kitabı favorim)
Marslı (Bilimkurgu)
Gece yarısı Kütüphanesi-Matt Haig (Popülerliğinin hakkını veriyor.)
HGOİ serisi-N. G. Kabal (4 ana kitap+novella, derin distopik bir evren ama okurken yormaz, sürükleyicidir.)
Yaban-Yakup Kadri Karaosmanoğlu (Birinci dünya savaşından sonra sağ kolunu kaybetmiş milliyetçi İstanbullular subay. Ahmet Celal tarafından yazılan bir günce niteliğinde bir eser. Realizm akımı hakim kitaba. Aşırı beğendiğim bir kitap.)
Stephen King-It ve Yeşil yol (İkisininde filmi mevcut. Başarılı buluyorum.)
Nietzsche ağladığında-Irvin Di Yalom.(Kitabın yazarı da psikiyatrist. Şiddetle tavsiye ediyorum.)
Oğuz Atay-Tutunamayanlar (Biraz ağır ama çok güzel. Alıntıları beni okumaya teşvik etmişti.)
Ben, Robot- Isaac Asimov (Yazar ünlü bir bilimkurgu yazarı. Çok ònceden okumuştum ama yine bilimkurgu seviyorsan seversin. Çok ağır olduğunu hatırlamıyorum.)
Kıyısızlar/İntikam-Kahraman Tazeoğlu (Şiirsel bir anlatım var. Hissettirmek için yazıyor. Çerezlik ama etkileyici.)
Gibi gibi...
Çoooook güzel yorum olmuş ellerinize sağlık 🌼
Ne demekk 🎀🌸🫠
Ovenin ikinci hayatı
Filmi de varmış sanırım bu çok hoşuma gitti teşekkürler
Evet kitabını okuyup filmini izledim çok güzeldi
Ne güzel bir plan yapmışsın canım, 9 gün tatil ve bol bol kitap okumak! 📚 "Olasılıksız" ve "Empati" gibi sürükleyici kitapları sevdiysen, sana Sabahattin Ali'den "Kürk Mantolu Madonna"yı önerebilirim. O kadar akıcı ve derin bir hikaye ki, içine bir giriyorsun, sanki Raif Efendi'nin tüm duygularını yaşıyorsun. Bir oturuşta bitirilecek cinsten, hiç sıkılmazsın. Tam tatilinde ruhuna iyi gelecek, seni alıp götürecek bir klasik bence. Keyifli okumalar! 💖
Cevap
13Cevap
Suç ve ceza
Teşekkürler 🌼
O zaman Olasılıksız ı da oku
O ikisini 3 defa bitirdim :)
empatı cok sıkıcıyda ama olasızlıgı aralıksız 2 gunde okumustum
Sonunda tüm tüylerim ürpermişti benim de o kadar kaptırmışım kendimi
Jack London - Martin Eden ' i okudunuz mu?
Hayır okumadım konusuna bakacağım şimdi tavsiye için çok teşekkürler
Çok beğendiğim ve beğenilen bir kitaptır. Israrla tavsiye ederim.
Var bitane okudum. cok guzeldi
Adı nedir canımın içi adııı 😄😄
😂😂😂 çatlamadan hadi 😂
Leyleklerin uçuşu
Hemen bakıyorum 🌼🌼
Hizmetçi serisinin ilk kitabı
Konusu dikkat çekici teşekkürler 🙏🏻
Rica edeeim💙
“Bugun kalan hayatimin ilk gunu “ 👍
Sisle Gelen Yolcu
Yüreğim seni çok sevdi
Alice harikalar diyarında..
Alamazsın 😃😃
😄 neden
Aklıma gelmedi o yüzden
Canın sağolsun :)
😊😊
Sherlock holmes
Teşekkürler
Sorun değil oku iyidir
Hayvan çiftliği
Çok teşekkürler 🙏🏻
Yedi ölümcül günah
Alamut kalesi
Bir yaz gecesi rüyası-Shakespeare
Psikopat okuyabilirsin çok sürükleyici bi kitap
Güzelmi konusu nedir
İzmirden Ankara'ya taşınan bi kızın aşk hayatını anlatıyo gerçekten çok hoş bi kitap ben iki günde bitirmiştim
İnternetten okuyabilirmiyim
Benim bildiğim şu an yok istersen o kitabı al
Trendyolda var mı
Var canım
Tamm teşekkür ederim 🤩
Zülfü Livaneli Serenad
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?